Inlägg från: LadyBirden |Visa alla inlägg
  • LadyBirden

    Novembermammorna 2006!

    Hej!

    Tackar för länken:)

    Jul har varit bra här, klarat oss undan förkylningar och annat.
    Williams jultomte upplevelse var hur kul som helst, vi såg "tomten" genom fönstret och William blev helt galen och skrek och hoppade av upprymdhet, vart lite blyg när han öppnade dörren men sen hjälpte han till att dela ut paketen.

    Håller på och tapetserar hans nya rum, blir nog klart idag om jag orkar, är inte så smidigt att klättra upp och ner på en trappstege varvat med krypa längs golvet när magen är minst sagt i vägen...men fint som attan blir det

    Har ni jobbat eller varit lediga mycket?
    Känner av härhemma att det är liksom lite dagisbrist...maken har varit ledig så inte mycket dagis. Vilket är härligt men det märks lite. Försöker hitta på saker men det blir ju inte riktigt samma stimulans som alla kompisar ger.

  • LadyBirden

    Nomad: Ja visst är det trist när de inte kan vara med (respektive alltså). Blir liksom inte riktigt samma..
    Maken har snöröjning så man vet aldrig riktigt när han behöver dra iväg.
    På min födelsedag hann han precis baka scones till mig men drog innan vi ätit frukosten, kom hem sent sent...men sconesen var goda:)

    Börjar annars bli lite smått trött på kylan. Knappt så vi kan vara ute så både jag och William + hunden börjar bli lite desperata..Tog en promenad på 40 min förut och det var skönt.
    Vaknade till ett jädrans oväsen imorse och trodde pannan kokade men det var hydrofonen som drog luft  Vattnet har frusit i lagår´n så något gått sönder och således har hela brunnen pumpats ur...verkligen ingen glamour att vara utan vatten. 
    Kanske skall ta fram skrillerna och åka inne på foderbordet där det ligger ett tjockt lager is?? 
    Jobbar bara denna veckan också sen går jag hem på HP  

  • LadyBirden

    anna gottegris - nix inget vatten, brunnen fylls nedrans sakta så imorgon kväll eller på tisdag skall det nog finnas för en rysligt snabb dusch. 

    Har noterat idag att det inte är klokt vad många gånger på en dag man använder vatten. Kommit på mig själv x antal jag försökt i köket...Men försöker se tjusningen inredningsmässigt med en 10 l dunk vatten på diskbänken.

    Skulle varit iväg till IKEA och köpt byrå och en sån där expedit bokhylla till Williams nya rum men syrran (bärhjälp och chaufför till en skåpbil) fick förhinder...han får vänta med att flytta in.
    Min karl fick en aha upplevelse idag när jag försökte förklara att det behövs nu snart två uppsättningar möbler, en till varje unge, så långt hade han inte tänkt. Tror det börjar bli lite mer verkligt för honom nu att vi ska ha en till

  • LadyBirden

    Heli 77 - hej igen. Kul att höra ifrån dig. Jo det där som kallas livet drabbar en ibland, och ibland lite för mycket.

    karin november - men vad roligt med möhippa. Var den som du "önskat"?

    anna gottegris - förstår din deppihet ang jobbsituationen. Hoppas att en lösning tittar fram snart. En ensamdag med vad man gillar kan verkligen göra underverk. Kan du inte få en liten stund iaf? Duka upp med godis, ljus och en bok i badrummet och ta ett bad?   

    Imorse ringde jag jobbet och sa helt frankt att jag kommer inte för jag orkar inte, jobbar hemma istället. Har varit lite för mycket på jobbet ett bra tag nu, konflikter och annat jobbigt. Kände att jag behövde en dags paus ifrån det stället. Har inte varit mycket ledig i jul och nu när alla kommer tillbaka efter ledigheten är det alltid hysteriskt...men det har jag inte här hemma

  • LadyBirden

    Jodå jag känner helt klart igen känslan av att undra om jag verkligen gör ett bra föräldrarjobb emellanåt. Men som tur är brukar det vända och jag inser att jag nog gör det om inte annat så gott jag kan och bättre går ju inte. Och vem är egentligen domaren i den frågan?? Har äntligen fått köpt ett soffbord istället för det som bara brakade ihop som ett korthus..Letat länge men de jag gillar har varit så dyra, men hittade ett på blocket som jag tvingade med maken ner till Göteborg för att hämta. Blev väldigt bra Idag har vi en lugn morgon, lämnar William 9,15 istället för 6,30. Jag skall på begravning vilket inte är så kul så då skönt att slippa stressa en sådan dag.

  • LadyBirden

    Idag har varit första dagen hemma med HP, gissa om det var skönt
    Tack vare att jag inte jobbat kunde jag ta hand om våra egna djur idag och det var riktigt roligt.

    Väntar med spänning på onsdag då min IKEA leverans kommer, karln vägrar följa med så jag fick lastbila hem grejerna.
    när sakerna är ihopsatta kan William äntligen byta rum och jag kan ställa iordning bebisrummet..ska bli kul.

  • LadyBirden

    anna- det var riktigt kul att höra! Grattis

    Idag har jag lite småångest inför BM besöket imorgon..verkligen avskyr allt vad vårdcentraler och sjukhusgrejer heter. BM är jättebra som tur är men det är ändå väldigt jobbigt. Skulle väldigt gärna vara en sån som ser framemot besöken och hjärtljudlyssnandet osv men jag vill bara därifrån

    Men imorgon kommer min mamma hit och hjälper till att möblera Williams nya rum, och eftersom hon sover över har vi tid att käka något gott och onyttigt, det ser jag framemot. 

  • LadyBirden

    EgonochKnut - ja höggravid och tålamod kan jag skriva under på att det inte bör användas i samma mening ens
    Och magsjuka kan man verkligen radera...den känns helt överflödig.
    Hoppas ni klarar er allihopa.
    Ang bil så har vi en V70 som jag är väldigt nöjd med. Både hunden och vagnen får gott om plats där bak.

    karin november - håller tummarna för dig angående jobbet
    Åhh vad spännande med bröllop, vill gärna gifta mig igen (med samma karl) för jag tyckte det var så kul
    Hoppas febern håller sig borta!

    Nu luktar det gott at nybakt bröd i hela huset och en plåt med grekiska lantbröd skall snart ur ugnen. Känner mig riktigt huslig idag.

  • LadyBirden

    karin november - hur var din bröllopsdag? Är lite nyfiken...

    AnnamedAochJ - skönt att det gick bra med Lilltjejen. Inte klokt vad de kan åstadkomma, som tur är brukar de ju komma ganska helskinnade ur det mesta men otäckt är det.

  • LadyBirden

    karin november -- det var kul att höra att allt gått bra.
    Vi hade också kallt men inte så kallt, mycket snö och lite mulet så inte var det jättekul att fota ute men bilderna blev fina:)

Svar på tråden Novembermammorna 2006!