• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Gersemi

    Det finns ett annat medel (vet tyvärr inte vad det heter) som har samma effekt som Bricanyl, men inte biverkningarna! Tyvärr är det ca 200 ggr dyrare (har jag för mig), kanske är det det ni har fått? I så fall har ni haft tur, Bricanyl är inte nådigt...

  • Izzen

    Jag har fått Bricanyl, hade det förra graviditeten oxå, efter att jag fått ligga inne ett par ggr och fått bricanylsprutor.

    Jag började äta bricanylen igår och idag mår jag inge vidare... Är riktigt skakig!
    Minns att det var såna biverkningar förra gången oxå, men inte riktigt så här.

    Verkar verkligen annorlunda gällande om man får bricanyl eller inte. Vet inte vilken slutsats man skall dra av det. Jag är lättad om medicinen kan hjälpa mig att slippa de värsta sammandragningarna. Men självklart så känns det sådär att må krasst av den..

    Hur går det för er andra??

    KRAM Izzen

  • Gersemi

    Förlåt tjejer, men jag måste bara få gnälla lite. Vet att min situation förmodligen är ganska mycket lättare än de flestas, men mår kasst idag. Har varit på minisemester i veckan, och promenerade lite första dagen. Det slutade med sammandragningar som till slut gjorde ont både i ryggen och revebenen. I början gick det att vila bort, men inte sen. Låg hela onsdagen och då släppte det lite. Igår gick jag till affären (sambon bar) men jag klarade det inte. Fick sån andnöd av sammandragningarna. Idag har jag sökt SMVC hela dagen, men nu har de slutat. Ligger i soffan i morgonrock och raggisar med täcket över mig. Ska hela helgen behöva vara så? Eller resten av graviditeten?

  • Pilea

    Jag ska väl inte heller gnälla egentligen, jag som faktiskt är på hemmaplan. Men det är rätt svårt att vara hemma, blir inte direkt att man har strikt sängläge. Jag halvsitter/ligger mest i soffan hela dagarna. Idag gav jag mig på ett litet syprojekt, tänkte sy en blöjpåse för att slippa ha fula blöjpaket framme. Men jag grejar inte riktigt att sitta rakt upp o ner på en vanlig köksstol. Nu har jag en del sammandragningar som trycker på.


    Brukar väl bara röra mig för att gå på toa eller för att värma lite mat osv. 
    Min son fyller 4år idag, tänk va fort tiden går! Känns som det inte alls var länge sedan han var en minikotte på 1kg.
    Imorgon vankas det kalas o jag kan inte göra annat än att ligga här på soffan o titta på. 
    Stökigt o dant är det hemma också, men jag får inte lyfta ett finger för sambon så det är väl bäst o lyda, men det kliar allt i fingrarna. Man vill göra så mycket som man inte kan.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Gersemi

    Apropå gnäll, så skrivs det alldeles för lite här Det går så fort att läsa, och så har man tråkigt igen sen.

    Fick spader och ringde till förlossningen. Jag bad om ursäkt, men när hon kollat min journal tyckte hon att jag skulle komma in för en kontroll. Känns väldigt skönt, även om jag gissar på att ingenting har hänt. Har ju varit på kontroller vid 24 veckor förr och blivit idiotförklarad, men sen kommit in ett par veckor senare och det har varit på gränsen att de kunnat stoppa det...

    Ni som ligger på sjukhus, hur överlever ni? Jag låg på BB en vecka och stirrade in i en vägg medan mina rumskmpisar hela tiden byttes ut, barn föddes och skrek runt en hela tiden. Man var ju lite smått avundsjuk då.

  • Pilea

    Gersemi:


    Skönt att du blir kollad! Alltid bättre att kolla upp saker o ting om man känner sig orolig, man känner ju sin kropp bäst. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Ligger här o väntar på att familjen ska komma hem. De skulle en sväng till Ica Maxi efter dagis o hämta en tårta. Sonen har bestämt att det ska vara "Blixten" på, det är väldigt inne nu


    Vi blir en hel del folk imorgon på kalaset så det blir till att göra egna tårtor också för annars blir det svindyrt.
    Skönt iaf att det bara är familjen o de närmaste vännerna som kommer, de har ju ändå förståelse för min situation (tror jag). 
    Jag ska bara ligga på soffan o bli serverad, ska ligga här med min lilla klocka i pingla när jag vill något
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Gersemi
    Pilea skrev 2010-01-29 16:32:27 följande:
    Gersemi: Skönt att du blir kollad! Alltid bättre att kolla upp saker o ting om man känner sig orolig, man känner ju sin kropp bäst. 
    Ja, det är så otroligt skönt att bli tagen på allvar! Ska nog fråga dem om cervixinsufficiens när vi ändå är där.

    Förlåt att jag har så dålig koll, men hur långt gången är du? Det låter ju som att din son föddes väldigt tidigt? Tänkte på det där med att gå längre än förra gången, gissar mig till att det är en milstolpe Trots hotande prematur är mina killar födda i v 38 och 36, så vi har aldrig behövt ligga på neonatalen. Känns bra eftesom vi bor i Västerås... :-/ Hoppas verkligen att vi ska slippa det denna gång med!
  • Pilea

    Någon som såg dokumentären om "bebisverkstaden" i Indien här i veckan? Barnlösa par kom dit för att "hyra" en livmoder. Fattiga kvinnor blev inseminerade med parets befruktade ägg o fick betalt när graviditeten var över. Paret kom o hämtade hem deras barn efter nio månader. En typ av adoption fast med ens egna gener.


    Det kanske vore något för oss om vi vill ha fler barn i framtiden
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Gersemi skrev 2010-01-29 16:43:19 följande:
    Ja, det är så otroligt skönt att bli tagen på allvar! Ska nog fråga dem om cervixinsufficiens när vi ändå är där. Förlåt att jag har så dålig koll, men hur långt gången är du? Det låter ju som att din son föddes väldigt tidigt? Tänkte på det där med att gå längre än förra gången, gissar mig till att det är en milstolpe Trots hotande prematur är mina killar födda i v 38 och 36, så vi har aldrig behövt ligga på neonatalen. Känns bra eftesom vi bor i Västerås... :-/ Hoppas verkligen att vi ska slippa det denna gång med!
    Jag är i v.26+5 idag o sonen föddes i v.27+4 så snart så Dottern däremot stannade inne i magen i ytterligare 8 veckor (v.35+4). Hoppas iaf få gå så länge den här gången med.
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar