• Anonym (Kaffedraken)

    Fler med graviditetsdiabetes? Del 2

    xXHecateXx skrev 2010-01-07 22:38:01 följande:
    Jag käkar fil och vanliga osockrade flingor och något osötat bröd till, något som absoluuuut inte skulle funka enligt diabetessköterskan. Får värden runt 5 på det. Ibland äter jag något osötat bröd med kaffe eller nyponsoppa. Har alltid varit värdelös på att äta frukost.
    tips på osockrade flingor mottages tacksamt =)
    klarar mig inte utan min yoghurt på morgonen känner jag
  • Anonym (Kaffedraken)
    xXMaLoXx skrev 2010-01-07 22:38:40 följande:
    Oh underbart, så slipper alla försvinna ut i tomma intet :)
    hålla med du!
  • Anonym (Kaffedraken)
    babyfia skrev 2010-01-07 22:41:35 följande:
    Jag äter samma vanliga frukost var eviga dag typ :P.Fil och fullkornsflingor. Ibland lyxar jag till det med Naturell Yoghurt Vanilj istället, men jag äter ganska lite och tar en banan efter 2 timmar istället. Annars flyger värdet upp direkt. Brukar ligga runt 5 efter frukosten, innan banan som jag då tar som fm-mellanmål.
    vad har du för flingor då??

    alltså jag åt kellogs k först.. gick inge bra..
    bytt till havrefras går bättre iaf..
  • Anonym (Kaffedraken)

    jag är för övrigt riktigt vanemänniska på frukosten så svårt att bryta vanan..
    sen måste jag ha ordentligt mellanmål med annars sjunker jag till lunchen...

  • Anonym (Kaffedraken)

    ska kika lite med i flinghyllan =)

    jag äter naturell yoghurt med lite bär i + flingor till frukost.

    nån som testat havregrynsgröt vad det gör med sockret??

    om man vill ha något gott en fredag eller lördag vad äter ni då??

  • Anonym (Kaffedraken)
    Momaloma skrev 2010-01-08 10:08:52 följande:
    Faktum är att jag inte reagerar så mycket på sötsaker, som choklad. Det är det där vita mjölet jag mår sämst av. Sen har jag märkt att om jag äter tex en Snickers (bra GI-värde faktiskt) i direkt anslutning till måltid så får jag inte förhöjda värden. Chips funkar bättre än ostbågar. Hade en knäckande mätning i förrgår; åt en apelsin på kvällen och hade 9.8 en och en halv timme senare. Fan, det gjorde mig knäckt. Men minns att min mormor som hade åldersdiabetes fick passa sig väldigt för färsk frukt.
    apelsin o citrus klarar jag bra. banan går inte alls.  har inte provat så mycket annat då jag har surt sug hehe apelsiner varit min passion ett tag..

    popcorn gick bra för mig att äta som snacks..  och någon liten chokladbit till måltid har gått bra det med.
    även när jag åt glass med chokladsås och lite maräger  o grädde så fick jag faktiskt inte så mycket högre värden..  gjorde mig glad.

    pizza klarade jag av bra med sallad till dock inte alls ett morotsbröd jag bakade med dinkelmjöl.. gick inte alls..
  • Anonym (Kaffedraken)

    jag tror jag ligger sämre i blodsocker denna graviditeten jag med..

    däremot är det inte lika för oss med graviditetsdiabetes som för typ 1 diabetiker att när barnet har tillväxtperiod och och påfrestningen blir större för kroppen att toleransen blir mindre -mer insulin behövs.. eller är jag helt fel?

  • Anonym (Kaffedraken)
    himla skrev 2010-01-09 23:07:01 följande:
    Jennsans ... varför har du inte berätta om den här tråden !?!? Hej ... hoppas att jag är välkommen här ... fick i måndags reda på att jag fått graviditetsdiabetes efter ett glukosbelastnings prov på Spec MVC här i uppsala som jag blivit kallat på då min bmmvc tyckte jag hade för stort SF mått och jag där fick göra ett belastningsprov som visade på 12,7....Blev inlagd för att justera in insulin och lära mig tekniken.. måltidsinsulin till frukost 3, lunch och middag 2... började med 3 även lunch och middag men har fått sänka ... ska tillbaka för koll på torsdag så får jag se vad de säger... försöker att lära mig att äta rätt ... men känns ju som man måste äta som en häst för att värdena inte ska dippa för mycket... ligger ofta på el under 4 ... Gjorde TUL i tisdags där det visade sig att vår lille kille låg på +/- =0 såå det känns ju sköönt ! ingen stor bebis än ivartfall...  är i v. 30+2 idag !Hoppas att man kan få lite goda råd på vägen här... känner mig lite smått osäker fortfarande...
    himla bra tråd det här har bara inte hunnit tippsa dig =) tänkt på det några gånger då jag varit inne men inte kommit mig för riktigt.. sorry!!
  • Anonym (Kaffedraken)

    jag sjunker ju ner till 3-4,0 innan lunchen (om det går några timmar trots mellanmål) och det sa läkaren inget om utan höjde dosen insulin till frukost ändå.. men kanske bättre att reglera med mellanmålet..

    smörgåstårta lär ju va döden för sockret va??
    vet att vi ska få det på lördag nämligen på 60 års kalas.. hur gör ni vid sådana tillfällen?? funderar på om man kanske ska ringa o höra om man kanske kan ta lite extra insulin en sån gång??
    o även om de höjde min morgondos med insulin så går inte värdena ner mer.. hmm kanske behöver mer ändå...

  • Anonym (Kaffedraken)
    himla skrev 2010-01-10 20:41:13 följande:
    Grattis till bebis och såå skönt att värdena håller sig på plats... hur länge får ni va kvar på BB !? Intressant att veta för framtiden ... å har Ni fått göra någon extra koll och såå under tiden ni vart inne...
    när alexander kom till världen så skulle jag bara kolla socker innan måltid (vilket känns väldigt konstigt så här i efterhand.. ) men skulle kolla kurva en dag tyckte de då..  vet dock inte om det är annorlunda nu..
    jag fick inte heller någon remiss för uppföljning sist vilket man ska få. man ska kallas för kontroll efter ett år till medicin tror jag...
Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2