• Äldre 13 Jan 07:43
    229611 visningar
    4040 svar
    4040
    229611

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Äldre 18 Jan 10:29
    #51

    Asa Lu: KÄMPA PÅ!!

    Jag beundrar dig verkligen! Förstår att det måste vara oerhört mentalt påfrestande att dels bara ligga still men också att tvingas vara borta från sin familj!

    Jag hoppas dina dagar kan snigla sig fram lite fortare så att de fyra veckorna snart har gått och du iaf kanske får vila hemma istället!
    Du gör det för en så god sak, det viktigaste som finns, våra små mirakel!

    En supermamma är vad du är!

    Själv är jag ju sjukskriven och går hemma och tycker det är nog så tråkigt. Men jag ska sluta gnälla...! =)

    Ta hand om dig nu!!  STOR KRAM

  • Prolet­ariate­t
    Äldre 18 Jan 10:39
    #52
    AsaLu skrev 2010-01-17 11:37:07 följande:
    elaisa: Känner inget av de mediciner jag får nu, har fått enstaka injektioner och tabletter bricanyl och den är ju hemsk. Fick ju även antibiotika för de tog ett urinprov som eventuellt visade på en uvi, så för säkerhets skull... Har frågat om cerklage och hoppats att det skulle kúnna vara en lösning men samtliga läkare säger att jag inte är någon bra kandidat för det, både för att man nog skulle satt det för länge sen i så fall + att det inte är bra om man har sammandragningar, det är egentligen bara bra om endast tappen är försvagad. Verkar som om alla har olika åsikter om det är bra el inte, men det verkar inte som om jag kommer att få något. Däremot har de sagt att om jag skulle bli gravid igen (aldrig mer om detta går vägen!!!) kommer jag antagligen få ett tidigt cerklage. På ett sätt är det väl lättare att verkligen hålla sig stilla när man är på sjukhus, kan ju få uppassning med allt, men vissa dagar önskar jag att de kunde söva ner mig i några veckor och sen väcka mig och berätta hur det gått. Mår verkligen skit psykiskt. Mitt mål är ju att passera första sonens födelse som är 28+4, alltså 4 veckor från idag, hur gör man för att överleva??????????????
    Hej!
    Jag var i en liknande situation som din för två år sedan, då jag den 3:e januari med ambulans blev körd till förlossningen i Uppsala med kraftigt försvagad livmodertapp i v.22+2, jag hade innan en dotter som fötts i v.24+1 så utsikterna såg allt annat än bra ut.
    Min kropp svarade dock bra på bricanylbehandlingarna, men tappen fortsatte sakta förkortas trots strikt sängläge på sjukhuset. Jag hade sammandragningar emellanåt, men fick hela tiden ny bricanyl för att mota bort dessa.
    I v.25 var tappen utplånad, i v.30+ var jag öppen fyra centimeter och hinnblåsan buktade ut. I v.35+1 satte värkarna igång med full kraft och de misstänkte en vattenavgång, pga att bebisen låg i säte blev det ett akut kejsarsnitt och ut kom en stor och välmående pojke, efter enbart fem dagar på neo fick vi åka hem.

    Jag inser att det inte är ofta det går att stoppa upp en förlossning så länge, men jag vill ändå ge dig lite pepp, det KAN gå bra. Vi fick ständigt höra av läkare "nu dröjer det inte länge innan ni är tvåbarnsföräldrar" "nu är du i v.24, då är chansen större att ni får åka hem med er bebis sen" och alla blev otroligt chockade över att jag låg så länge. Antagligen var hinnblåsan väldigt stark.
    Det blev 13 sjukt jobbiga veckor i en sjukhussäng med en dotter som hade en korrigerad ålder på 11 månader därhemma, men jag är tacksam.
    Jag hoppas verkligen att bebisen lyckas stanna kvar till åtminstonde v.30, även om det känns mörkt så är det ju ingen omöjlighet.
    Varma kramar till er alla i tråden, jag vet precis hur tungt ni har det
  • Äldre 18 Jan 11:39
    #53

    Jag tänker på alla er som har det riktigt jobbigt och som tom är inlagda...usch! Håller tummarna för att all bebbar stannar inne så länge som möjligt.

    Själv har jag jobbat i helgen, det gick INTE bra. Jag fick gå hem tidigare både i lördags och igår pga smärtsamma sammandragningar.
    Igår sa jag att jag inte kommer må-ons och på tors har jag en läkartid.
    Vad gör jag om läkaren inte sjukskriver mig alls, varken halvtid eller fullt ut?
    Vad har jag för val då?
    För jobba på mitt jobb kan jag inte. Vi står och går hela tiden (ingen sittmöjlighet) och har många tunga lyft.

  • AsaLu
    Äldre 18 Jan 12:25
    #54

    Tack för alla uppmuntrande inlägg, jag vet ju att om detta går bra kommer det i efterhand inte att kännas så farligt! Har vänner som fick sitt första barn v 25+2 och det har gått bra så man blir ju lite lugnare för varje dag. Idag är det 24+5 så det går framåt! {#lang_emotions_laughing}

  • linelu­s04
    Äldre 19 Jan 07:41
    #55

    Hej

    AsaLu tycker att du är så stark som går igenom allt nu, hoppas verkligen du får komma hem snart. Vad har de sagt låter det som att du får komma hem om ett tag ?
    Håller verkligen tummarna för dig .

    Själv har jag sängläge hemma men det är mycket bättre. Runt jul ville de lägga in på sjukhuset men fick till slut avvakta. Som tur är . Har legat inne i veckor med de andra barnen och vill gärna slippa det så länge det går. Någon gång hamnar man där i alla fall. Är i dag i vecka 24 + 5. Ska till spec mödravården i dag får se vad de säger.
    Sammandragningarna blir bara värre och värre men just nu blöder jag inte lika mycket som förut.
    Det som är jobbigt nu är att jag har ont när jag kissar haft så sen i fredags. Gick bort i går men tillbaka igen . Ska ta upp det i dag känns oxå som man har en otrolig mens värk.

    Hoppas alla mår bra kram 

  • Pilea
    Äldre 19 Jan 10:17
    #56

    Tjolahopp!


    Jag har beställt 2 barnböcker på Bokus.com, har ju inget annat för mig
    Försöker lägga fokus på lite annat o koppla bort oron lite. Har fått för mig att jag ska sy något medan jag ligger här.
    Sen har jag lagt en beställning på 12nr av tidningen "mama" så att jag får tiden att gå.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • elaisa
    Äldre 19 Jan 10:33
    #57

    Linelus84; lycka till idag på specen, jag håller tummarna för dig!

  • linelu­s04
    Äldre 19 Jan 10:59
    #58

    elaisa tack så mycket .

  • Äldre 19 Jan 16:04
    #59

    Även jag är riktigt tacksam över att ha soffläge hemma och inte på sjukhus. Min sambo har tagit ledigt den här veckan och går hemma och pysslar om mig, svärmor kommer nästa vecka och håller mig sällskap och jag har en hel del studentkompisar och andra dagslediga som gärna kommer och fikar bort en stund på dagarna eller lagar lunch åt mig


    Ska till BM imorn, får se vad som händer då. 
  • Äldre 19 Jan 16:51
    #60

    Paincake: Lyxigt att få sällskap och ompyssling! Skönt sätt att få dagarna att gå lite fortare..


    Här är det rätt ensamt! Men har idag pysslat och rensat, tiden gick fortare än väntat! Min sambo är borta i jobb några dar denna vecka och min vilda 2-åring tar inte direkt hänsyn till att mamma är sjukskriven..!


    Men det funkar fint. Låter min son gå på dagis 9-15, så han har fått leka och busa ordentligt med kompisarna! Så kan vi mysa på eftermiddagarna och jag får kvalitetstid med honom som är guld värd!!

    Mina SD har lugnat sig en aning nu efter en veckas sjukskrivning. Känns väldigt skönt! Ska tillbaka till spec. MVC på måndag. Får se hur det ser ut då..

    Sköt om er!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar