• Fiansess

    Fler med graviditetsdiabetes? Del 2

    Här fortsätter vi snacket om allt vi kan komma på vare sig det gäller diabetesen eller annat roligt, i väntan på våra efterlängtade bebisar!
    En del har fått, en del är NÄRA och en del har snart sina med .

    Välkomna alla nya som gamla graviddiabetiker!

    Del 1 hittar ni här: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47871042.html

  • Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2
  • Fiansess

    Jag äter aldrig snacks längre, utan vill vi mysa till det på helgen äter vi middag senare istället och så tar jag ett matigare mellanmål på em.

    Men popcorn har funkat för mig. Och ngn gång när det vart kalas har jag gottat mig med lightglass och färska bär som inte höjer värdet jättemycket heller.

  • babybloggen

    Jag har inte "vågat" ta ut svängarna än... Det är ju första veckan jag tar värden och då vill man liksom rapportera in bra värden. Törs inte chansa eftersom diabetesläkaren började prata om insulin direkt, men jag propsade att jag ville få en chans att ändra kosten först.


    ~ BF 12 februari ~
  • proppen100
    Momaloma skrev 2010-01-08 10:08:52 följande:
    Hade en knäckande mätning i förrgår; åt en apelsin på kvällen och hade 9.8 en och en halv timme senare. Fan, det gjorde mig knäckt. Men minns att min mormor som hade åldersdiabetes fick passa sig väldigt för färsk frukt.
    Likadant blir det för mig när jag äter clementin...
  • proppen100

    Men popcorn funkar skapligt!

    Till frukost äter jag 2 dl Kellogs K Fullkorn och 2 dl mjölk samt en halv banan...ger helt ok värden...mellan 5,7-6,2...varierar lite från morgon till morgon.

  • Tida77

    Till er som äter flingor till frukost kan jag rekomendera Frebacos havreringar. Helt osötade och jag gillar dem.
    (har dock inte provat nu sedan jag började med insulin så jag vet inte hur jag reagerar på dem, men de är i alla fall helt osockrade)

    idag har jag ätit ett wienerbröd :(
    Fattar inte vad det tagit åt mig. Jag har ju ätit GI i många år och dricker normalt inte saft, mjölk eller läsk, äter inte sylt, frukt eller marmelad osv, men nu är det som om jag inte kan stå emot någonting jag MÅSTE äta allt sött jag bara kan komma över.
    Min sambo vaktar mig som en hök när han är hemma för han vill inte att bebisen ska må dåligt, så wienerbrödet åt jag i bilen när han inte såg...
    Fan vilken kass karaktär jag har just nu alltså, stackars unge :(

  • bumsis mamma
    proppen100 skrev 2010-01-08 13:45:42 följande:
    Men popcorn funkar skapligt!Till frukost äter jag 2 dl Kellogs K Fullkorn och 2 dl mjölk samt en halv banan...ger helt ok värden...mellan 5,7-6,2...varierar lite från morgon till morgon.
    Mitt värde gick upp jättemkt av mjölk. Det gick upp av allt. Till slut hade jag doser på 28 enheter efter frukost o middag. Jättesvårinställd diabetes . Efter förlossningen behövde jag inte ta en enda spruta mer. Jag kolla mitt blodsocker själv med jämna mellanrum ett par dagar efter varje mål för att hålla koll så det inte är typ 2 som vi har i släkten.
  • linelus04

    Hej

    Tycker att man äter rätt hela tiden utan allt för mycket slarv. Det är inte så lätt i början precis. Äter oxå musli osötad med naturell youghurt på morgon och så kaffe så klart.
    Har börjat med måltidsinsulin och fick  nu på senaste träffen med diabetes läkaren även natt insulinet . Jag som sköter mig så .
    Är aldrig hungrig på morgonen eller till lunch men försöker äta något . Sen blir jag hungrig till middag och kvällen . Är det fler som har så ? Äter osötad bröd med ost och grönsaker på eller morötter .

  • Momaloma
    linelus04 skrev 2010-01-08 15:19:28 följande:
    Hej Tycker att man äter rätt hela tiden utan allt för mycket slarv. Det är inte så lätt i början precis. Äter oxå musli osötad med naturell youghurt på morgon och så kaffe så klart. Har börjat med måltidsinsulin och fick  nu på senaste träffen med diabetes läkaren även natt insulinet . Jag som sköter mig så . Är aldrig hungrig på morgonen eller till lunch men försöker äta något . Sen blir jag hungrig till middag och kvällen . Är det fler som har så ? Äter osötad bröd med ost och grönsaker på eller morötter .
    Inte hundra på vad det är du undrar, men kanske känner du frustration över att behöva öka insulinmängden trots att du äter bra och rätt? Jag har själv precis börjat med insulin och ser att det gör inte den stora skillnad som jag önskat. Jag hade gravdidabetes när jag väntade min dotter och då var mina värden inte en enda gång över 7 utan insulinbehandling och det var nästan så att jag inte trodde på diagnosen (någon uppe i tråden beskriver samma scenario).

    Trodde så klart att denna graviditet skulle se likadan ut, men nej nej. Jag ligger minst en gång om dan på runt 9 trots bra kost och insulin. Trist men bara att acceptera.
  • jennsans

    jag tror jag ligger sämre i blodsocker denna graviditeten jag med..

    däremot är det inte lika för oss med graviditetsdiabetes som för typ 1 diabetiker att när barnet har tillväxtperiod och och påfrestningen blir större för kroppen att toleransen blir mindre -mer insulin behövs.. eller är jag helt fel?

  • himla

    Jennsans ... varför har du inte berätta om den här tråden !?!?

    Hej ... hoppas att jag är välkommen här ... fick i måndags reda på att jag fått graviditetsdiabetes efter ett glukosbelastnings prov på Spec MVC här i uppsala som jag blivit kallat på då min bm på mvc tyckte jag hade för stort SF mått och jag där fick göra ett belastningsprov som visade på 12,7....

    Blev inlagd för att justera in insulin och lära mig tekniken.. måltidsinsulin till frukost 3, lunch och middag 2... började med 3 även lunch och middag men har fått sänka ... ska tillbaka för koll på torsdag så får jag se vad de säger... försöker att lära mig att äta rätt ... men känns ju som man måste äta som en häst för att värdena inte ska dippa för mycket... ligger ofta på el under 4 ...


    Gjorde TUL i tisdags där det visade sig att vår lille kille låg på +/- =0 såå det känns ju sköönt ! ingen stor bebis än ivartfall...  är i v. 30+2 idag !

    Hoppas att man kan få lite goda råd på vägen här... känner mig lite smått osäker fortfarande...


    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Lill-T Bf 100318♥
Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2