• Gulsåpa

    Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?

    Nu börjar det ju krypa fram att vaccinet och varningarna kan ha varit en bluff.
    Experterna som från börjabn sa att h1n1-viruset var livsfarligt hade koppling till läkelmedelsbolagen och därav ett vinstintresse i sina uttalanden.

    En utredning har startat för att utreda hur stor skandal detta kan vara, frågan är inte om det är en skandal utan hur stor skandal det är.

    Lite senaste nytt ang vaccinet:

    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/261325-expert-h1n1-vaccinet-ar-en-bluff

    Så, på en skala mellan 1-10... hur lurade känner ni er?

  • Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?
  • TvåHärEttPåVäg

    erkänn att du var ute och googla på insjöfisk innan du svarade =)

    Tycker verkligen ni som inte váccinerade er att vi ska känna oss blåsta som gjorde det??? Kan inte förstå varför???
    Ni vet varken vilka sjukdomar det finns i våra släkter, ni vet inte vad vi jobbar med, ni vet verkligen inte hur vi hade reagerat på svininfluensan..
    Ni som inte vaccinerade er, håller ni med trådstartaren att vi ska känna oss blåsta??

    Och trådstartaren, du svarade aldrig på min fråga... om du nu haft någon anhörig som dött (det finns ju faktiskt dom som har haft anhöriga som faktiskt dött) Skulle du då skrivit en tråd där det stod exempel... oj va min mamma måste känt sig blåst som aldrig vaccinerade sig eftersom hon nu e död...

    Jag tycker denna tråden är lite narr mot dom som faktiskt hade anhöriga som dog. Men du kanske inte alls ser det så???
    Tycker det är onödigt att bara ställa en sån fråga, de som valde att vaccinera sig gjorde det med den informationen det fanns då, ingen kan se in i framtiden.

  • YayasMami
    TvåHärEttPåVäg skrev 2010-01-20 12:27:28 följande:
    erkänn att du var ute och googla på insjöfisk innan du svarade =)Tycker verkligen ni som inte váccinerade er att vi ska känna oss blåsta som gjorde det??? Kan inte förstå varför???Ni vet varken vilka sjukdomar det finns i våra släkter, ni vet inte vad vi jobbar med, ni vet verkligen inte hur vi hade reagerat på svininfluensan..Ni som inte vaccinerade er, håller ni med trådstartaren att vi ska känna oss blåsta??Och trådstartaren, du svarade aldrig på min fråga... om du nu haft någon anhörig som dött (det finns ju faktiskt dom som har haft anhöriga som faktiskt dött) Skulle du då skrivit en tråd där det stod exempel... oj va min mamma måste känt sig blåst som aldrig vaccinerade sig eftersom hon nu e död...Jag tycker denna tråden är lite narr mot dom som faktiskt hade anhöriga som dog. Men du kanske inte alls ser det så???Tycker det är onödigt att bara ställa en sån fråga, de som valde att vaccinera sig gjorde det med den informationen det fanns då, ingen kan se in i framtiden.
    Nej, efter att ha fött ett barn och väntar ett andra samtidigt som jag äter fisk nästan dagligen så har jag rätt bra koll ändå
    Att vaccinera sig hjälper tyvärr inte alltid fullgott. Jag gick till en vaccinationscentral för att slippa malaria och fick profylax då jag reste till afrika i höstas. Enligt läkaren skulle jag INTE få malaria och en vecka efter jag kom till afrika höll jag på att avlida i malaria, bokstavligen. Jag låg medvetslös och spydde blod men eftersom läkaren sagt att det inte skulle kunna vara malaria kom jag iväg för sent till sjukhuset. Tycker det är farligt att säga att man är fullgott skyddad genom vaccin, OM det sen händer att man blir sjuk tar man det då inte lika allvarligt för man kan tolka det som en vanlig influensa. Och att jag fick malaria berodde på ett myggbett, det går inte förhindra genom hygien eller kost så ni behöver inte anmärka om det
    Vad tror du de som har anhöriga till de som dött av vaccinet säger då? Eller mammorna som får barn sen OM det visar sig att de fått bestående hjärnskador?
  • lövet2
    TvåHärEttPåVäg skrev 2010-01-20 12:27:28 följande:
     Tycker verkligen ni som inte váccinerade er att vi ska känna oss blåsta som gjorde det???
    Nej, jag tycker ni gjorde det klokaste valet ur er synvinkel. Jag gjorde ett annat val, eftersom det kändes klokast i min situation. Vem som gjorde bästa valet lär vi aldrig få veta!


  • Mars2007

    Detta är inte någon tävling om vem som gjort bäst eller vem som är tycker sig vara bäst!!! Det handlar fortfarande om en sjukdom som kan drabba folk allvarligt!! Tycker det är otroligt respektlöst mot de som drabbats med sådan här tråd!!

    Om vaccineringen var fel kan ingen säga i dagsläget så ts har kanske tagit ut sin "seger" i förskott..

    Jag säger INTE att vaccinera var rätt bara för att jag gjort det.. det var rätt för oss just då.. vad som är rätt för någon annan kan inte jag svara på!!

  • TvåHärEttPåVäg
    YayasMami skrev 2010-01-20 12:41:58 följande:
    Nej, efter att ha fött ett barn och väntar ett andra samtidigt som jag äter fisk nästan dagligen så har jag rätt bra koll ändå Att vaccinera sig hjälper tyvärr inte alltid fullgott. Jag gick till en vaccinationscentral för att slippa malaria och fick profylax då jag reste till afrika i höstas. Enligt läkaren skulle jag INTE få malaria och en vecka efter jag kom till afrika höll jag på att avlida i malaria, bokstavligen. Jag låg medvetslös och spydde blod men eftersom läkaren sagt att det inte skulle kunna vara malaria kom jag iväg för sent till sjukhuset. Tycker det är farligt att säga att man är fullgott skyddad genom vaccin, OM det sen händer att man blir sjuk tar man det då inte lika allvarligt för man kan tolka det som en vanlig influensa. Och att jag fick malaria berodde på ett myggbett, det går inte förhindra genom hygien eller kost så ni behöver inte anmärka om det Vad tror du de som har anhöriga till de som dött av vaccinet säger då? Eller mammorna som får barn sen OM det visar sig att de fått bestående hjärnskador?
    Men jag menar ju inte så, jag bara vill påpeka för trådstartaren att det är dumt att ställa en sån fråga... typ att det är lika dumt att skriva så som om man skulle skriva så som jag gjorde... jag skulle aldrig ställt en sån fråga överhuvudtaget för som sagt så som du skriver så kan man ju isåfall skriva sånt om allt...
  • YayasMami
    TvåHärEttPåVäg skrev 2010-01-20 13:27:50 följande:
    Men jag menar ju inte så, jag bara vill påpeka för trådstartaren att det är dumt att ställa en sån fråga... typ att det är lika dumt att skriva så som om man skulle skriva så som jag gjorde... jag skulle aldrig ställt en sån fråga överhuvudtaget för som sagt så som du skriver så kan man ju isåfall skriva sånt om allt...
    Egentligen är det väl inget att diskutera. Gjort är gjort och det går inte att ändra. Det vi nu får hoppas på för allas bästa är att det faktiskt inte kommer få stora kosekvenser som tex artikeln menar cancer eller barn med hjärnskador. Finns ingen anledning att anklaga varandra eller håna någon.
    Vi hoppas nog alla på det bästa helt enkelt!
  • Rosenöga

    Två av tre har tagit vaccinet. Ni som inte ville eller vågade ta det, varför håller ni på och tjatar om detta. Vi som tog det följde rekommendationerna. Kan inte förstå varför det stör er så fruktansvärt. 

  • Rosenöga
    ins3cure skrev 2010-01-20 11:38:41 följande:
    Jag precis som YayasMami lät också bli att vaccinera mej och min familj. Ansåg direkt när de berättades om detta prototypvaccinet, att det skulle bli en otroligt underlig och framför allt fruktansvärt Stor undersökning bara. Även om jag inte ville delta i världens största test av ett vaccin, så har ju jag och min familj ändå vår del i de, som de som valde att inte ta de. Dom har ju säkert stenhård koll på vilka som tagit de och inte gjort de.
    "Världens största test av vaccinet"

    Man har vaccinerat varje år mot säsonginfluensan och detta vaccin är baserat på samma så nog har man testat detta i många år. Man förändrar lite varje år beroende på vilken typ av influensa det gäller. 
  • Mrs Moneybags

    Det gör mig ingenting. Jag tar inga mediciner i övrigt, tar aldrig några andra influensavaccin heller, så detta lilla enda har ingen betydelse för mig.

    Känner mig inte ett dugg blåst

  • Blissphemy
    Rosenöga skrev 2010-01-20 14:29:23 följande:
    "Världens största test av vaccinet" Man har vaccinerat varje år mot säsonginfluensan och detta vaccin är baserat på samma så nog har man testat detta i många år. Man förändrar lite varje år beroende på vilken typ av influensa det gäller. 
    "Baserat på samma" hjälper ju inte om man sedan ändrar det och tillsätter både det ena och det andra. Detta vaccin innehåller högre halter av skvalen än det välbeprövade säsongsinfluensavaccinet och dessutom innehåller det tiomersal, vilket andra vaccin inte gör.
    YayasMami skrev 2010-01-20 11:59:04 följande:
    Nej men jag har en hjärna, om andra saknar detsamma får stå för de. VARFÖR ska jag spruta in Tiomersal (kvicksilver som dessutom inte är lagligt) i mitt blod när jag är gravid (och inte ens får äta ost) för en influensa som dödat några få medan den årliga influensan dödar flera tusen? Jag ser inte logiken. Det dör ju mer människor av HIV än denna influensa, eller blir påkörda när de korsar gatan. Dessutom ställer det sig en hel del frågetecken att vissa länder avråder gravida att vaccinera sig med vaccin innehållande vaccin och att sverige gör en annan bedömning. Ingen rök utan eld. Däremot har influensan blivit en höna av en fjäder. Jag är sällan sjuk, jag ser till att hålla god hygien och äta nyttig och bra mat.
    Samma här. Jag retar mig på att bli kallad egoistisk och ansvarslös etc för att jag väljer att prioritera min, mina barns och mitt fosters hälsa framför samhällsfunktioners väl och ve.
Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?