Inlägg från: anna gottegris |Visa alla inlägg
  • anna gottegris

    Novembermammorna 2006!

    Tack för länken Sandvargen. Gott nytt år!!


    Vi har haft det fint i jul, mycket snö har kommit och tomten har varit här. Barnen har massor av nya leksaker och är nöjda över det. {#lang_emotions_laughing} Vi lyckades med att vara förkylda hela familjen över jul och nyår, men det har gått bra ändå. Glad att det bara blev förkylning och inte något värre. 
  • anna gottegris

    ladynelle: Va, menar du att det är krångligt att fixa ett rum med stor mage?! {#lang_emotions_wink} Är nyfiken på hur rummet ser ut. Men oj, har ni inget vatten nu då? Ingen aning om vad en hydrofon kan vara, men det låter lite jobbigt det där. 


    sandvargen: Åh, så mysigt det är att få höra hjärtljuden och känna de små sparkarna. Jag har ju haft tur båda gångerna och aldrig lidigt av sparkarna, Emil och Lisa har sparkat på en del i magen och gjort mig rätt kissnödig, men det gjorde sällan ont. 
    Pysselgalningen: Visst sjutton är det jobbigt när de små är på det viset och inget man gör eller säger får det bra igen. Hoppas hennes trots lossnar lite snart, som tur är går det i vågor. 
    Nomad: Trist att du och barnen fått vara själva så mycket, man vill ju liksom vara hela familjen samlad vid högtider. Maken var bortrest vid Emils första födelsedag, det var rätt tungt. Är det därför du känner dig nere, för att sambon var borta? Eller är det något annat? 
    Vi har haft -25 grader här nu och jag undrar vad elräkningen kommer bli... Men men, snart är det sommar igen. {#lang_emotions_sunny} Men vi har en kamin och eldar här hemma, det är både mysigt och blir lite varmt. Det är ju bara svårt att vara ute med barnen i denna kylan, hoppas det snart blir lite varmare, det skulle vara skönt med -3 grader. 
    Lisa följer sin bror och är tidig med språket hon också. Hon är nu 1,5 år och kan rätt många ord, och har nu börjat sätta ihop två ord! Hon är så mysig! Emil har börjat sova utan blöja på natten nu, han egna initiativ, man blir rätt stolt.
  • anna gottegris

    Ladynelle: Men ojsan. Vid såna tillfällen märker man hur bra man har det annars. Vatten använder man hela tiden, svårt att vara utan! 


    karin november: Så roligt med möhippa! Värt att vara lite seg efter en sådan tillställning. 
    Känner mig rätt nere idag. Är ganska trött på att ställa upp som vikarie när det passar. Jag vill ha ett jobb! Ett jobb där jag vet hur mycket jag jobbar och pengar som jag vet kommer varje månad. Jag vet att det kommer lösa sig, men när... Känner för en ensamdag med te och massa godis, men det går inte. 
  • anna gottegris

    Heli: Så roligt att se dig igen! Förstår dig, ibland orkar man bara inte skriva här, jag brukar ofta läsa här i tråden men inte alltid skriva. Det kan vara skönt att få en paus ibland. 


    Ladynelle: Just nu vill jag bara gråta i min ensamhet och slippa ansvaret med barnen. Men jag kommer använda min mamma som barnvakt flera dagar denna vecka då jag hoppar in som vikarie och jag vill inte ge henne för mycket jobb... 
    Fick dessutom brev från a-kassan idag, snart är mina dagar slut och jag får inga mer... Jag bryter snart ihop på allvar... Emil frågade förut "Varför gråter du mamma, har du ont någonstans?" Inte så lätt eller roligt att höra och förklara. 
    Jag försöker tänka att det är som mörkast före gryningen. Snart lättar det och jag får jobb, inkomst och kan handla sånt vi behöver. Men när man är i mörkret är det inte alltid så lätt. 
    Inget positivt inlägg jag vet, men ibland blir det tyvärr så. Hoppas ni andra har det bättre. 
  • anna gottegris

    Fina ord från er fina tjejer. Just nu är jag timvikarie på två olika bibliotek och ställer upp när de ropar. På det ena har jag varit i två år nu och är så trött på att bli behandlad så här. Sökte en tjänst de hade ute i somras men fick den inte för de ville ha någon med annan kompetens... I julas jobbade jag med tjejen som fick jobbet, hon blev nu fast anställd... Det var då jag kände att snart orkar jag inte mer! De tycker helt enkelt att det är så bekvämt att ha mig som vikarie, jag ställer alltid upp och de har ingen annan. 


    Men jag är i kontakt med ett tredje bibliotek som eventuellt har en tjänst åt mig. Vill inte skriva för mycket om det än. Men inget är säkert än. Denna väntan och ovisshet gör mig så frustrerad!!
    Heli: Jag kollade lite på din blogg, såg jättefint ut! Du skriver alltid så bra här inne, och likaså på din blogg. Jag är också ett fan. {#lang_emotions_laughing}
    Barnen är på dagis, kanske skulle göra någon nytta. 
  • anna gottegris

    ladynelle: Du har rätt, vem är det som är domare? Men visst är det lätt att tvivla på sitt föräldraskap ibland. Gör jag rätt? Nåja, det blir nog folk av dem ändå. {#lang_emotions_wink}


  • anna gottegris

    Jag känner mig lite ensam här idag. 


    Heli: Du har en bra inställning till ditt jobb. Skönt att du kan se möjligheterna. Det är ju lite tid kvar så du hinner fundera på vad det är du vill göra. 
  • anna gottegris

    Måndagar är tydligen inga bra dagar för mig... Jag hade ju ett jobb som kanske var på gång, men fick det inte... Stod mellan mig och en annan och erfarenheten avgjorde. Sjönk ner igen. Fick beskedet lagom till att jag skulle iväg och jobba, bara att bita ihop och skjuta bort tankarna. Just nu har jag ett par veckor som jag vet är en del jobb, men sen då? Jo, jag får sommarvikariat det vet jag, men det är ju lite kvar dit. 


    Men barnen har varit väldigt mysiga och goa, det värmer. 
  • anna gottegris

    JAAA! Nu har bibblan förstått att jag är oumbärlig! Pratade med chefen och han sa att jag får komma in regelbundet nu hela våren, minst 10 timmar i veckan och antagligen lite mer. Vilken lättnad det är! Då vet vi att det kommer in pengar och jag har något att göra. 

Svar på tråden Novembermammorna 2006!