• Gulsåpa

    Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?

    Nu börjar det ju krypa fram att vaccinet och varningarna kan ha varit en bluff.
    Experterna som från börjabn sa att h1n1-viruset var livsfarligt hade koppling till läkelmedelsbolagen och därav ett vinstintresse i sina uttalanden.

    En utredning har startat för att utreda hur stor skandal detta kan vara, frågan är inte om det är en skandal utan hur stor skandal det är.

    Lite senaste nytt ang vaccinet:

    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/261325-expert-h1n1-vaccinet-ar-en-bluff

    Så, på en skala mellan 1-10... hur lurade känner ni er?

  • Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?
  • Kickiliisa

    Har bara läst TS och jag känner mig inte ett dugg lurad. Jag var gravid när jag tog vaccinet. Jag hade verkligen inte velat få influensan under graviditeten, tyckte det var nog tungt att vara gravid.
    Sen tog jag det, för mig, säkra före det osäkra och vaccinerade mig även för att inte smitta andra, t ex människor i min närhet som kanske hade kunnat dö av influensan.

  • förnuftokänsla
    listoplisto skrev 2010-01-29 15:07:42 följande:
    Varken skvalen eller tiomersal är oprövat i vaccin.... tiomersal har väl använts i vacciner sedan 1950-talet, och skvalen har getts i miljontals doser vanligt säsongsinfluensavaccin (som varit godkänt sedan 1997).Men för att svara på TS fråga...  jag känner mig inte ett dugg blåst. Jag fattade beslut om att vaccinera mig utifrån andra källor än Aftonbladet, Expressen och Familjeliv och jag kan inte se att det finns någon anledning att ångra beslutet.
    Skvalen finns inte med i sk "vanliga" säsongsinfluensavacciner!
  • listo
    förnuftokänsla skrev 2010-01-29 19:42:42 följande:
    Skvalen finns inte med i sk "vanliga" säsongsinfluensavacciner!
    Jorå, skvalen finns med i influensavaccinet Fluad, men det är inte det vanligaste vaccinet mot säsongsinfluensa. Fluad ges till äldre och personer med t.ex. nedsatt immunförsvar.
    Traddiraddiraj
  • pluvdo

    Jag känner mig inte blåst över huvud taget. Mamma fick svininfluensan med lunginflammation till följd och var sjuk i nästan två månader och det var ingenting som lockade mig, direkt.

    Varningarna beträffande virusets utsträckning och intensitet kanske var överdrivna, men mamma var så sjuk så det räckte och blev över till att övertala mig att vaccinera mig.

  • grodängel

    känner mig inte lurad alls eftersomjag tog det för att skydda andra mer än mig själv.

  • Scarlet

    Kanner mig inte lurad det minsta. Kanner flera som blev jattesjuka i svininfluensan sa det var skont att slippa! Otroligt osympatiskt att vara sa nedlatande som du ts, alla gor som de vill och det ar faktiskt sa att manga blev jattesjuka av svininfluensan.

  • snusmumriken2

    Jag är otroligt GLAD att jag lät vaccinera mig o min familj!
    Ena sonen (3 år) hann dock bli sjuk i svininfluensa innan han fick sitt vaccin.
    Det tog nästan en månad innan han var helt frisk igen o den månaden var den värsta i vårt liv! Att se sitt barn sakta tyna bort o leva med oron att han ska dö ifrån oss är inget jag önskar min värsta fiende!

    Jag är GLAD att jag vaccinerade min familj!

Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?