• DrKejs
    Äldre 27 Jan 21:59
    36989 visningar
    60 svar
    60
    36989

    Varför är alla pappor så jälva ovuxna och martyrer???

    Rabelais skrev 2010-01-27 14:11:36 följande:
    För att du har den där barsligt självgoda attityden som vissa förstagångsfarsor drabbas av kort efter att barnet fötts. Resonemanget du för är "Det hände inte mig alltså är det en myt och alla som inte tycker som är är bitterpittar". Kom igen om några år när du skaffat dig lite mer erfarenhet och betydligt mer ödmjukhet.
    Jag måste hålla med dig, detta är ett riktigt skrattretande inlägg från en som slår sig för bröstet och stoltserar med hur jämställd han är och hur bra pappa han är. Efter några få månader med en spädis...
    Kom igen om några år TS, du har inte torrt på fötterna för de uttalanden du gör, speciellt inte när du på ett så otroligt puckat sätt sågar 95% av Sveriges pappor.
  • DrKejs
    Äldre 30 Jan 13:03
    #29
    Amora Branca Sylvestre skrev 2010-01-29 21:33:06 följande:
    Rabelais/DrKejs/Cyberdansken Visst stämmer det att detta är mitt första barn och att jag endast varit pappa i knappt 5 månader men jag jämför mig i huvudsak med andra pappor som är småbarnsföräldrar. Självklart är jag nyfrälst, men å andra sidan, varför skulle det betyda att jag skulle förändras med tiden eller med fler barn? Var det så för er? Vad var det isåfall som fick er på andra tankar? Läste förresten Birros nya krönika där han uppmanar alla småbarnsmammor att åka i väg så att pappan kan testa sina egna vingar. Han berättar stolt om hur han tog hand som sin son i några veckor, men samtidigt berättar han även om att hans mamma fick åka från Göteborg till Norrköping för att hjälpa honom. Suck vilken patetisk liten martyr. Inte ens några dagar klarade han av. Varför kom inte hans pappa? Varför just hans mamma? Varför förväntar han sig att folk tycker han är en duktig pappa när hans mamma åker flera mil för att hjälpa honom? Är det bara jag som tycker ett sådant beteende är pinsamt? Väx upp istället!
    Det som är pinsamt är ditt sätt att slå dig för bröstet och tro att du är så överlägsen alla andra baserat på dina hela fem månader med en spädis. Spädisen behöver mat, närhet och omvårdnad, that's it. Däremot kan jag rekommendera dig att ta reda på lite mer om anknytning och vad det innebär.
    Att du sågar en person totalt för att han behöver hjälp och tar emot hjälpen är korkat. En pappa som åker iväg några veckor anklagas i regel för att vara oansvarig och inte bry sig om sitt barn, varför ska inte samma sak gälla för mamman?
    Glöm inte bort att hela systemet är inriktat på att ge mamman stöd, från första besöket på MVC och rakt igenom. Att en pappa då kan känna sig åsidosatt och inte veta hur han ska göra är en följd av denna fokusering och hjälp enbart till mamman.
    Om det är någon som borde växa upp så är det du. Släpp din självgoda inställning, du gör dig bara till åtlöje hos merparten av de som läser här.
  • DrKejs
    Äldre 30 Jan 23:23
    #31
    Amora Branca Sylvestre skrev 2010-01-30 18:03:45 följande:
    Snälla, förklara för mig vad anknytning är. Självklart sågar jag Birro, vad kan du förklara för mig vad skillnaden är mellan att hans mamma hjälper honom eller att hans tjej hjälper honom? Varför kommer inte hans pappa och hjälper honom? Tror du att hans sambos pappa kommer över för att hjälpa henne varje gång har är borta? Förstår du vad jag menar? Jag kan definitivt hålla med dig om att systemet i "världens mest jämställda land" är utformad efter stenåldersvärderingar. Men var är papporna som protesterar? Var är papporna som inte kräver ändring på detta för att de tycker det är orättvist utan för att de har precis samma intresse för sina barn som mammorna (eller mer)? Det verkar ju inte som om jag gör mig till åtlöje med tanke på alla medhållande kommentarer jag fått i min gästbok.
    Anknytningsteori, börja med betydelsen:
    Förklara för mig vad skillnaden är mellan att din sambos mamma kommer och hjälper henne eller att hon via MVC samt diverse andra ställen har fått information och råd om hur man tar hand om en spädis samt puckot Birros mamma som hjälper honom.
    Hur mycket fokus har det varit på dig som pappa, från MVC via förlossningen till nuvarande situation? Inte mycket, misstänker jag. Varför är det då konstigt att man behöver hjälp?
    För övrigt så anser jag inte att vårt system är stenålders. Hade det varit stenålders så hade vi pappor haft en mycket tydlig roll att fylla samt fått lära oss den rollen av våra pappor eller äldre släktingar. Som det är nu förväntas vi ta lika stort ansvar och göra lika mycket när det gäller omvårdnaden på samma sätt som mamman men inte fan får vi det stöd en mamma får.
    Visst får du medhållande kommentarer, det är jag övertygad om. Det finns vissa som gladeligen ser att papporna får mycket skit, vilket du varigt väldigt frikostig med.
    Sen kan jag säga att jag tillhör de som aktivt protesterar mot den snedvinkling som vi har i samhället avseende allt som har med barn att göra.
    Måste fråga dig en sak, med tanke på att du vurmar för pappans kontakt med barnet; kommer du att ha barnet hemma länge eller kommer du att låta barnet börja på dagis tidigt?
Svar på tråden Varför är alla pappor så jälva ovuxna och martyrer???