• Sandvargen

    Novembermammorna 2006!

    Välkomna in alla goa novembermammor som vill snacka vidare. Tråden gick visst ut strax innan jul och jag glömde helt bort att skapa en ny, sorry.

    Gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27979428.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24898283.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m18422267.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m14500513.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21818433.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m36075065.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m42088344.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m39091273.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44823738.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m47426521.html

  • Svar på tråden Novembermammorna 2006!
  • Jenkan82

    Vad roligt att tråden lever litegrann..

    Grattis Maddie!

    Molly fyllde 4 år igår. Tiden rinner iväg och man kan inte begripa att det är drygt 4½ år sedan vi började skriva här i tråden.. Helt sjukt..

    Hoppas ni alla mår bra!
    Med oss är det fint, men väldigt mycket.. Heltidsjobb och två små. Man hinner liksom inte med så mycket mer än så känner jag. Men jag trivs med det för det mesta..

  • Sandvargen

    Hej!
    Härligt att höra lite ifrån er alla. Hilda har hunnit bli 4½ månad och har precis börjat äta lite potatis och gröt. Edvin är en stolt storebror och visst är våra snart 4-åringar stora! Tittade på korten som vi tog i helgen och inser att han inte är någon liten kille längre.


    Maddie: stort grattis till nr 4! Hoppas att illamående ger med sig snart och att allt går bra.


     

  • anna gottegris

    Kul att se aktivitet här! 

    Ett jättegrattis till dig Maddie och 4:an som är på gång. Det var som sjutton, en fyra alltså. Så tråkigt att du inte mår bra, men det kanske blir bättre efter ett tag. Jag har själv mått illa med båda barnen, men det var de första 3 månaderna, sen blev det mycket bättre. Kanske är så för dig också.

    Thinner: Oj, ett hus. Det låter spännande, och ganska jobbigt, eller? Vi flyttade till radhus förra året, tyckte det var ganska krävande, skulle nog inte orka med att bygga hus nu. Men det låter lite roligt också... :)

    Vi har fullt upp här med Emil och Lisa, jag har dessutom börjat nytt jobb, är nu barnbibliotekarie och det är skitkul! Eftersom jag är ny så är det mycket att ta in och lära mig, men det är tur att det är så kul!! Jag lånar mycket barnböcker och det är barnen glada för.
    Lisa har tyvärr fått ögoninflammation och är väldigt svår att få att samarbeta... Hon vägrar tvätta ögonen och vill verkligen inte ha ögondroppar... Vi får brottas när det är dags, och muta...
     

  • Nomad

    Åh så roligt att det är några som fortfarande tittar in här. Jag är aldrig på FL längre, men titt som tätt kollar jag i våran tråd om det har hänt något.

    Maddie, grattis till 4:an, hoppas att du mår lite bättre snart!

    I November blir ju min stora 4 år, och den lilla blir 2½. Jag läntar efter en till men min sambo tycker att det räcker. Jag pluggar på heltid, distans och har båda mina ungar hemma fortfarande, funderar på att de ska få börja förskola nästa höst i alla fall.

    Thinner; vilken grej att bygga hus, vi har byggt en gäststuga i sommar och jag tyckte det var en pers

    Anna gottegris; Härligt att du trivs på jobbet! Jag saknar Katrineholm ibland, om jag hittar ett jobb som jag kan försörja hela familjen på när skolan är klar så är det inte omöjligt att vi flyttar tillbaka till de Sörmländska skogarna

  • anna gottegris

    Nomad: Välkommen tillbaka när ni känner för det. Glad Katrineholm är inte så tokigt faktiskt. 

    Lisas ögoninflammation är inte över än... igår fick vi åka till sjukhuset ingen för att få något nytt att ge henne. Dessa droppar ska in i ögonen var tredje timme, jippie... Men funkar det så gör jag det gärna. Tyvärr har hon problem med magen också, förstoppning. Det är plågsamt att se henne kämpa så hon skakar och gråter. Det är inte lätt att vara liten alla gånger.  

  • Snövitsmatte

    Nu är jag också tvåbarns förälder. I torsdags den 21/10 kom vår lillkille Isak till världen.

    Här kommer en liten förlossningsberättelse:

    På söndagen den 17/10 fick jag värkar fram på förmiddagen och vid midnatt åkte vi in till förlossningen. Blev kopplad till CTG som visade värkar var 5:e minut. Dom var dock inte nog starka så jag skulle försöka få sova lite. Fick värktabletter och ett rum på BB. Klockan var då 2 och jag lyckades sova i 45 minuter. På morgonen var värkarna fortfarande var 5:e minut och jag fick en hinnsvepning och beordrad att gå ut och gå. Jag är öppen 2 cm och det är 1 1/2 cm kvar av tappen. Då stannar allt av och vi blir hemskickad. Sen fortsätter värkarna att komma och gå under hela veckan och jag får inte mycket sömn.
    På onsdag kväll får jag nog och ringer förlossningen för att få komma in på bedömning. Får välja om jag vill komma in direkt och sova under natten och bli bedömd på torsdag morgon eller om jag vill komma på torsdagen kl 9. Hon skrev in att jag gärna ville bli igångsatt för att jag var helt slut av dessa värkar. Valde att stanna hemma under natten och komma på torsdagen.

    Jag fick konstigt nog sova nästan hela natten och var utvilad när torsdagen kom. Kanske kroppen visste att det skulle bli allvar på torsdagen och vilade riktigt.
    Doktorerna var tveksam till att sätta igång mig för det fanns ju ingen medicinsk anledning men efter lite övertalning så skulle vi börja med en rejäl hinnsvepning och 2 timmars promenad och se vad som hände. Kom tillbaka till förlossningen kl 12 och blev kopplad till CTG som visade på värkar som kom smygande var 5:e minut. Kl 13 kom doktorerna in och berättade att dom beslutat att ta vara på att jag fått sova en hel natt och ta hål på hinnorna och sätta igång mig. Vattnet gick och värkarna tog genast fart och blev ondare. Jag skulle få en timme utan värkstimulerande för att se om det behövdes eller om jag öppnade mig själv. Kl 14 kollade dom och det hade inte hänt mycket, fortfarande 2 cm öppen men tappen var borta.


    Värkstimulerande dropp sätts in och jag får efter ett par minuter värkar med ca 1-2 minuters mellanrum så dom fick stänga av droppet en stund för att ge mig andrum. När droppet kopplades på igen så hade jag värkar med 2-3 minuters mellanrum och det höll i sig resten av förlossningen.


    Kl 15 undersökte dom igen och var då öppen 4-5 cm. Barnmorskan hjälpte mig att koppla på TENS som jag hade med mig till ryggen. Det hjälpte jättebra och all värksmärta i ryggen.


    Kl 16.30, ny undersökning och öppen 6 cm. Begärde EDA och fick den satt kl 17.30. Blev ej av med hela värksmärtan men den blev ej lika intensiv. Kunde nu slappna av totalt och vila mellan värkarna. Kl 19 ny undersökning och öppen 8-9 cm. Jag börjar nu känna att det börjar trycka på och känner efter ett tag till att jag inte kan hålla emot längre. Jag kollas och är fullt öppen och det är bara en kant kvar.


    Det förbereds för krystning och ca 19.40 får jag krysta lite försiktigt på nästa värk. Tar i lite försiktigt och får ta i på riktigt nästa värk. Nästa värk kommer och jag känner att jag inte tog i riktigt då heller men dom ser huvudet komma. På nästa värk får jag ut halva huvudet och får flåsa tills nästa värk kommer för att inte spricka. Detta är det som är jobbigast under hela förlossningen och som nästan gör ondast.


    Värken kommer äntligen och då kommer huvudet och resten av kroppen och äntligen har vi fått våran son. Jag krystade alltså i ca 10 minuter och på 4 krystvärkar ut en perfekt kille som vägde 3650 gram och var 52 cm lång kl 19.51.


    Efter att mått skit under mest hela graviditeten så blev jag väldigt förvånad själv då jag mådde toppen direkt efter förlossningen och var uppe och gick nästan på en gång. Åkte hem kl 14 nästa dag eftersom jag mådde så bra och amningen fungerade.

  • madde84b

    Längesedan någon uppdaterar som vanligt:) Tänkte bara säga att jag varit på rul idag och det såg bra ut. Blir en lillebror som är beräknad 20 maj:)

    Hoppas allt är bra med er alla, själv så är jag så trött både fysiskt och på skolan ska bli  väldigt skönt med jullov:) 


    Elisa 061114 Vilmer071229 Alicia 090522
  • Nomad

    Välkommen till världen Isak!

    Maddie84, så skönt att allt såg bra ut!

    Gott Nytt 2011 allihopa!

  • madde84b

    Tänkte bara uppdatera om någon läser här forrfarande att vi fick en Edvard den 6 maj på 3575 g och 52 cm. En snabb och komplikationsfri förlossning och stolta storasyskon kom vi hem till. Lillkillen sover och äter mest, har glömt hur lugna dom är när dom är så här små

    Hoppas alla ni andra har det bra! 


    Elisa 061114 Vilmer071229 Alicia 090522 Edvard110506
Svar på tråden Novembermammorna 2006!