• Fiansess

    Fler med graviditetsdiabetes? Del 2

    Här fortsätter vi snacket om allt vi kan komma på vare sig det gäller diabetesen eller annat roligt, i väntan på våra efterlängtade bebisar!
    En del har fått, en del är NÄRA och en del har snart sina med .

    Välkomna alla nya som gamla graviddiabetiker!

    Del 1 hittar ni här: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47871042.html

  • Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2
  • himla
    idis78 skrev 2010-01-10 20:01:06 följande:
    Nu har det ju gått några dagar sedan Sander föddes. Har kollat mina värden några ggr, och de ligger jättebra än så länge. Man får hoppas det håller i sig. Ska kolla någon gång ibland framåt.
    Grattis till bebis och såå skönt att värdena håller sig på plats... hur länge får ni va kvar på BB !? Intressant att veta för framtiden ... å har Ni fått göra någon extra koll och såå under tiden ni vart inne...
    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Lill-T Bf 100318♥
  • jennsans

    jag sjunker ju ner till 3-4,0 innan lunchen (om det går några timmar trots mellanmål) och det sa läkaren inget om utan höjde dosen insulin till frukost ändå.. men kanske bättre att reglera med mellanmålet..

    smörgåstårta lär ju va döden för sockret va??
    vet att vi ska få det på lördag nämligen på 60 års kalas.. hur gör ni vid sådana tillfällen?? funderar på om man kanske ska ringa o höra om man kanske kan ta lite extra insulin en sån gång??
    o även om de höjde min morgondos med insulin så går inte värdena ner mer.. hmm kanske behöver mer ändå...

  • jennsans
    himla skrev 2010-01-10 20:41:13 följande:
    Grattis till bebis och såå skönt att värdena håller sig på plats... hur länge får ni va kvar på BB !? Intressant att veta för framtiden ... å har Ni fått göra någon extra koll och såå under tiden ni vart inne...
    när alexander kom till världen så skulle jag bara kolla socker innan måltid (vilket känns väldigt konstigt så här i efterhand.. ) men skulle kolla kurva en dag tyckte de då..  vet dock inte om det är annorlunda nu..
    jag fick inte heller någon remiss för uppföljning sist vilket man ska få. man ska kallas för kontroll efter ett år till medicin tror jag...
  • Momaloma

    Om man har ett värde på under 4 betyder det att man antingen har för stor dos insulin eller att man "svälter" sig. Kanske skippar man ett mellanmål i sin iver att vara duktig och få godkända värden. Jag ser inget positivt att dippa så lågt, hypoglykemi är inte att leka med. Konstigt om inte barnmorska eller diabetesläkare kommenterar så låga värden.

    Idis78 - härligt att gravdiabetesen gett med sig!! Grattis igen till sonen!

  • babybloggen
    Momaloma skrev 2010-01-10 21:28:13 följande:
    Om man har ett värde på under 4 betyder det att man antingen har för stor dos insulin eller att man "svälter" sig. Kanske skippar man ett mellanmål i sin iver att vara duktig och få godkända värden.
    Jo jag måste nog erkänna att jag missar mellanmålen ibland, så det är nog därför jag får för lågt (jag tar inte insulin utan ska i första hand försöka fixa detta med hjälp av kostomläggning). Ska träffa läkaren på torsdag, får höra vad de säger då.
    ~ BF 12 februari ~
  • Momaloma

    Aja baja, inte missa mellanmålen :) Känner du av när har låga värden? Jag blir helt groggy.

  • himla

    ...men det känns ju jättekonstigt att man ska behöva äta mera bara för att man tar insulin .. suck ....

    kommer ju väga ton innan bebir är född ...

    sen ang att äta typ smörgåstårta en gång tror jag inte ä så farligt ... du får ta en liten bit och tänka på att äta lite bättre runtomkring där istället.... så skulle Vt sagt

    Nu då ska gå och lägga mig om en timme å känner att det skulle va gott med något ... men känner att det är sent ... får bli ett glas mjölk !


    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Lill-T Bf 100318♥
  • jennsans
    himla skrev 2010-01-10 22:01:31 följande:
    ...men det känns ju jättekonstigt att man ska behöva äta mera bara för att man tar insulin .. suck .... kommer ju väga ton innan bebir är född ... sen ang att äta typ smörgåstårta en gång tror jag inte ä så farligt ... du får ta en liten bit och tänka på att äta lite bättre runtomkring där istället.... så skulle Vt sagt Nu då ska gå och lägga mig om en timme å känner att det skulle va gott med något ... men känner att det är sent ... får bli ett glas mjölk !
    får se vad vt sänger

    ang att man äter mer, jag äter nu regelbundet (fast jag tyckte jag gjorde det innan) och mer mackor osv än tidigare.. men jag går ner i vikt hehe så jag hoppas på att inte väga ton
  • babybloggen
    Momaloma skrev 2010-01-10 21:45:06 följande:
    Aja baja, inte missa mellanmålen :) Känner du av när har låga värden? Jag blir helt groggy.
    Nä jag känner inte av det direkt faktiskt, det är därför det är lite knepigt...
    ~ BF 12 februari ~
Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2