• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Pilea

    Jag var på spec-mvc här om dagen i v.24+4 o då var allt slutet o cervix 3,8-4cm någon ting. Men bebis låg med huvudet ner o tryckte på livmodermunnen. Ska tillbaka om 2-3 veckor.


    Har mycket sammandragningar o på senare tid tycker jag att det börjat göra lite småont.
    Fast ibland undrar jag om det kan vara en kombination av foglossningsont där nere tillsammans med sammandragningar.
    Om jag ligger ner brukar inte sammandragningarna kännas mer än obehagliga, men står jag upp så gör det ont o trycker neråt o jag måste lägga mig.
    Får som hjärtklappning o börjar andas djupare på något sätt när livmodern "pumpas" upp. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Don Murre

    hejsan!
    när vet man att man borde bli sjukskriven pga sammandragningarna? jag har nu varit hemma en vecka och fast jag vill tillbaka till jobbet så känns det ändå.. jaa.. det känns som jag överreagerar om jag är hemma men att jag plågar mig själv om jag åker och jobbar.. hjälp?

  • elaisa

    Hej,

    om du får cervix påverkan av sammandragningarna bör du nog sjukskrivas. Sammandragningar är ju inte automatiskt farliga utan oftast bara normalt, livmodern övar sig inför förlossningen. Åk in och få en cervixmätning/vul om du är orolig, det skulle jag gjort.

  • Pilea
    Don Murre skrev 2010-01-16 15:13:37 följande:
    hejsan! när vet man att man borde bli sjukskriven pga sammandragningarna? jag har nu varit hemma en vecka och fast jag vill tillbaka till jobbet så känns det ändå.. jaa.. det känns som jag överreagerar om jag är hemma men att jag plågar mig själv om jag åker och jobbar.. hjälp?
    Oftast är det ju kroppens sätt att säga ifrån på så känns det obehagligt så ska man nog lyssna på sin kropp!
    När jag väntade nr.1 jobbade jag på som vanligt trots mina känningar o han föddes hux flux i v.27+4. 
    Men nr.2 blev jag sjukskriven i mammaledigheten o då höll hon sig inne till v.35+4.
    Den här gången blev jag sjukskriven på stört efter inskrivningen i v.11 Först på halvtid, men nästan direkt efter på 100%.
    Var inget snack om saken iom 2 tidigare prematurer.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Don Murre

    tack! jag ringer bossen imorgon och meddelar henne och sen till läkaren på måndag! man vill ju gärna ha andras tankar också för man litar inte helt på sin egen..

  • AsaLu

    Hej elaisa, jag är i dag i v 24+3, så tiden sniglar sig verkligen fram men första målet är 25 veckor iaf. Läkarna har sagt att jag inte kan räkna med att få vila hemma förrän tidigast i v 28 - 29, alltså en månad från nu. Saknar sonen hemma så jag håller på att dö, även om han kan komma hit någon stund ibland blir det ju aldrig samma sak!!! {#lang_emotions_cry}

  • rikkan

    HappyA: Förstod inte rikt vad du menade. Menar du att det är stor risk att jag inte får ngn sjukpenning beviljad eftersom jag inte har ngn cervixpåverkan, eller? Jag får väl vänta och se, det är ju en handläggningstid på 30 dagar, helt sjukt!
    Ja, jag får väl plocka ut nga semesterdagar som jag hade kvar sedan förra året i så fall, jag har ju inte haft ngt annat val än att vara hemma.
    Men, jag tror F-kassan kommer skärpa sig med tanke på all kritik de har fått i media på sistone,eller vad tror ni andra....

    /rikkan

  • Pilea

    AsaLu:


    Usch, jag lider med dig! Jag som tycker det är superjobbigt, men jag ligger ändå i min egen säng hemma.
    Är i v.24+6 idag o tycker också tiden sniglar sig fram. Mitt första mål är att få passera sonens födelse-vecka, 27+4.
    Man känner sig verkligen hemsk som inte kan vara mamma fullt ut till de barnen man redan har + att sambon får dra hela lasset.
    Idag var svärmor här o passade barnen för sambon var tvungen att fixa klart med badrumsrenoveringen. Då säger hon "men inte kan du väl ligga sådär hela dagen, då blir du ju förtvinad" Jamen tack, tycker verkligen detta är superskoj, not!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    rikkan:


    Säg inte det! Jag har inte sett röken av några pengar från FK o då har jag ändå varit 100% sjukskriven i ca 11 veckor. Fast det har mer att göra med min puckade chef som inte sjukanmält mig rätt o FK säger att de inte kan ge mig ersättning förrän alla datum stämmer.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • elaisa

    Asalu, förstår verkligen din längtan efter din lilla kille. Jag har bara varit inlagd kortare perioder men då längtat otroligt efter min son. Hur mår du av alla mediciner? Har det aldrig varit aktuellt med ett cerklage? Vet att det råder delade meningar om det hjälper eller inte men för mig har det verkligen funkat, är helt säker på att jag annars skulle fått missfall.

    Jag håller tummarna för dig, kämpa på!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar