• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Paincake

    Linelus, på sjukhuset gör de regelbundna ctg-övervakningar så att de ser att bebisen mår bra, sen håller de koll på dig, att du vilar och ligger jättestill, passar upp dig vid sängen med mat, dricka och fika. Det är rätt skönt, fast långtråkigt. Se till att ha böcker, korsordstidningar, nagelfil (själv hade jag med mig ett helt manikyrset, fast utan nagellack. har aldrig haft så fina naglar som efter sjukhusvistelsen ), handarbete eller annat du kan fördriva tiden med. 


    AsaLu, de har bara gjort en enda koll på cervix och det var på juldagen. Jag har ingen aning om den är påverkad eller inte. Trodde att läkaren skulle göra en i onsdags men de vill väl inte pilla i onödan ifall det skulle reta. Ska fråga min barnmorska på onsdag när jag ska dit nästa gång.
  • aman
    linelus04: Vilken jobbig väntan du verkar ha! Fy. Hoppas att den stannar inne.

    Så när det gäller cervix är det svårt att veta om den är påverkad om man inte har något att jämföra med? Har jag förstått det rätt?
    Jag borde kanske ha nämnt att min mätts betydligt längre andra gånger, men var för trött och glad över en befintlig livmodertapp att jag bara ville åka hem.
  • Paincake

    Har en liten fråga till er: 


    Har ni fått kortisonsprutor för bebisens lungors utveckling? jag fick det och tycker att bebisen hickar jättejätteofta, säkert ett par gånger per dag. Det är förmodligen jättevanligt, oavsett kortisonsprutorna, men undrar om det är vanligare om bebisen fått "tvångsutvecklats".
  • AsaLu

    Som sagt var, de gör inte speciellt mkt på sjukhuset, vansinnigt frusterande men det är ju inte mer att göra än att vila. Jag fick till att börja med dropp med Tractocil i ca 2 dygn och har efter det något som heter Adalat i tabletter, får vid behov även Bricanyl i antingen spruta el tabletter. Cervixmätning görs 1 gång per vecka och det är en eeeeeeevighet mellan gångerna. Har ständig ångest och tror att vattnet ska gå när som helst, även om jag inte har någon anledning att tro det, sammandragningarna känns lugnare. Jag är dock så himla skraj eftersom jag trott att det varit lugnt tidigare också fast det fortsatt öppna sig inifrån... Håller tummarna för er alla och önskar inte någon detta öde att ligga här på obestämd tid!!

  • elaisa

    Hej, sällar mig också till denna tråd. Är sängliggande sen vecka 16 då jag fick ett cerklage pga kraftigt förkortad cervix gick fr 6cm till 13mm på två veckor utan att märka något, är nu i vecka 24. Vid senaste mätningen var tappen 20 mm, så vila och sängläge tror jag verkligen på. Blir sjukskriven 100% allteftersom då det bedöms som en högrisk graviditet.

    Det är ju stundtals väldigt jobbigt med denna tillvaro med all oro men försöker tänka en dag i taget. Har ju faktiskt legat ner i 52 dagar!

  • AsaLu

    Hej elaisa, Får du vara hemma eller är du inlagd? Har du några sammandragningarna eller känner du ingenting alls?

  • Happy Å

    Jag har en fundering kring det här med sammandragningarna, vet någon varför det helt plötsligt gör ont? Tänkte inte på att fråga det när jag var hos läkaren, tänkte inte på att fråga något alls för jag blev så chockad över att jag blev sjukskriven. 


    Förvånande ändå att tappen måste vara påverkad för att man ska få pengar från försäkringskassan Rikkan. Just när det gällde detta med risk för förtidig förlossning trodde jag det aldrig va några problem! 
  • linelus04

    Hej igen

    Usch ja så jobbigt med sängläge fler än vad man tror som har det . Jag är glad så länge jag slipper ligga på sjukhuset . För några veckor lär det bli i alla fall.
    Tiden går ju så sakta .
    Har stora problem i dag så ont när jag kissar och som ett stort tryck när man rör på sig.
    Måste vara lättare urinvägsinfektion kan ju inte vara så något annat.
    Lite bättre med sammandragningarna i dag . Ca 1 varje timme .
    Har inte varit inne och mätt tappen på 2 veckor . Då jag gjorde det var den helt ok.
    Vet inte hur fort det kan ändras ?

    Kram på er

  • elaisa

    Hej!

    Asalu, jag ligger hemma och har inte så mycket sammandragningar när jag ligger ner men så fort jag är uppe kommer det. Dom gör aldrig ont men i mitt fall verkar inte det spela någon roll tyvärr... 

    Vilken vecka är du i? Hoppas sammandragningarna lugnar ner sig och du kan få komma och ligga där istället, med bebisen fortfarande i magen!

    Kram

  • Pilea
    linelus04 skrev 2010-01-16 14:04:53 följande:
    Hej igen Usch ja så jobbigt med sängläge fler än vad man tror som har det . Jag är glad så länge jag slipper ligga på sjukhuset . För några veckor lär det bli i alla fall. Tiden går ju så sakta . Har stora problem i dag så ont när jag kissar och som ett stort tryck när man rör på sig. Måste vara lättare urinvägsinfektion kan ju inte vara så något annat. Lite bättre med sammandragningarna i dag . Ca 1 varje timme . Har inte varit inne och mätt tappen på 2 veckor . Då jag gjorde det var den helt ok. Vet inte hur fort det kan ändras ? Kram på er
    Du skriver att du har ont när du kissar! Vart gör det ont då?
    Jag har nämligen problem med njurarna nu som gravid, livmoden trycker på urinledarna så att det blir "stas" upp i njurarna. Det gör svinont när jag kissar emellanåt, får sammandragningar när jag tömt blåsan. Det onda sitter ibland högt upp i ryggen i njurtrakten, ibland i höger sida o fram långt ner i magen.
    Har varit inne 2 ggr på förlossningen när det gjort så där fruktansvärt ont så man håller på att dö o då värken suttit i flera timmar. Har då fått voltaren-spruta så värken släppt. Men oftast har jag lite mildare ont, att det liksom kommer o går.
    Tänkte om det kunde vara samma!
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar