• Äldre 27 Jan 10:48
    8534 visningar
    53 svar
    53
    8534

    Hjälp mig att tänka klart!!! (Colombia/Etiopien)

    Precis som de flesta andra skriver så skulle jag skicka till det landet där jag först kom fram i kön.

    Jag tror dessutom att just nu är Colombia lite mindre skakigt än Etiopien.

    Nyligen så stoppade Australien adoptionerna från Etiopien (vid årsskiftet). Holland har också stoppat sina adoptioner från Etiopien (när vet jag inte). Etiopien hade i höstas egna utredningar på grund av indikationer att det inte alltid går rätt till vid alla adoptioner. De kom fram till att allt var bra.

    Etiopien är ett land som inte har så många regler jämförelsevis, så jag tänker (O.B.S egna tankar) att det ger de mindre seriösa agenturerna i USA möjligheter att spela lite friare. Det har hänt i många andra länder (senast Vietnam) och leder ofta till mindre rättsäkerhet och bakslag.

    Det finns inget som just nu talar för att Sverige kommer att stoppa adoptionerna från Etiopien. Etiopien är dessutom ett land där organisationerna jobbar med egna kontakter/barnhem och det därmed går olika till på genom olika kontakter. Det finns absolut ingenting som talar för att adoptionerna från Etiopien till Sverige är rättsosäkra. Men stopp i länder kan komma snabbt och jag skulle absolut inte vänta in just Etiopien just nu om jag hade andra möjligheter.

Svar på tråden Hjälp mig att tänka klart!!! (Colombia/Etiopien)