• Fiansess

    Fler med graviditetsdiabetes? Del 2

    Här fortsätter vi snacket om allt vi kan komma på vare sig det gäller diabetesen eller annat roligt, i väntan på våra efterlängtade bebisar!
    En del har fått, en del är NÄRA och en del har snart sina med .

    Välkomna alla nya som gamla graviddiabetiker!

    Del 1 hittar ni här: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47871042.html

  • Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2
  • jennsans
    Momaloma skrev 2010-01-14 08:45:06 följande:
    Va?! Fick 5.7 nu efter frukost. Så mannagrynsgröt med smör och kanel är tydligen en bra frukost : ))
    najs =)
  • jennsans
    Momaloma skrev 2010-01-14 07:02:36 följande:
    Men varför får ni så få stickor? Jag hämtade ut för hela perioden på en gång. Läkaren borde väl kunna ändra i receptet?Jag tror ett trix är att se till att vara varm i fingertoppen innan man sticker, då gör det inte ont alls på mig. Nu ska jag äta mannagrynsgröt med smör och kanel... bra frukost...
    ska höra med läkaren nästa gång jag ska få recept..  men säkert en kostnadsfråga så man bara hämtar ut det som behövs typ
  • jennsans
    Sandra678 skrev 2010-01-14 08:58:35 följande:
    Hej! Hoppar in lite här! Jag hade graviditetsdiabetes under min förra graviditet. Fick 10,2 på glukosbelastningen i vecka 27, behövde bara ändra kosten så att sockret skulle ligga bra. Nu under denna nya graviditet har jag varit jätte nervös för att åter få diabetesen men hade 7,6 på glukosbelastningen! O sist jag va hos barnmorskan åt jag en stor frukost, 2 glas oboy, 1 tallrik "vanlig" yoggi o en macka (vitt bröd). O bad barnmorskan testa sockret 1½ efter den frukolsten o låg då på 6,8! De måste väl varit bra efter allt de sockret jag ätit?! Hur högt ska man ligga typ för att bebisen ska lägga på sig för mycke? E himla nervös för att få ett stort barn.. Dottern kom 11 dagar för tidigt o vägde 3045 gram så va ju inte alls stor men så låg ju sockret aldrig högt heller.. Aja, bara lite funderingar här. ;)
    vilken vecka är du i nu då?
    jag hade inte diabetes i början av denna graviditeten och upptäcktes i v 29 på nästa belastning..
    ingen aning om värdena tyvärr hoppas du slipper diabetesen dock!
  • Sandra678

    Jag e i vecka 33 nu. O de va för knappt en vecka sen som jag fick 6,8 efter den frukosten..

  • jennsans
    Sandra678 skrev 2010-01-14 09:08:20 följande:
    Jag e i vecka 33 nu. O de va för knappt en vecka sen som jag fick 6,8 efter den frukosten..
    ahh ok =) då är vi lika då :)

    kan dock tyvärr inte vad "normal" friskt värde är på..
  • Momaloma
    Sandra678 skrev 2010-01-14 09:08:20 följande:
    Jag e i vecka 33 nu. O de va för knappt en vecka sen som jag fick 6,8 efter den frukosten..
    Fast för att komma till BM så gick du i alla fall en bit och det drar ner blodsockret rejält. 6,8 är ett värde jag har (utan insulin) efter frukost och lite rörelse. Jag hade gjort en ny belastning om jag var du, eftersom du är orolig.
    jennsans skrev 2010-01-14 09:03:12 följande:
    ska höra med läkaren nästa gång jag ska få recept..  men säkert en kostnadsfråga så man bara hämtar ut det som behövs typ
    Ja, det har du nog rätt i.
  • Fiansess
    Momaloma: Jag har oxå upptäckt att mannagrynsgröt går bra .

    Sandra678: Jag har fått som gräns 7,8 efter måltid så 6,8 efter en sådan frukost låter i mina öron jättebra. Frågade min ssk igår hur värdena skulle ligga efter förlossningen och det är samma riktlinjer som gäller då så jag tror du kan vara lugn. Skulle jag fått 6,8 efter en sån god frukost skulle jag jubla .
  • Sandra678

    Ok, de låter ju tryggt! Verkligen ingen höjdare att ha diabetes under graviditeten, tyckte de va jätte jobbigt sist, att behöva tänka på precis allt man stoppar i sig! Man har ju så mycke annat o tänka på under graviditeten.

  • himla
    YESSSSSSSSSSSSSSSSSSS !!!!

    Hemkommen från spec mvc igen ... först vikt, långtids socker blodprov, urinkoll med usk, sen bt, sf mått och hjärtljud med bm sen fick jag träffa en underbar läkare som tittade på alla mina värden , gick in i datorn och sa att allt sååg såååå bra ut ... då tillväxt UL så bra ut sist också såå ja han ville kolla på testerna jag gjort då på med usk... å hon hade precis fått svaren ... mitt hb låg jättebra hörde jag och när han fick långtidssocker provet hörde jag bara ja men alltså det ser ju helt normalt ut... sen kom han tillbaka å sa att allt såg ju normalt ut... så han ville ta bort insulinet... helt .... tillsvidare ivartfall... nu ska jag tänka på vad jag äter ...förståss... kolla socker värde 7 ggr varannan dag i två veckor å sen dit för koll igen då och se hur det ser ut ... hoppas såå att jag kommer att klara av det så jag slipper insulinet....

    mmmm sååå glad och lycklig att jag svävar på moln här hemma !
    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Lill-T Bf 100318♥
  • jennsans
    himla skrev 2010-01-14 14:03:00 följande:
    YESSSSSSSSSSSSSSSSSSS !!!! Hemkommen från spec mvc igen ... först vikt, långtids socker blodprov, urinkoll med usk, sen bt, sf mått och hjärtljud med bm sen fick jag träffa en underbar läkare som tittade på alla mina värden , gick in i datorn och sa att allt sååg såååå bra ut ... då tillväxt UL så bra ut sist också såå ja han ville kolla på testerna jag gjort då på med usk... å hon hade precis fått svaren ... mitt hb låg jättebra hörde jag och när han fick långtidssocker provet hörde jag bara ja men alltså det ser ju helt normalt ut... sen kom han tillbaka å sa att allt såg ju normalt ut... så han ville ta bort insulinet... helt .... tillsvidare ivartfall... nu ska jag tänka på vad jag äter ...förståss... kolla socker värde 7 ggr varannan dag i två veckor å sen dit för koll igen då och se hur det ser ut ... hoppas såå att jag kommer att klara av det så jag slipper insulinet.... mmmm sååå glad och lycklig att jag svävar på moln här hemma !
    *gillar* måste fråga en sak jag kom på.. frågade du om de kunde ta bort insulinet eller sa han det själv??
Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2