• Gulsåpa

    Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?

    Nu börjar det ju krypa fram att vaccinet och varningarna kan ha varit en bluff.
    Experterna som från börjabn sa att h1n1-viruset var livsfarligt hade koppling till läkelmedelsbolagen och därav ett vinstintresse i sina uttalanden.

    En utredning har startat för att utreda hur stor skandal detta kan vara, frågan är inte om det är en skandal utan hur stor skandal det är.

    Lite senaste nytt ang vaccinet:

    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/261325-expert-h1n1-vaccinet-ar-en-bluff

    Så, på en skala mellan 1-10... hur lurade känner ni er?

  • Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?
  • Rosenöga
    Skogsflickan skrev 2010-01-19 23:56:06 följande:
    TS: klart som fasiken att INGEN kommer erkänna att de känt/känner sig lurade pga massmedias uppblåsning av det hela?
    Man ville undvika att bli sjuk och man slapp bli sjuk. Men om man blivit sjuk trots att man tog sprutan hade man nog kännt sig lurad.
  • Mars2007

    Blåst kan jag inte påstå attt jag känner mig - för min del handlade det inte om vad massmedia skrev eller någon annan här inne heller för den delen.

    Från början bildade jag mig min uppfattning till varför man tog beslutet att massvaccinera - att inte "halva Sverige" skulle ligga sjuka, man begränsar ju effektivt antalet inlagda på sjukhus under en redan hårt belastad tid. Med andra ord är jag övertygad om att detta beslut grundades på att det var ekonomiskt försvarbart för statskassan... dock har jag två barn som kunnat drabbas hårt av att bli sjuka vilket jag inte ville riskera även om risken var liten. Om detta var fel beslut kan bara tiden utvisa men ibland får man välja mellan 2 dåliga alternativ!

    Tycker det är sorgligt att en sådan här fråga ska handla om vem som är blåst på vad.. för många var ju detta verklighet med svårt sjuka familjemedlemmar och kanske t o m avlidna! Snacka om att håna dem som ddrabbats!! Usch!

  • SilentStar

    jag känner mig inte ett dugg blåst. Vi fick ju vaccinet gratis och utan biverkningar. Om det nu är en bluff så får det väl vara så, jag tar inga risker med min son!


  • YayasMami

    Jag känner mig inte blåst, jag genomskådade bluffen redan från början och skulle aldrig vaccinera varken mig eller min dotter.
    Men jag kan förstå om andra gravida som vaccinerat sig och föder barn med biverkningar kanske kommer känna sig förbannade, men lite får man ju kolla upp själv också. Man kan inte alltid lita på allt man hör!

  • YayasMami
    SilentStar skrev 2010-01-20 11:10:25 följande:
    jag känner mig inte ett dugg blåst. Vi fick ju vaccinet gratis och utan biverkningar. Om det nu är en bluff så får det väl vara så, jag tar inga risker med min son!
    Gratis? Du kanske har glömt att de pengarna hade staten kunnat lägga på något vettigt som skolor eller vård för äldre? Vi betalar skatt, flera tusen i månaden i detta land så gratis är ju en väldigt stor överdrift.
  • Sajom
    YayasMami skrev 2010-01-20 11:15:21 följande:
    Jag känner mig inte blåst, jag genomskådade bluffen redan från början och skulle aldrig vaccinera varken mig eller min dotter.Men jag kan förstå om andra gravida som vaccinerat sig och föder barn med biverkningar kanske kommer känna sig förbannade, men lite får man ju kolla upp själv också. Man kan inte alltid lita på allt man hör!
    Precis, man ska inte lita på allt man hör

    Känner mig inte det minsta blåst. Gravid i v 31 och träffade dagligen patienter med influensan under november/december. Är mycket nöjd med att ha vaccinerat mig.
  • Modesty Blaise
    YayasMami skrev 2010-01-20 11:15:21 följande:
    Jag känner mig inte blåst, jag genomskådade bluffen redan från början och skulle aldrig vaccinera varken mig eller min dotter. Men jag kan förstå om andra gravida som vaccinerat sig och föder barn med biverkningar kanske kommer känna sig förbannade, men lite får man ju kolla upp själv också. Man kan inte alltid lita på allt man hör!
    Får jag fråga var du hämtar din information som du säger dig lita på?
    Har du speciellt insatta kontakter som vi andra saknar?
  • mrsIce

    Känner mig inte blåst alls, och jag känner mig inte heller blåst på att jag aldrig haft röda hund som jag oxå är vaccinerad mot!

  • ins3cure

    Jag precis som YayasMami lät också bli att vaccinera mej och min familj.
    Ansåg direkt när de berättades om detta prototypvaccinet, att det skulle bli en otroligt underlig och framför allt fruktansvärt Stor undersökning bara. Även om jag inte ville delta i världens största test av ett vaccin, så har ju jag och min familj ändå vår del i de, som de som valde att inte ta de. Dom har ju säkert stenhård koll på vilka som tagit de och inte gjort de.. Så nu är de bara att vänta och se, genom åren kommer de nog tydligt framgå vad som hände de som tog de och hur vi andra drabbas av att inte ha tagit de. Jag är dock väldigt nöjd med mitt beslut!


    "WHO fattade beslutet om vaccinering efter råd från experter knutna till transnationella läkemedelsföretag, som tjänade miljarder på kontrakten.
    I samma veva förändrade man också pandemibegreppet och såg till att läkemedelsföretagen gick fria från ansvar." 

    -Detta talar ju för sej själv.. Att dom inte alls behöver stå till svars för vad som händer de som vaccinerat sej, bara dra in pengar för hela kalaset.

  • salt

    Jösses ...
    Vi kan väl ställa upp alla experter som är för och alla som är mot i två olika grupper. Sen räknar vi vilken grupp som har flest experter och så säger vi att de som är flest är duktigare experter än de andra experterna. Experterna som då inte är lika duktiga experter tar vi ifrån deras expertlicens och de duktiga experterna ger vi en speciell expertmedalj som de kan visa upp varje gång de uttalar sig kring svininfluensan och vaccinet.
    Alla "vanliga" människor som då är anhängare av den expertgrupp som fått sin expertlicens indragen säger vi är blåsta.

    Varsågod, börja räkna.

Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?