• LAV0LI­NA
    Äldre 5 Jan 15:05
    72290 visningar
    831 svar
    831
    72290

    I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!

    Vansinnigt att det får gå till på det viset!!!!
    Kram på dig!!!

  • LAV0LI­NA
    Äldre 5 Jan 15:17
    #19
    Eisa skrev 2010-01-05 15:13:36 följande:
    I alla fall enligt mig då jag anser att sjuka och/eller svaga människor ska ha samhällets fulla stöd. Det är den viktigaste frågan i politiken enligt mig. Vem som helst av oss kan bli sjuk. Hellre att sjuka får sitt stöd + att det finns några fuskare, än att varken sjuka eller fuskare får nåt stöd.
    Absolut!!!
    Just nu känns det dessvärre som att de flesta är av åsikten att några (många!) sjuka ju kan "offra" sig så man kommer åt de som fuskar... För den goda sakens skull.
    Sjukt!
  • LAV0LI­NA
    Äldre 5 Jan 15:35
    #33

    Jag tror också detta skulle få stor uppmärksamhet i media. Förhoppningsvis kan nån journalist eller liknande ställa ansvarig mot väggen och ifrågasätta dessa beslut.

  • LAV0LI­NA
    Äldre 5 Jan 16:14
    #52

    Hoppas verkligen det blir stora rubiker om det här nu! Jättstrongt av er att ni orkar fajtas och dra in media!!
    Och ang att det är mängder med liknande rubriker kan ju inte direkt vara nån nackdel.
    FK har väl aldrig tidigare haft så många klagomål/anmälningar och överklaganden tidigare såvitt jag kunnat läsa mig till.
    När det blivit tillräckligt många stora rubriker och nyhetsinslag så MÅSTE FK se över sina regler och rutiner helt enkelt!!

  • LAV0LI­NA
    Äldre 5 Jan 16:28
    #56
    qwerty66 skrev 2010-01-05 16:23:35 följande:
    Alltså... FK hittar inte på saker själva, det är regering och riksdag som sätter upp mål och lagar osv. Sedan jobbar FK efter detta, ingenting annat. Ang arbetsförmåga som FK bedömmer, FK bedömmer inte sjukdomen, så är det noga att läkaren beskriver så nogrant som möjligt symptomen och motiverar. En människa som bryter benet kan ha 100% arbetsförmåga, eller 0% beroende på yrke, tex kontorist jämfört med brevbärare. Sen är det förjävligt det som hänt TS, hoppas det löser sig med både FK men framförallt cancern.
    Jag bara älskar det där argumentet som FK själva kör med "vi ser inte till sjukdomen utan arbetsförmågan" Haha! Och så nekar de gravida kvinnor som har stora problem/komplikationer med sin graviditet sjukpenning med motiveringen att "graviditet är ingen sjukdom"
    Snacka om att skjuta sig själv i foten.
  • LAV0LI­NA
    Äldre 5 Jan 16:37
    #59
    qwerty66 skrev 2010-01-05 16:32:50 följande:
    det är ju sant. om läkaren bara har motiverat sjukskrivningen med "graviditet" det är ingen sjukdom. Om läkaren istället har beskrivit komplikationerna och hur dessa yttrycker sig så är det helt plötsligt inte graviditeten som är orsaken till sjukskrivningen eller hur? Det är ju upp till den som besöker läkaren att läsa intyget också... och se om läkaren fått med allt... Jag bara älskar oinsatta som klagar utan att ha satt sig in i problematiken och vad som verkligen gäller :)
    Hmm, ingen av de jag känner som fått avslag på sin ansökan har haft ett läkarintyg där det stått "graviditet" som orsak. Besvären har mkt riktigt utförligt beskrivits i intyget men avslag blev det ändå eftersom graviditet inte är någon sjukdom tyckte FK.
  • LAV0LI­NA
    Äldre 6 Jan 11:53
    vintjej skrev 2010-01-06 11:43:16 följande:
    Ibland undrar jag om det är den bakomliggande agendan. Urholka försäkringssystemet (ja, för det är försäkring, inte bidrag!) så mycket att folk slutar lita på det. De som har råd kommer då att söka sig till privata försärkingar. Sedan gör man en jättereform och bestämer att sstatligt sjukförsäkringssystem inte behövs längre. För ingen litar på det och det funkar ju så dåligt. De med privata försäkringar däremot...De har fått det mycket bättre!
    Helt klart tror jag att just det är målet i framtiden för det blåa styret.
    Nej jag betalar glatt halva min lön i skatt så TS och sjuka får den hjälp och det stöd och den försäkring som de förtjänar! Att jag inte är sjuk bekommer mig inte, jag är inte så gniden att jag håller hårt i mina slantar så mina medmänniskor, grannar, kollegor får "skylla sig själva" för de inte sitter på en hög med pengar!
  • LAV0LI­NA
    Äldre 6 Jan 20:22
    Emmel skrev 2010-01-06 17:41:05 följande:
    Jag, i mitt fall, VILL och TYCKER att folk som KAN jobba SKA jobba. Oavsett om de vill eller inte...
    Men är det då rätt väg att gå genom att göra som nu?!
    Det ha rju blivit rena rama häxjakten på fuskare och det drabbar väldigt många som inte fuskar!! Att de som inte fuskar får upprättelse efter ett år eller så hjälper ju föga då hela deras ekonomi för det mesta totalt havererat.
    I jakten på de som fuskar måste man acceptera att ett antal (vilket visar sig vara många) som faktiskt är svårt sjuka och saknar arbetsförmåga ska drabbas och somd et så fint heter "trilla mellan stolarna"??
    Är det rimligt??
    Nej det tycker jag inte!
    Jag har hellre överseende med att det finns rötägg som fuskar än att behöva se hur svårt sjuka människor drabbas likt TS!!
  • LAV0LI­NA
    Äldre 6 Jan 20:30
    A C skrev 2010-01-06 20:28:18 följande:
    Det påstådda fusket inom sjukförsäkringssystemet användes som slagträn vid förra valet och man använde det som argument för att skärpa lagarna men det var som synes lågt och efter utredningarna vart klara har man inte heller hört alliansen använda fusket som argument längre helt enkelt för att det är så lågt.
    Kom det inte uppgifter förra året eller när det nu var att fusket var så mkt mindre än "alla" trodde?
  • LAV0LI­NA
    Äldre 6 Jan 20:36
    A C skrev 2010-01-06 20:32:26 följande:
    Reinfelt sa i en intervju att lite folk som kommer i kläm (alltså svårt sjuka som utförsäkras) får man tåla, det säger allt om hans och alliansens människosyn.
    Jag fattar faktiskt inte hur man har mage att vara så gniden?!
    Hur kan man få sitta kvar som stadsminister med en sån människosyn??? Det bryter ju för tusan mot de mänskliga rättigheterna tycker jag!
    Så himla snål är jag inte att jag inte kan "unna" mina medmänniskor att vara sjuka!!!!!
Svar på tråden I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!