Inlägg från: Happiness |Visa alla inlägg
  • Happiness

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Har också hittat hit!{#lang_emotions_laughing}

  • Happiness
    BellyBandit skrev 2010-01-18 19:17:01 följande:
    Dynahdu får helt enkelt ta en taxi och rullstolfy fan de e ena ruskiga förkylningar som går just nutack för solen känner mig som en nöjd men vet ännu inte om jag vågar               "go for the "men jag har ju ingen brådska och blommor till alla ergud vad fånig man e för att man har ägglossning hehe
    Jag har ju också haft MF/MA ganska nyligen...Ja det vet du ju redan. Funderar också mycket på det här med Äl. Då till min fråga...du skrev att du hade ÄL men hur vet du egentligen det for sure så att säga?
  • Happiness

    Skriver aldrig....men jag läser allt ni skriver. Ger massor av kramar till alla dom som behöver det lite extra just nu.

    Har haft Äl i helgen. Allt har ju blivit så snurrigt efter MA:t så jag får väl se vad som händer denna gången. Försökte sexa så gott det gick....men men ett litet ägg kan ju alltid slinka igenom.

    Kramar till er ALLA!!!{#lang_emotions_heart}

  • Happiness
    Mamsie: Fosterdiagnostik är spännande. Bra läsning du tog fram *me like*....

    Här i Västra Götaland får alla kvinnor över 35år  KUB-testet gratis. Annars tror jag man kan göra det privat. Mamma Mia tar 1200 kr om jag inte missminner mig.

    Blodprovet tar man vecka tio inte innan. Det är många parametrar som vägs in i resultatet. Bl a fosterstorlek och nackspalten. Vid en kromosomavvikelse behöver inte nackspalten vara bred men den kan vara. Det som drar ner är blodprovet. Det utgör en stor del av KUBen. Man tar testet vecka tolv. Eftersom det är riskfritt är det ju en väldigt bra indikation på om något skulle vara galet. Sen kan man ju avgöra om man vill gå vidare med MKP/FVP. Det är ju trots allt en risk med det. Av erfarenhet skulle jag vilja säga att av testet får man många svar inte bara på Down. En rad ovanliga kromosomavikelser kan man också få indikation på. Om/när jag blir gravid igen ska jag absolut ta det igen, eftersom det är riskfritt för fostret.

    Eftersom vi fick så dåliga siffror bestämde vi oss för att gå vidare med MKP. Jag var då i vecka tolv. Vecka tretton åkte jag in igen för att ta MKP men då låg den fel så jag fick boka en ny tid veckan efter. Den helgen kände jag att fosterrörelserna slutade. Kom in veckan som kom och då kunde bara läkaren konstatera att det var dött. Det som gav utslag i KUBEN var att fostret var för litet. Inte huvudet men kroppen. Totalt förvirrande...jag förklarade att dom måste räknat fel. Mycket riktigt jag var längre gången, när fostret dog var jag i vecka 15.

    Nästa gånga ska stå på mig för jag var på några VUL innan KUBEn och varje gång fick jag förklara att dom måste mätt fel. Dom bara viftade bort det. Ville inte ens prata om det. Nästa gång ska jag vara stenhård!! Är dock tacksam för att fostret fick somna in i magen...den var ju så sjuk..
  • Happiness
    Hemulan skrev 2010-01-30 10:45:33 följande:
    Jag var med om något konstigt. Den 28:e var jag på vul, då fanns en stor och en liten mindre äggblåsa där och farbror doktorn sa att jag skulle ägglossa inom någon timme/max ett halvt dygn och att jag inte behöver vara "rädd" för tvillingar, eftersom den andra äggblåsan var så liten. Jag åkte direkt hem och gjorde äl-test och det vart inget utslag! Konstbesynnerligt.
    Har varit med om detsamma. För att blåsan ska spricka behövs inte LH_stegring. Den kan ha kommit innan. Sen dalarna snabbt fast ägget ännu inte har släppts. det är inte synkat.
  • Happiness

    Hade LH-stegring...ägget släppte inte förrän  3,5 dygn senare.LH-stegringen avtog redan första dygnet. Därför (som jag säkert sagt innan...med risk för att bli tjatig) ska ta det som står på ÄL-testspaketet med en nypa salt. Där står det inom 48 timmar men det stämmer långt ifrån på alla...är det ett försäljningstrick månne???

  • Happiness

    Mamsie: jag beklagar att din dotter fick somna in ....gör ont i hjärtat{#lang_emotions_cry} Fick ni reda på vad orsaken kunde vara?

    Hade en sån underlig dröm inatt. Drömde att jag födde fram det döda barnet. Kände riktigt hur det gled ur min kropp. Visste att den var död. Barnmorskor tog upp den och då var det ett lite större barn helt plötsligt. Jag reagerade på att det inte var likt mig, nästan ett vuxet ansikte, inte heller gulligt. Tänkte den tanken i drömmen. Ögonbrynen var mörka. Har fortfarande bilden från drömmen i huvudet. Barnet lyfte på handen och vinkade åt mig, sen bar dom bort det. Jag vaknade med ett ryck. Konstigt nog inte ledsen då, men nu känns den lite sorglig när jag tänker på den. Såg samma dag på tv om akutsjukvård och då fanns det ett prematur barn med. Min bonusdotter sa:"vad ful den är" Det var säkert en påverkan av det som gjorde drömmen...men ändå. Har läst att hjärnan alltid jobbar för en , aldrig mot...att drömmar är avgodo även dom läskiga. Men i detta fallet tycker jag min hjärna gott och väl kunde ha skippat den där sekvensen.

    Mår illa idag. BIM den 9. Kan väl ändå inte må illa nu? Är det min hjärna som spelar mig ett spratt nu igen? Har svårt att tro på sånt....Iof har haft två förkylda barn hemma iveckan så det är säkert sjukdom på "G". Skriver imorgon mellan spyningarna{#lang_emotions_smile}

  • Happiness

    Är det inte bättre att mysa varje dag under ÄL? Om man nu har möjlighet lust och ork vill säga. En man kan oxå komma handy{#lang_emotions_laughing}

  • Happiness
    Mamsie skrev 2010-02-02 11:27:53 följande:
    Om det tvista di lärde... Normala karlar ska satsa i kärringen 3 ggr/vecka, eller varannandag. Om man satsar oftare så kan spermiekvaliteten bli sämre/antalet simmare bli för få. Nyare studier visar att de med svagare spermier får bättre kvalitet på dem om de satsar dagligen - visserligen färre till antalet men effektivare. Så det är bara att välja själv utifrån lust, ork o tillfälle. Vi kör varannandags om inte lusten faller på för varjedag. Infinner sig inte lusten alls så lockar vi fram den minst varannan dag under perioden 10 dagar efter mens till nästa mens infaller eller min temp tydligt går upp och stannar där.
    Tack så mycket för infon...{#lang_emotions_nalle} Bra att man kan välja och vraka....
    "satsa i kärringen" du e så rolig.{#lang_emotions_laughing} Ja kvalité vill man ju ha...dom där gamla och ruttna vet jag inte vad vi ska göra av.
  • Happiness
    Förlåt att jag tar mig friheten att lägga in en bild. Men jag kunde inte motstå. Hur ser inte denna ut då? En hallickspermie!?! Han får gärna simma vidare.
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5