• Äldre 17 Jan 17:07
    1126523 visningar
    15672 svar
    15672
    1126523

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    *boing*
    Studsar in i nya tråden.
    Tack milk!
    {#lang_emotions_flower}


    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Äldre 17 Jan 17:21
    #7
    Harley skrev 2010-01-17 15:21:00 följande: ( gamla tråden )
    Bättre sent än aldrig hoppar jag in igen Ja ja tror också att vi setts i någon annan tråd, men vet inte vart... Tack för alla grattis. Hoppas det blir er tur snart. Klipper in vad jag har skrivit i min gravkalender... 12 januari och dags för ultraljud Var förvånansvärt cool när vi gick in till undersökningen. Jag som tidigare varit så nervös ifall något skulle vara fel. Det var både en barnmorska och en läkare som skulle undersöka mig. Kan säga att det var en liten sprattlande minimänniska därinne som visade upp sig i alla tänkbara vinklar I hela 40 minuter fick vi se det lilla underverket. Efter att alla mätningar var gjorda så ville vi veta om de såg vad det kunde vara för kön på sprattlet. Både barnmorskan och läkaren skrattade och sa att det kunde man inte ta fel på... Vi ska få en LILLEBROR!! Åh vad vi grät av lycka... Jag "visste" det ju redan, men det var ju kul att få det bekräftat Blev flyttad några dagar så nytt BF är 7 juni nu. Byter vecka på tisdagar och gick in i vecka 20 idag den 12:e. Fick med oss 2 bilder på underverket. Cayenne blev inte riktigt lika överlycklig över att det är en lillebror... Hon ville ha en flickbebis sa hon, men senare på kvällen hade hon ändrat sig och ville absolut ha den där lillebroren Nu ska vi "bara" enas om namnet på junior
    Guuuuv vad häftigt med UL!

    Men lita inte för mycket på det med könet. En väninna väntade en kille och fick en tjej. En annan väntade en tjej och fick en kille. Den andra gjorde köns-UL hos en av GBG-s skickligaste kvinnoläkare!
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Äldre 18 Jan 21:19
    #92
    Dynah skrev 2010-01-17 20:43:31 följande:
    Jag är inne i det stadiet att jag inte vågar ta några tabletter...vill inte...blablabla...du vet sådär oresonligt som man bara kan vara när man är nygravid och nojjig... Tänker väl att det går över närsomhelst...vilket det INTE gör...har fortfarande frossningar...fryser hela tiden...men är ändå varm. Magen är som i sjunde månaden och jag undrar hur jag i hela världen ska kunna dölja den?? Allt är riktigt jobbigt just nu...suck... Sen ser man alla drabbade i Haiti av jordbävningen och skäms för att man klagar...
      Mamsie skrev 2010-01-16 08:01:43 följande:
      Gomorron mogna babes!Dynah, om du mår för jäkligt så tycker jag du ska prova    något mot det.Jag har haft god effekt av Lergigan (receptbelagt). Många blir hjälpta av ingefära. Eller det kanske du redan testat det... Hoppas verkligen du hittar nåt som funkar! *kram*
    Dynah,

    www.janusinfo.org/gravreg/  Lergigan/Prometazin:
    Prometazin kan utan risk användas även i tidig graviditet, t.ex. i samband med graviditetsillamående.
    I det svenska Medicinska Födelseregistret finns 12489 barn, vilkas mödrar uppgivit användning av prometazin i tidig graviditet.

    Fass:
    Kategori A.

    Inga kända risker vid användning under graviditet.


    Alltså är kaffe farligare än Lergigan!
    Knapra på istället för att må pyton {#lang_emotions_throwup}. Man kan bli trött av pillren, men hellre det än illamående tycker jag!
    (Det här inlägget skrev jag kl 18:30 men har inte hunnit skicka förrän nu )
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Äldre 18 Jan 21:25
    #93
    MPson skrev 2010-01-18 19:38:40 följande:
    Kul att följas åt i en ny tråd. Grattis till allt glatt som hänt och kram till alla er med lite tråkigare händelser. Jag kom hem från sjukhuset idag. Blev inlagd igår då jag började blöda massor. Tur i oturen var vi ju förberedda på att det eventuellt kunde sätta igång efter VUL i onsdags då vi fick veta att det inte fanns någon där inne. Tänker att det skulle varit värre om vi inte gjort ultraljudet, jag hade trott att allt var ok och sen kom blödningen, vilken värre chock. Blödde mycket hela dagen från kl 10 och väntade fastande hela dagen och kvällen att kroppen skulle sköta allt själv men kl 23 svimmade jag nästan på toa. Jag hade jätte dåliga blodvärden så jag blev snabbt sövd och skrapad. Slapp få blodtransfusion men det var nära. Är svag och skakig men ska nu föröska ta nya tag och komma iform igen, äta järn och nyttig mat. Efter fyra skrapningar och missfall/ma så vill ju veta vad som är fel. Att bli gravid är inte problemet tydligen, det växer inte vidare.... Vet inte om de gör någon utredning då jag fyllt 39 och snart 40 år. Ska på återbesök om 6 - 8 veckor, får se vad de säger då. Hur hemskt detta än blev så tänker man "kanske nästa gång....", konstigt.
    Så skönt att få ett avslut på det, så att ni kan gå vidare. "kanske nästa gång..."

    Men 39 är väl ingen ålder på en märr? Jag tror inte vården "ger upp" förrän vid 42-43. Vissa får hjälp längre än så!
    Men upprepade missfall ska utredas?!
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Äldre 18 Jan 21:26
    #94

    Gonatt damer - sov gott!
    {#lang_emotions_flower}


    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Äldre 19 Jan 21:47
    Hej å goafton tjejjer! 
    Fler pergopinglor på G ser jag. Heja heja! 
    Här är de mens på G... jag känner det i varenda jävla finne som pluppar upp i ansiktet och i hårbotten  
    Enligt bit.ly/ff_kurvan så hade jag ägglossning 15/1 - så med 8 dagars lutealfas är det mensdags typ 23/1. 
    Så VAFAN HAR JAG FINNAR REDAN NU FÖR? {#lang_emotions_yell} 
    Och underlivet känns... som überlindrig svampinfektion. Lite strävt, kli-svid, obekvämt. 
    Är det svampinfektion eller klimakteriet som spökar? Eller för lite sex
    Annbom
    svägerskan pumpade ut mjölk i 4 månader och började sedan hobbyamma. 
    Hur i helvete hon bar sig åt fattar jag inte (snacka om envis), men hon bevisade att det kan gå! 
    Förresten är jag ett flaskbarn och jag blev inte så tokig. Eller, nja, lite tokig är jag väl när jag tänker efter. Men inte så dum {#lang_emotions_dreamer}
    Vad mera...  *gluttar i tråden* 
    Anna65 skrev 2010-01-19 19:05:21 följande:
    Dottern har tagit fram följande artikel i dag och visat mig: www.aftonbladet.se/wendela/barn/article645309... Var ska man dra gränsen vid provrörsbefruktning och äggdonation? Jag har inget svar, det är väl upp till var och en att bestämma ifall de har familj och vänner runt om kring som stöd och med i planeringen. Men ibland så tycker jag att det borde finnas en gräns eller inte??? Kram Annbom
    Intressant artikel  
    Efter att ha läst den lutar jag nog åt att man nog kan kläcka ungar upp till 50 års ålder nu för tiden. En 50-åring idag är inte alls samma som det var för 50 år sedan! 
    Men 60 är nog.. känns inte bra. 40 är på tok för snävt i dagsläget. 
    Näh, jag röstar på 50. Vi får se vad jag röstar på när jag är 50+ istället för 50- ?
    Nu är det dags att sova. Jag har mycket att ta igen, och dessutom tassar lilleman in till oss tidigare på nätterna nu och efter det slumrar jag bara utan djup god sömn. 
    *gäspar stort* 
    Gonatt! 
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Äldre 21 Jan 07:07
    Gomorron tjejjor!
    {#lang_emotions_coffee}Lilleman sov hela natten i sin egen säng. HELA NATTEN
    *jublar*


    Amoremio, ursäkta att jag inte välkomnat dig till tråden tidigare. Har inte hunnit fatta att vi har en nying helt enkelt!
    Välkommen {#lang_emotions_flower}Esther,
    Jag älskar "Damernas Detektivbyrå". sv.wikipedia.org/wiki/Damernas_Detektivbyr%C3%A5
    "Språket är enkelt och rakt, men innehåller mycket värme och känns i sin form snarare som en muntlig berättelse än en roman. Boken är smålustig men med ett djup som ibland är underfundigt, ibland riktigt allvarligt."
    Jag har visserligen bara läst den första boken i serien men bara måste läsa de andra också!

    Vad tror du annars om ljudböcker att lyssna på i morfindimman?
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Äldre 21 Jan 08:09
    Charlotta66 skrev 2010-01-20 00:05:16 följande:
    Annbom, jag trodde att hon inte ville äta alls, det viktigaste är ju att hon får i sig nått om det sen är ersättning el bröstmjölk e ju inte de viktiga. Jag tror säkert att det kommer att fungera när hon blir lite piggare. Det e sällan det blir som man tänkt, men ofta blir det bra i alla fall. Min äldsta fick kramper när han var bara ett dygn. Stort pådrag på sjukhuset, undersökningar och specialister, eftersom de inte visste vad det berodde på sövde de ner honom. Efter skallröntgen visade det sig att han hade en hjärnblödning. Över en vecka låg han nedsövd. Men eftersom små barns huvuden är mjuka klarade han sig utan operation och utan framtida men, kroppen tog helt enkelt hand om blödningen medan han sov. När han började vakna till fick han krampmedeciner (utifall att) som vi gav honom ett par månader. När vi lämnade sjukhuset efter ett par veckor hade läkarna gott hopp om honom eftersom alla reflexer visade sig vara normala. Det här är värsta tiden i mitt liv. Sittande vid sitt lilla barn som ligger nedsövd och inte veta om han blir frisk eller vilka skador han kan ha fått. Jag pumpade ut bröstmjölk under tiden han var nedsövd som han sondmatades med men var förstås orolig för om det skulle gå att amma honom sen, men det var aldrig något problem med det när han väl fick vakna till.
    Charlotta,
    ... vilken rysare...
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Äldre 21 Jan 08:13
    Gomorron PergoHemulan
    Hur känns det att knapra Pergo den här gången? ja, förutom att du missade startdag...
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Äldre 21 Jan 08:31
    Dynah skrev 2010-01-20 08:10 följande:
    Svamp i underlivet - så kändes det för mig när jag var gravid...*hoppas, hoppas*
    Ahaaah, så det kan det vara?
    Du har rätt - mens är icke bevisad förrän blooooooodet forsar

    Eller så är underlivsklådan pga sexbrist {#lang_emotions_tongue_out}
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5