• Sandva­rgen
    Äldre 2 Jan 23:34
    14241 visningar
    163 svar
    163
    14241
  • Svar på tråden Novembermammorna 2006!
  • Egonoc­hKnut
    Äldre 26 Mar 13:26
    LadyBirden skrev 2010-03-23 16:15:13 följande:
    Hej!Nu har äntligen bebis behagat vilja ut. Han kom tidigt i lördags morse och vi kom hem igår vilket var härligt. Så skönt att vara hemma. Allt gick bra och tog bara 6 tim från 1:a värken, var 1½ timme inne på förlossningen. AnnamedAochJ - Vi ska köpa en tvåhjulig cykel nu till våren och ha stödhjul. Inte kan han ha en trehjuling tycker jag, dom är ju så små så han får ju inte plats. Så jag "trotsar" nog rekommendationerna...syrran har haft vanlig cykel till hennes stora från dryga tre så jag tror det funkar fint. En sån liten med tjocka däck om du förstår vilken jag menar.
    Grattis! Visst är det så mycket härligare att ha dem utanför kroppen?
    Victor är ett fint namn. Har vi varit inne på till båda våra pojkar, får se om minstingen får det i andra namn...

    Ser att ni pratar cykel. Gustav har cyklat på sin 2 hjuling redan förra sommaren. En billig från Coop (som nu tyvärr har gått sönder, får se om jag lyckas laga den...). Om jag inte klarar att få ihop den blir det en dyrare 16" cykel till honom, för jag köper inte en till 12" cykel som han kan ha ett år.  
  • Äldre 26 Mar 15:23

    EgonochKnut - Ja det är sanning det. Det med att ha dem på utsidan alltså

    Varit på shopping turné idag. Insåg att jag behöver en babysitter till så jag har en uppe och en nere och sen en skötbädd när jag ändå var igång. Så skönt att bara ta med William och åka, Victor fick vara hemma med pappa.

  • Sandva­rgen
    Äldre 26 Mar 18:17

    Fick nyss ett sms från våra vänner som också väntar barn och är i v. 24. Vattnet hade gått alldeles nyligen vilket inte känns särskilt kul att höra. A har varit inlagd på sjukhuset i Umeå sedan en vecka tillbaka pga hon fick kraftiga värkar som inte ville ge sig. Idag skulle hon få träffa sin tvååriga son för första gången på en vecka och så går vattnet... Ingen drömsituation direkt och v. 24 känns lite väl tidigt även om de lyckas bra med många så små.

    Själv börjar jag få ont i händer och armar, framförallt höger. Känns så där, klarade knappt av att lyfta täcket när jag skulle bädda idag... Vet inte riktigt vad det är som spökar när jag läser om karpaltunnel tycker jag inte det stämmer med mina besvär. Sen undrar jag om någon av er har erfarenhet av delade magmuskler, när jag sätter mig upp från att varit tillbaka lutad så blir magen toppig kan det var musklerna som spöker eller har ni några andra teorier?

  • Äldre 29 Mar 00:04

    Grattis Ladynelle Sandvargen; Stackars dina vänner, hoppas att dom lyckas hålla den lilla inne ett tag till i alla fall. Jobbigt att du börjat få ont i händer och armar, du får kolla med mvc. Kanske är karpaltunnel, men att det visar sig lite annorlunda eller nåt Inte så länge kvar för dig nu väl, när har du bf?


    Elisa 061114 Vilmer071229 Alicia 090522
  • Egonoc­hKnut
    Äldre 29 Mar 14:06
    Sandvargen skrev 2010-03-26 18:17:43 följande:
    Fick nyss ett sms från våra vänner som också väntar barn och är i v. 24. Vattnet hade gått alldeles nyligen vilket inte känns särskilt kul att höra. A har varit inlagd på sjukhuset i Umeå sedan en vecka tillbaka pga hon fick kraftiga värkar som inte ville ge sig. Idag skulle hon få träffa sin tvååriga son för första gången på en vecka och så går vattnet... Ingen drömsituation direkt och v. 24 känns lite väl tidigt även om de lyckas bra med många så små. Själv börjar jag få ont i händer och armar, framförallt höger. Känns så där, klarade knappt av att lyfta täcket när jag skulle bädda idag... Vet inte riktigt vad det är som spökar när jag läser om karpaltunnel tycker jag inte det stämmer med mina besvär. Sen undrar jag om någon av er har erfarenhet av delade magmuskler, när jag sätter mig upp från att varit tillbaka lutad så blir magen toppig kan det var musklerna som spöker eller har ni några andra teorier?

    Oj oj oj, V24 känns som alldeles för tidigt för att föda barn. Hoppas att det går bra för dina vänner.


    Jag hade också ont i händerna när jag var gravid en period. Var till sjukgymnasten och han sa att det var kapraltunnel. Han tipsade om att sätta sårtejp (sådan där tunn vit) på baksidan av handen när jag gick och la mig, så att jag inte böjde in handen när jag sov (för då stramar det). Jag gjorde det i någon vecka eller så och sen blev det bättre för mig.

    Att magen blir toppig beror på att magmusklerna delat sig. Hände för mig vid första graviditeten (och alla efteråt), och jag tror inte att de växer ihop igen tyvärr. När man tränar sen efter förlossning så får man de att lägga sig bredvid varandra, men som sagt jag tror inte att de kan växa ihop igen.

  • Sandva­rgen
    Äldre 13 Apr 20:50

    oj oj inser att det snart bara är 5 v tills bebisen är beräknad... Börjar undra när vi ska hinna fixa allt innan. Hämta hem vaggan från syrran, vagnen från svärföräldrarnas vind, röja ut bokhyllan i sovrummet så att vaggan får plats. Gå igenom och tvätta bebiskläderna, packa bb-väskan, ordna med barnvakt till Edvin ja ni vet allt det där som man gärna vill ha klart innan. Sen kanske jag ska försöka att vila upp mig också.

    När vi väntade på Edvin så känns det som om vi hade mer koll och var mer förberedda. Hur har ni andra känt inför andra barnet? Kanske är ett vanligt fenomen det här...

  • Äldre 13 Apr 21:44

    Sandvargen: Delegera, det är mitt förslag. {#lang_emotions_wink} Gör en lista på vad som behöver göras och bocka av det ena efter det andra och sätt folk i arbete. Det är inte så konstigt att man inte har samma koll andra gången, första barnet finns ju och tar lite tid. Du kommer hinna med det som behövs och även hinna vila! 


    Maken har åkt iväg utomlands igen med jobbet, så jag är själv med barnen till helgen. Tur att jag har mina föräldrar nära som kan hjälpa mig, det behövs faktiskt för det ser ut att blir fullt upp de närmaste dagarna. Förutom jobb så ska jag bli stylad, nya tvättmaskinen kommer, bostadsrättsmöte och jag ska försöka få ordning i sovrummet som vi målat om. 
    Jag har blivit utvald av en lokal tidning att bli Vårstylad! I morgon ska jag bli fotad, sen till frisören som ska fixa hår och make-up och sen bli fotad igen. Jag undrar jag hur det kommer bli! Jag fick höra idag att jag bör ladda upp för frisören har stora planer för mig!! Är rätt nervös och undrar om jag verkligen borde göra detta, men hur ofta får man en sån här chans. 
  • karin novemb­er
    Äldre 14 Apr 09:07

    anna, vad kul att bli fixad så! Skulle också behöva en vårstyling!


    sandvargen, slit inte ut dig alldeles. 5 veckor går fort...
    Vi har bokat bröllopsresa och åker till Rom 5 dagar i maj. Ser fram emot det! Det ska bli roligt att åka iväg bara maken och jag. Emma ska vara hos mormor och morfar och det kommer inte att bli några problem. Emma följer morfar som en liten hund.
    (¯`°?.¸ Emma ¸.?°´¯)
  • Äldre 14 Apr 14:33
    anna - låter kul och spännande med styling sandvargen - riktigt samma koll inför bebis hade jag inte men det ordnar sig fint ändå. man får ta en sak i taget och fokusera på det istället för att se allt som en stor klump med måsten. 
    Och sen har jag försökt inse att alla "måsten" är inte alltid just måsten utan är ibland "viljor" (något jag vill ha gjort)... 

    karin - låter härligt att åka till Rom, hoppas ni får det fantastiskt

    Ang cykel så fick William sin på långfredagen och han älskar den och vill cykla jämt.
    Än sålänge får någon vara med och hjälpa honom ibland men snart kan jag nog ha med honom och vagnen samtidigt. Lite trixigt här då det bara är ojämna grusvägar med hyfsat djupa diken..
  • Nomad
    Äldre 19 Apr 00:13

    Halloj tjejer!
    Nu har jag grävit mig ur mitt vinteride och försökt läsa ifatt här.

    Grattis till alla som har fått nya bebisar! Jag är så avundsjuk!

    Angående cykel så fick Holger en när han fyllde tre av sin mormor. Jag gissar att den var köpt på Coop. Det är inte den minsta utan nästa storlek upp och vi tränar utan stödhjul. Har precis börjat öva den här veckan och han är inte i närheten av att cykla själv ännu men han älskar det. Det är så gulligt, det får mig att minnas när jag själv lärde mig cykla!

    Annars rullar det på. I hög hastighet känns det som. Mina grabbar är fortfarande hemma med mig. Wilmer fyller två i Maj, det känns löjligt sorgligt att han börjar bli så stor, samtidigt som det såklart är härligt att få se hur han utvecklas. Han är en solstråle som ilsknar till på några hundradelar om han inte får som han vill. Han liksom sin bror håller på att prata öronen av mig. De pratar verkligen HELA tiden!
    Jag kan inte förstå hur mycket det kan finnas att säga på en dag. Ibland leker jag med tanken att räkna alla "mamma" som man hör på en dag men det vore såklart omöjligt.

Svar på tråden Novembermammorna 2006!