Inlägg från: luvah33 |Visa alla inlägg
  • luvah33

    Min dotter hade sönder ett annat barns glasögon. Vem har ansvaret?

    Ja, du får väl göra som några sagt och kolla med din kommun.

    Jag kan bara säga att jag tycker nog att du som förälder till den som puttade får betala, eventuellt (eftersom dom är så små och det eventuellt var del av en lek som förhoppningsvis båda två var med på) att ni betalar hälften och det andra barnets föräldrar betalar hälften.

  • luvah33
    Heldiggrisen skrev 2010-01-18 19:18:11 följande:
    Det känns enligt mig helt fel att ts ska betala när det kanske beror på fröknarnas ouppmärksamhet.
    Men hur ouppmärksamma fröknarna än må ha varit så var det fortfarande ts barn som puttade. Man får inte puttas, och man ska inte leka så våldsamt att barnen ramlar o skadar sig (eller sina saker). Man bär som sagt alltid det yttersta ansvaret för sitt eget barn..
  • luvah33
    Kajsan skrev 2010-01-18 19:22:40 följande:
    Men hur vet du det? 
    Jag utgår från att det som står i ts är sant, och i ts står det
    "Min dotter som precis fyllt 3 år har puttat en jämnårig kamrat på förskolan så att dennes glasögon gått sönder, och nu vill mamman att vi ska betala ett par nya glasögon."
    med andra ord det står att ts barn har puttat det andra barnet.
  • luvah33
    Heldiggrisen skrev 2010-01-18 19:28:30 följande:
    Och enligt mig kan man inte skylla på andra barn (små barn) vid några såna tillfällen.
    Nä, alltså jag förstår hur du menar. Men samtidigt så borde en treåring veta att man inte får knuffas och att man inte ska vara så hårdhänt..? Sen får man ju väga in att en treåring i allra högsta grad växer och kanske inte alltid har koll på sin egen styrka.. men att man inte får knuffas! Det vet en treåring.
  • luvah33
    Kajsan skrev 2010-01-18 19:43:31 följande:
    Men det är ju ingen som vet om 3 åringen har knuffats heller 
    Kajsan skrev 2010-01-18 19:42:10 följande:
    Ja men HUR vet TS det? 
    Återigen; eftersom ts säger att det ÄR så, så utgår jag från att det ÄR så. Hon skriver inte "ett barns glasögon har gått sönder och mamman skyller på mitt barn" eller något liknande, hon skriver att hennes dotter HAR knuffats och ett par glasögon har gått sönder. Det finns ingen anledning för mig att misstro ts, varför gör du det? Varför skulle hon skriva att hennes dotter gjort något hon inte gjort, om hon inte vill ta konsekvenserna av det? Jag vet inte HUR ts vet det, det är inte min ensak..
  • luvah33
    Kajsan skrev 2010-01-18 19:57:22 följande:
    Men oavsett, aldrig att jag skulle betala , inte en chans.
    När du ifrågasätter ts känns det som att du misstror henne, och därtill känns det inte som att det är ts du ifrågasätter utan mig.. men visst. Jag antar att hon fått det bekräftat på något sätt eftersom hon säger att det Är så. 

    Att du inte skulle betala får stå för dig, jag ser det som en självklarhet att betala om mitt barn förstört någonting. (Och ja, ts verkar säker på att hennes barn förstört någonting. Så i hennes sits hade jag betalat.)
  • luvah33
    Bebbe2006 skrev 2010-01-18 20:18:06 följande:
    Nåja, jag förmodar att du inte är särskilt van vid treåringar?
    Haha, du får tro vad du vill om min vana med treåringar. Jag vet åtminstone att en treåring kan följa de regler som finns uppsatta även om det blir fel ibland. När jag som vuxen gör fel är det jag som får ta ansvar för mina handlingar, när ett barn gör fel är det målsman som får ta ansvar. 
  • luvah33
    Grönsåpa skrev 2010-01-18 20:21:37 följande:
    Har man ansvar över barnet när det befinner sig på förskolan? Nej just det.
    Man har alltid det yttersta ansvaret för ens avkommor! På förskolan finns även andra vuxna som ska ansvara, men det yttersta ansvaret ligger alltid på målsmans axlar.
  • luvah33

    Kajsan, jag kan plötsligt inte citera dina inlägg? Nåväl, du skrev för ett tag sen "men hur vet DU det?" till Mig vilket jag tolkar som att du ifrågasätter mig.. men jaja ;)

  • luvah33
    Bebbe2006 skrev 2010-01-18 20:29:36 följande:
    ..men vid treårsåldern är det för tidigt.
    Jag tycker det är dumt att dumförklara barn på det viset! Om man förutsätter att dom inte vet bättre så är det självklart att dom inte vet bättre. 

    Och jo, jag vet att man inte kan kräva att en treåring ska följa alla regler. Men det är fortfarande regler och dom bryts fortfarande, och då är målsman fortfarande ansvarig.. i mitt tycke.
  • luvah33
    Bebbe2006 skrev 2010-01-18 20:35:24 följande:
    Jag dumförklarar inte barn, jag är realistisk. Det är STOR skillnad. =)
    "Puttinutte, lilla Kalle är bara tre år och vet inte bättre! Det är ingen fara Kalle, man får putta andra barn sålänge det inte sker när mamma är i närheten! Du förstår ju inte att det är fel :)"
  • luvah33
    Grönsåpa skrev 2010-01-18 20:40:12 följande:
    Så händer det en olycka när barnet är på förskolan så är det mitt fel eftersom jag bar ansvaret att förhindra det men jag var inte där? Dra den där om rödluvan också du..
    Du kan inte förhindra det när du inte är där, nej. Ditt ansvar ligger i att ditt barn vet att det är fel & att du står för konsekvenserna. Du får stå för konsekvenserna eftersom ditt barn är för litet att göra det. 
Svar på tråden Min dotter hade sönder ett annat barns glasögon. Vem har ansvaret?