• Äldre 18 Jan 10:14
    502379 visningar
    7556 svar
    7556
    502379

    Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0

    Hej allihop!
    Jag funderar på att köpa en Swift och läste lite i den förra tråden.
    De jag väljer mellan är en Swift eller en Babyjogger City Elite Sport - nån som har några kommentarer om varför jag ska välja den ena eller den andra?
    Det jag är ute efter är en smidig och lättkörd vagn, men så klart ändå praktisk, som blir liten när man fäller ihop den. Undrar lite om sufletten på Swiften "räcker"...den på Babyjoggern ser mycket bättre ut.

    Sen såg jag i förra tråden någon som rekommenderade att handla från Pramworld. DE har just nu jättebra erbjudande på Swift och jag undrar därför litegrann.

    Behöver man betala tull när det skickas inom EU? Elelr är det bara fraktkostnaden som tillkommer?

    Hur funkar det om man får problem med vagnen? Finns en internationell garanti så man kan lätt få den åtgärdad i Sverige?

  • Äldre 18 Jan 21:25
    #18

    Tack för alla svar! Hade precis bestämt oss för en Swift efter diskussioner vid middagsbordet, maken röstade på den och jag höll med. Men nu med infon om garantin får vi kanske ta oss en funderare till om vi ska beställa därifrån.
    Tack som sagt för all info!

    En fråga till när jag ändå håller på, hur stor är den? Jag menar för barnet? Hur länge kan de använda dem? Är de korta/långa i ryggen, är det hyfsat rymligt?

  • Äldre 19 Jan 18:44
    #26

    Nu har jag beställt en Swift från Pramworld i grått/svart! Spännande! Den var slut på lager men de räknar med 7 dagar tills den kommer in på lagret innan den skickas vidare till mig.

    Jag mailade Pramworld och frågade om garantin och fick svaret:
    "The warranty is for one year and is through. In the unlikely event of any problems please contact us directly. Any shipping costs would be borne by the customer but the replacement product would be sent free of charge. We rarely have problems with Mountain Buggy as the quality is so good."

    Det låter helt ok tycker jag! Nu ser jag verkligen fram emot att den dyker upp

  • Äldre 25 Jan 12:08

    Nu har min Swift kommit från Pramworld, mindre än en veckas leveranstid alltså!!
    Den är jättefin och jag är supernöjd - än så länge!
    Lilleman har provsuttit och det ser rymligt och skönt ut!

  • Äldre 25 Jan 21:40

    Jag har visserligen bara haft min Swift en dag, men har ändå hunnit ut med den i snömodd, och jag måste faktiskt säga att jag är imponerad över hur stabil den kändes! Jag kände aldrig någon tendens till att den skulle välta eller så.
    Har du provat att köra den?


    rednose skrev 2010-01-25 19:32:42 följande:
    Swiften ser ju betydligt mindre ut. Dessutom känns den ju även väldigt instabil. Välter ju skitlätt. Skumt att de gör så olika vagnar av samma märke...
    UJ är 4 cm bredare totalt jämfört med Swiften, men det behöverr ju inte nödvändigtvis betyda att sitsen påverkas på samma sätt.
    Guld gossarnas Super Mamma skrev 2010-01-25 19:30:25 följande:
    men så konstigt att hon i butik sa så då...jag som helst ville ha en swift...men denna är ju ur fin den med! Någon som kan lösa min andra fråga då om fotsack? 
    DEn funkar säkert bra, enda nackdelen är att den inte har någon fjädring, så man känner knölar och sånt mer i den. Men det beror ju på vad man är van vid, vår Emmaljunga gungar ju fram istället
    Balaika skrev 2010-01-25 20:11:14 följande:
    e denna vagnen bra på grusvägar??
  • Äldre 24 May 10:03

    Hej, jag skulle vilja ha typ en fotsack till min swift. Det verkar inte finnas, men jag har för mig att det fanns någon som sytt en sån. Jag har sökt en massa på nätet, men hittar tyvärr inget. Gissar att jag har fel sökord kanske. Men är det någon som vet var man kan få tag på en, antingen färdig, eller ett mönster för att sy själv?

  • Äldre 1 Jun 09:11

    Puffar för min fråga...är det verkligen ingen som vet eller har hört eller sett något sånt här?


    Aquavit skrev 2010-05-24 10:03:10 följande:
    Hej, jag skulle vilja ha typ en fotsack till min swift. Det verkar inte finnas, men jag har för mig att det fanns någon som sytt en sån. Jag har sökt en massa på nätet, men hittar tyvärr inget. Gissar att jag har fel sökord kanske. Men är det någon som vet var man kan få tag på en, antingen färdig, eller ett mönster för att sy själv?
  • Äldre 1 Jun 10:42

    Tack, det var ju ett alternativ! Låter ju jättebra! Finns fler förslag innan jag beställer ett sånt?


    Guld gossarnas Super Mamma skrev 2010-06-01 09:14:06 följande:
    Akvavit: Köp ett via www.babyattitude.se/
  • Äldre 2 Jun 10:47

    Tack för tips.....det var det jag hade för mig att jag hade sett ett mönster nånstans. Där var det ju, tack!


    prinsessan 13 april skrev 2010-06-01 23:21:13 följande:
    Jag har en länk till en sida med mönster....dock P&T men det funkar jättebra med lite ändringar. Jag använde kardborreband istället för knappar

    skrotdesign.blogspot.com/2009/10/monster-till...
  • Äldre 3 Jun 12:26
    Fam Vollmer skrev 2010-06-03 09:32:36 följande:
    puffar lite för min fråga ang swiften vill gärna veta mer. Har jag förstått det rätt att liggdelarna för syskonvagn passar på denna modell?
    Passar den bäst som sulky el är den så pass så att man kan ha den redan som fösta vagn till nyfödd?

    Sen frågade jag ang matrouschka liggdelen vilken är äldsta modellen på chassi där jag kan använda denna liggdel?
    Jag har en Swift, men använder den bara som sittvagn/sulky. Köpte den nyss när sonen var runt året. Jag personligen skulle inte vilja ha den som första sittvagn direkt när bebisen vill börja sitta upp. Den är så öppen och inte särskilt ombonad, och sufletten går ju inte att dra fram så långt. Tycker barnet sitter rätt oskyddat i den, som i de flesta sulkys. Själv skulle jag heller inte vilja vända barnet så tidigt, men det är ju igen min erfarenhet och uppfattning.

    Vi hade en stor Emmaljunga city cross som sittvagn vänd mot oss. Vid 5 månader började sonen vilja sitta upp och då var det så skönt att kunna ha den. Den har höga sidor, så vi behövde inte spänna fast honom och gott om utrymme så man kan bädda runt ordentligt. Nu vid 15 månaders ålder använder vi fortfarande den mycket. Han sover bättre i den och sufletten går att dra fram så det blir en liten koja där inne. Skyddar bra mot både sol och blåst och det blir lite varmare där inne också.

    Däremot är vi väldigt nöjda med den som sulky, den är så smidig och lättkörd. Får se hur länge han kan ha den, än så länge har han växmån i den, det visar sig
Svar på tråden Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0