• Gulsåpa

    Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?

    Nu börjar det ju krypa fram att vaccinet och varningarna kan ha varit en bluff.
    Experterna som från börjabn sa att h1n1-viruset var livsfarligt hade koppling till läkelmedelsbolagen och därav ett vinstintresse i sina uttalanden.

    En utredning har startat för att utreda hur stor skandal detta kan vara, frågan är inte om det är en skandal utan hur stor skandal det är.

    Lite senaste nytt ang vaccinet:

    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/261325-expert-h1n1-vaccinet-ar-en-bluff

    Så, på en skala mellan 1-10... hur lurade känner ni er?

  • Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?
  • V P E

    Inte förlorar man på att vaccinera sig. Det kommer att dra in en vända till i vår innan det är över, så jag är glad att jag vaccinerat mig och mina barn...

    man ska inte ta alla tidningsrubriker på allvar! Det är ju skandalpress med vinstintresse.

    Givetvis är läkemedelsföretagen ute efter pengar, men det är ju likafullt inte sockervatten vi fått i sprutorna.

    Nej, blåst känner jag mig inte. Om jag hade låtit Aftonbladet lura mig att INTE ta sprutan... DÅ hade jag känt mig blåst!

  • Lejonninnan
    V P E skrev 2010-01-18 23:42:17 följande:
     Om jag hade låtit Aftonbladet lura mig att INTE ta sprutan... DÅ hade jag känt mig blåst!
    {#lang_emotions_cool}
  • Pallas
    Lejonninnan skrev 2010-01-17 20:48:07 följande:
    Jag kan inte se hur WHO skulle kunna ha agerat annorlunda än de gjorde med de prognoser man hade som underlag.
    Ja, något annat agerande hade varit grovt olämpligt, anser jag.
  • Dr Mupp

    Så glad att vi sket i vaccinet. 1,5 veckor tog det från första insjuknad till att sista i familjen kunde återgå till dagis.

    Bara förra veckan snackades det på makens praktik om grisjukan. Alla var vaccinerade och de diskuterade biverkningarna. De frågade min make vilka biverkningar han fick, då sa han som det var att han inte veccinerat sig men fick sjukdomen. De tittade på honom och frågade helt seriöst. Har du haft svininfluensan? Den dör man ju av.

  • march

    Jag är oerhört glad att jag och min man valde att lyssna till vår tankar och känslor ang vaccinationen. Vi vaccinerade varken barnen eller oss själva. (själv är jag dessutom gravid)

    Argumenten emot oss var att vi var själviska men i mitt försvar så visste jag att man kan bära på smittan oavsett om man är vaccinerad eller inte.

    För oss var A och O att vi skulle ha väldigt noga hygien med tvål vatten och handsprit
    för att inte smitta om man bar på smittan!  Har fortfarande hansprit i väskan

    De få vi känner som fick influensan blev "vanligt" sjuka.

    Vi räknade med att insjukna till 100% men klarade oss ändå. Hade förberätt oss på hur vi skulle klara vardagen om vi alla insjuknade osv.

    Tycker rubriken är lite fel. Tror inte man känner sig blåst för att man vaccinerade sig speciellt inte om man tillhörde riskgruppen. Tror att de flesta vägde för och nackdelar efter sina egna förutsättningar.

    Sen till de som uttalar sig om att det var pågrund av de som vaccinerade sig som smittningen slutade kan ju forsätta tänka så om det lättar erat hjärta.
    Fast så är INTE fallet,  de andra länderna  där de inte massvaccinerade slutade spridningen minst lika fort.
    Det har inte med er att göra att smittningen slutade utan det har med hygien och influensans naturliga förlopp att göra.  Precis som vilken influensa som helst!!


    Flicka 051028, pojke 070625, BF 100615
  • pepprar
    Dr Mupp skrev 2010-01-19 12:25:24 följande:
    Så glad att vi sket i vaccinet. 1,5 veckor tog det från första insjuknad till att sista i familjen kunde återgå till dagis. Bara förra veckan snackades det på makens praktik om grisjukan. Alla var vaccinerade och de diskuterade biverkningarna. De frågade min make vilka biverkningar han fick, då sa han som det var att han inte veccinerat sig men fick sjukdomen. De tittade på honom och frågade helt seriöst. Har du haft svininfluensan? Den dör man ju av.
    HAHA Jamen det är ju liksom det som ligger i botten för att så många velat vaccinera sig själv och sina små barn. Man dööör av det. 
    Skönt för er som har ett bra skydd, särskilt om det börjar mutera till något allvarligare vilket det nu antagligen inte gör, men i alla fall.
    "Skönt för WHO som har en massa svenska entusiaster som håller på dom i alla väder. Det är precis vad dom och läkemedelsindustrin behöver för att kunna fortsätta i samma anda."{#lang_emotions_money_mouth}{#lang_emotions_money_mouth}{#lang_emotions_money_mouth}
  • TvåHärEttPåVäg

    Jag känner mig inte alls blåst som vaccinerade mig, jag jobbar med svårt sjuka människor och har ett ansvar att inte föra vidare smittor.
    Jag vaccinera mina barn också, varför vara sjuk i flera dagar och ha hög feber och kanske riskera att smitta någon som tål det mindre bra, när man kan få en spruta som skyddar en??
    Sen har mina barn, barnastma så vem vet hur de hade tagit det???

    Det är inte säkert att era barn kommer få röda hund för att ni inte vaccinerar dom, men ni vaccinerar väl dom för det ändå???? I förebyggande syfte.

    Svininfluensan är inte borta och vem vet den kanske slår hårdare nästa gång.

    Jag känner mig iallefall inte orolig om den kommer igen, tack vare vaccinationen. Annars hade jag nog varit orolig eftersom jag nu är gravid...slipper jag den oron.

  • Hästtjejen78

    Jag känner mig lite blåst för jag blev aldrig sjuk! {#lang_emotions_wink} Jag och sambon valde ganska snabbt att avstå från att vaccinera oss. Vi ansåg att det är mycket bättre att få sjukdomen och erhålla ett äkta och varaktigt skydd än att spruta in ett artificiellt skydd som inte ens varar ett år. Ett artificiellt skydd som dessutom inte är fullt testat, men lyckats godkännas ändå! Ett skydd som läkemedelsverket själva kallat "prototyp-vaccin".
    Vi vaccinerar oss inte mot den årliga influensan och har på så vis ingen anledning att vaccinera oss mot denna.

    Både sambon och jag räknade med att bli sjuka, men har än så länge inte sett röken av svinet.

  • Majsan70
    Hästtjejen78 skrev 2010-01-19 14:02:11 följande:
    Jag känner mig lite blåst för jag blev aldrig sjuk! Jag och sambon valde ganska snabbt att avstå från att vaccinera oss. Vi ansåg att det är mycket bättre att få sjukdomen och erhålla ett äkta och varaktigt skydd än att spruta in ett artificiellt skydd som inte ens varar ett år. Ett artificiellt skydd som dessutom inte är fullt testat, men lyckats godkännas ändå! Ett skydd som läkemedelsverket själva kallat "prototyp-vaccin". Vi vaccinerar oss inte mot den årliga influensan och har på så vis ingen anledning att vaccinera oss mot denna. Både sambon och jag räknade med att bli sjuka, men har än så länge inte sett röken av svinet.
    Var du glad att du inte blev sjuk. Själv trodde jag inte jag skulle få influensan...tji fick jag och jag är sjuk fortfarande i sviterna efter den. Snart 5 månader sedan jag insjuknade och mååånga sjukdagar senare.
Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?