Forum Land - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hjälp mig att tänka klart!!! (Colombia/Etiopien)

  Tis 19 jan 2010 07:35 Läst 6065 gånger Totalt 53 svar
  Visar endast inlägg av morgonsolan - Visa alla inlägg
  Tis 19 jan 2010 07:35

  Vi har nyss fått indikationer på att vi får starta upp till Colombia i nästa omgång, dvs mars/april (privata barnhemmen). Det står sedan att väntan med papper i landet är 6-18 månader.

  I Etiopienkön står vi mest och stampar nu, när vi sist loggade in så hade vi åkt BAKÅT tre steg i Sverigekön. Vi befarar att det kan dröja upp till ett år innan vi får skicka vår akt dit, iallafall 10 månader. Kötiden med papper i landet är sedan 6-12 månader för tillfället.

  Vi har varit mycket inställda på Etiopien, men nu börjar vi vackla.. ska man ha is i magen och vänta kvar i Sverigekön till Etiopien? Tänk om det inte lossnar alls? Eller ska vi ta och skicka ansökan i Colombia framåt försommaren.. tänk om vi har barnbesked redan till nästa sommar då?

  Ja.. det är ju omöjligt för ngn annan att svara på hur vi ska göra. Men jag tar tacksamt emot ALLA tips, åsikter och erfarenheter.

 • Tis 19 jan 2010 08:15 #3
  Cederica, jag är faktiskt inne på din linje. Det känns så osäkert att inte ens ha fått iväg några papper. Men maken min har mer is i magen.. han "räknar hem" Etiopien redan nu, medan jag är mkt mer försiktig och vet ju hur snabbt allt kan svänga..

  Cerdrica skrev 2010-01-19 07:38:26 följande:
  Jag hade skickat till det land som jag kom fram i kön till, utan tvekan. Det svänger så himla mycket i adoptionsvärlden, vem vet vad som händer i Etiopien medan ni väntar? Colombia har väl rullat på över förväntan dessutom, med fler barn än vad AC räknat med? Det kan gå snabbt i Colombia och det är, om jag fattat det rätt, kortare tid mellan bb och resa för Colombia än med Etiopien. Jag röstar alltså på Colombia i fall ni nu kommit fram i den kön.
 • Tis 19 jan 2010 08:17 #4

  wow! GRATTIS!! {#lang_emotions_baby} 7 månader?? Ja, oj. Tänk om vi skickar våra papper i juni, och sedan har ett barnbesked våren/sommaren 2011? Hissnande känsla. Vår konsulent säger också att vi passar bra in på alla de privata barnhemmen. Vi är unga osv också.. kan det spela in?


  miaskell skrev 2010-01-19 08:09:33 följande:
  Vi kom fram i två länder i kön innan vi slutligen gick på vår magkänsla, dvs Colombia. Från det vi skickat iväg papprena till barnbesked har det tagit ca 7 månader. Nu åker vi snart och hämtar vår lilla. Så jag skulle nog säga att lyssna vad hjärtat säger.
 • Tis 19 jan 2010 08:45 #6
  Nej, jättekrångligt hade det ju blivit att byta land för lillebror!!!   {#lang_emotions_smile}{#lang_emotions_sunny} 

   Jag förstår precis hur du menar det där med hjärtat, och känslorna..osv. Men jag är också OTÅLIG! Jag mår ärligt talat inte särskilt bra av att gå runt och inte ha skickat papper. TÄNK om vi harvar runt på plats ca 30 i ett år? När vi kan skicka till Colombia så snart?

  Ja.. det krävs nog några veckors funderande på detta. Vi avvaktar förmedlingsbeslut till Colombia. Om vi får beslut om att ansöka där i vår, och vi fortfarande inte har rört oss en millimeter framåt (eller snarare åkt ännu mer bakåt som verkar vara en ny trend i vårt liv!), då kanske vi kör på Colombia ändå.

  Även om vi drömt om Etiopien nu ett tag så är jag rätt säker på att vi får rätt barn, vårt barn, hur det än blir i slutändan. I det känner jag mig trygg!

  Jag kan dock inte öppna länken du bifogade? Vill gärna se!

  Ethi skrev 2010-01-19 08:19:52 följande:
  Jag är kass på att ha is i magen när det gäller att få barn... "Ta alla chanser du får" är mer mitt motto Man vet så lite om framtiden, så mycket kan hända som gör att man inte får adoptera (alls eller från det landet man tänkt) så OM man kan välja det land (eller det sätt att få barn) som förmodligen kommer att gå snabbast, så skulle jag göra det. Om man kan. Ibland kan man inte rent praktiskt och ibland inte känslomässigt. Ibland säger bara hjärtat att det är fel-fel-fel att byta, och då är jag helt övertygad om att det är det. Om man har alla fakta på bordet som finns att tillgå, så att man inte naglar sig fast vid ett omöjligt val då förstås. Och det är ju inget av era.Vi försökte byta till snabbare länder när vi stampade fast i etiopienkön. Vi fixade det inte mentalt... Det var bara fel Och det var det ju! Vår yngsta son fanns redan i en mage i Etiopien, inte kunde han byta land bara för att vi var otåliga Med facit i hand kanske vi på sin höjd också bara hade tjänat någon ynka månad i tid på att ha bytt land - etiopienkön lättade när vi minst anade det och vi startades upp från runt plats 16! Så allt kan ju hända. Eller inte hända. Man kan ju lätt stampa runt på plats 16 i ett år också liksom...Jag tipsade nyss en kompis om den här bildsidan (bildsidorna) på colombiafödda barn: www.a-c.dk/adoption/Landene/nyheder-landene/C...Det finns flera för etiopienfödda barn också men hela sidan verkar ligga nere för tillfället så tyvärr kan jag inte länka till den. Ett tecken? Nå, du kan lätt hitta den själv när den fungerar igen, det är lätt!Lycka till med valet!
 • Ons 20 jan 2010 09:57 #12

  Tack så väldans mycket för alla inlägg!!
  Ethi: Nu funkar ju länkarna.. och kan man ta två länder på en gång? Det blir ju hur bra som helst vilket vi än väljer!
  Kusin knase: Har läst i din tråd från i somras och känner igen mig jättemycket. SÅ skönt att man inte är ensam.
  Linnis: Har ni fått iväg er ansökan nu?


  Jag har pratat med ac nu på morgonen, och det ser ju väldigt ljust ut i Colombiakön för vår del. Det skulle finnas vissa saker som vi får komlettera med i vår utredning förvisso... men det skulle inte behöva gå upp i ngn nämnd utan räcka som en bilaga från våra utredare. Vi kommer säkerligen med i nästa uppstart som förväntas bli runt mars . Jag känner JA i magen.. {#lang_emotions_heart} men vi är ju två.


  Den enda nackdelen jag kan se med Colombia nu är att priset är högre än i Etiopien. Och vad är det att hänga upp sig på? Nada! Min man kan dock tycka att åldern på barnen i Etiopien är en fördel i jämförelse med Colombia, men för mig spelar det ingen roll.

  Åh! Nu vill jag jättegärna höra om hur det är att samla papper till Colombia, är det mastigt/mycket? Jag har förstått på en del Etiopienföräldrar att det papperssamlandet inte var så väldigt massivt som till många andra länder.. det ser min man också som en fördel med Etiopien .

 • Ons 20 jan 2010 11:57 #14
  Vårt medgivande är öppet åldersmässigt, men självklart måste vi vara helt överens om vilken ålder vi är öppna för. Vi kommer sannolikt inte att skaffa ett tredje barn, så det blir stopp efter denna adoptionen.

  Vi får smälta och älta ett tag och se var vi landar! {#lang_emotions_smile} Jag landar nog helst i Colombia med tanke på att det känns väldigt osäkert att vänta i Etiopienkön just nu. 
  Cerdrica skrev 2010-01-20 10:28:00 följande:
  Alltså, det är ju två viktiga frågor din man tar upp. Vad har ni för medgivande? Har ni ej fyllda tre som krävs för Colombia så är det ju viktigt att din man verkligen känner sig mogen för ett barn i den åldern, alltså även det övre spannet. Ni kan ju önska mindre barn från Etiopien men ändå, ni bör ju inte ha så högt medgivande om din man inte känner att det känns ok. Sen kommer det ju bebisar från Colombia också, rätt många tycker jag det verkar som men det beror väl kanske även på er ålder? Jag har fått för mig att de matchar yngre barn med yngre föräldrar.   Kostnadsmässigt är det jätteskillnad och det kan man ju ha med sig om man tänker sig syskon. Det är så klart mer ekonomiskt att adoptera två barn från Etiopien men samtidigt så riskerar man kanske att bli utan barn alls om man väntar på ett land och missar chansen att skicka till ett annat (ja, jag röstar på Colombia fortfarande).
 • Ons 20 jan 2010 14:52 #16
  arbetsgivaren... SUCK! 

  Men i övrigt verkar det inte vara några jätteuppsatser alltså? Hur lång tid kan det beräknas ta att samla papper? Har man ngn "deadline", från ac, om något papper skulle strula eller bli fel från början? Eller tar man det i den takten som behövs bara?

  Många frågor.. är lite het på gröten i dag.. . VILL ju så gärna få drömma mig bort till en värld där aaaalla beslut redan är fattade, aaaalla papper redan är samlade.. OCH ivägskickade.. och punkt. Och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar. Punkt. Och aldrig behövde de fundera någonsin igen. Punkt.

  Linnis skrev 2010-01-20 12:16:29 följande:
  Hej Morgonsolan, Vi har inte fått iväg vår ansökan ännu. Vi samlar ihop papper för fullt.och hoppas vara klara i februari. Det är inte svårt att samla papper, men det tar lite tid med nya läkarintyg, nya referentbrev osv. Sedan är det kanske inte världens roligaste uppgift heller. Vissa dagar är man full av energi och får massa gjort - andra dagar är man seeeeg. Och hur tydlig man än är i sina instruktioner så verkar det ändå som att man måste dubbelkolla allt. Jag kontaktade t.ex min arbetsgivare för att få anställningsintyg inför adoption där lönen även måste översättas till colombianska pesos. För att underlätta fanns det ett skriftligt exempel på hur intyget ska se ut samt en länk till valutaomräkningstabell.Då blir man lite förvånad när man får ett mail med: "Jag har nu postat ditt anställningsintyg hem till dig, dock utan att översätta din lön till colombianska pesos". Ridå. Gör om - gör rätt
 • Tis 26 jan 2010 10:21 #18

  Nu är det klart. Det blev Colombia, och snabbare än vad vi trott! Känns helrätt nu, vi är såååå glada!

  Vad konstigt det är.. Vi startade i Östeuropa.. tog ett jättekliv till Asien, hoppade till Afrika därifrån och hamnar i Sydamerika.. Colombia. {#lang_emotions_heart}

 • Tis 26 jan 2010 10:55 #20
  Vi har nog samlat allt framåt sommaren skulle jag tro.. har varit sökandemedlemmar sedan augusti 2007! Men vi ställde oss i Colombiakön kön först för två veckor sedan, så det kan hända att de som får samla nu har kortare kötid än oss. Hur länge har ni varit medlemmar?

  Tack för grattis!!
  Ålen skrev 2010-01-26 10:37:15 följande:
  Vad roligt för er- skönt att ni tagit ett beslut! När får ni skicka tror du? Hur länge har ni köat hos AC? Vi hoppas också på Colombia i år . Grattis till ytterligare ett steg!
 • Tis 26 jan 2010 15:52 #23

  Tack för grattis Lisa & Cederica! Ja, nu ska vi landa i detta och börja läsa på ordentligt om Colombia som land. Känner redan nu att landet fantastiskt så klart . Är så glad att vistelsetiden är ca 2 månader också! Då får vi lära känna landet och barnet samtidigt .

 • Tis 26 jan 2010 17:09 #25
  gracias!

  Linnis skrev 2010-01-26 16:52:08 följande:
  Grattis och välkommen in i Colombia-klubben...
 • Tor 28 jan 2010 10:10 #30

  Ja här händer det grejer serru´! Vi får börja samla i vår . Hoppas få iväg allt runt försommaren/sommaren .

 • Tor 28 jan 2010 10:10 #31

  Ovanstående inlägget var till Ethi.. kan inte citera i dag?

 • Ons 3 feb 2010 15:28 #38

  Ålen, det är ju helt fantastiskt!!! Hurra! Grattis!! {#lang_emotions_smile}

 • Tor 4 feb 2010 09:41 #44

  jajjemän!!! {#lang_emotions_cool} Är nu medlem i googlegruppen men har inte riktigt satt mig in i hur det fungerar.. får kika runt lite..!


  Kusin Knase skrev 2010-02-04 09:38:56 följande:
  Grattis Ålen!! Stort lycka till nu!Hörni, alla "colombianer!", har ni inboxat Pixelmia och bett om att få gå med i världens bästa Colombiatråd???
 • Mån 22 mar 2010 17:31 #52

  Grattis till att ni tagit beslut om adoption!

  Jätteolika i de olika länderna, och jättemycket kan också hända/förändras innan november 2011. Sydafrika har jag inte någon koll på tyvärr, men Etiopien blir nog svårt efter två år i Sverigekön.. räkna snarare med det dubbla.

  Ofta hamnar man i ett helt annat land än det man först tänkt sig. I vårt fall så blev det mer Colombia som valde oss, trots att vi från början var övertygade om att Sydkorea var vårt land. Dröm på om Afrika, men lås er inte vid en världsdel. Lycka till!


  Hjärtat längtar skrev 2010-03-22 15:59:04 följande:
  När vi ändå är inne på Afrika. Så tänkte jag fråga er:
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll