Momaloma skrev 2010-01-08 10:08:52 följande:
Faktum är att jag inte reagerar så mycket på sötsaker, som choklad. Det är det där vita mjölet jag mår sämst av. Sen har jag märkt att om jag äter tex en Snickers (bra GI-värde faktiskt) i direkt anslutning till måltid så får jag inte förhöjda värden. Chips funkar bättre än ostbågar. Hade en knäckande mätning i förrgår; åt en apelsin på kvällen och hade 9.8 en och en halv timme senare. Fan, det gjorde mig knäckt. Men minns att min mormor som hade åldersdiabetes fick passa sig väldigt för färsk frukt.
apelsin o citrus klarar jag bra. banan går inte alls. har inte provat så mycket annat då jag har surt sug hehe apelsiner varit min passion ett tag..
popcorn gick bra för mig att äta som snacks.. och någon liten chokladbit till måltid har gått bra det med.
även när jag åt glass med chokladsås och lite maräger o grädde så fick jag faktiskt inte så mycket högre värden.. gjorde mig glad.
pizza klarade jag av bra med sallad till dock inte alls ett morotsbröd jag bakade med dinkelmjöl.. gick inte alls..