• Äldre 19 Jan 21:14
    23990 visningar
    18 svar
    18
    23990

    Hur lång tid tar det från det att man ansöker om a.kassa tills man får pengarna?

    2 månader är snabbt idag har jag hört att få sitt beslut men då skall alla papper vara klara och iordning. Så man får nog förbereda sig att kunna vara utan pengar i minst 2 månader.

  • Äldre 20 Jan 10:54
    #6
    Snäckan84 skrev 2010-01-19 21:21:25 följande:
    Jo jag har förstått de ....... Få förstår bara inte hur de kan ta så lång tid med tanke på att varje människa har ju räkningar att betala...
    För att det är mycket krångligare att söka idag. Om du glömt kryssa i något så kommer pappren tillbaks, har du inte kompletta papper så får du komplettera osv. Det kan vara många turer fram och tillbaks innan allt är rätt. En del har kanske svårt att få sin arbetsgivare att fylla i dokumenten rätt och måste dom kompletteras så kan det ju ta en hel evighet.
    Sedan är det väldigt många som står utan jobb och nu efter nyår så blev ju jättemånga utslängda från FK och många av dessa söker ju också a-kassa.
    Ja det är helt sjukt att man blir utan pengar så länge, men då får man ju hoppas att dom flesta när dom jobbat har sparat undan pengar så att dom klarar sig ett par månader. 
  • Äldre 20 Jan 14:47
    #9
    Snäckan84 skrev 2010-01-20 14:24:28 följande:
    Jo visst kan man har undanlagda pengar men jag blev vasslad när jag skulle förnya min mammaledighet då passade min arbetsgivare på att vassla mig så jag har gått mammaledig i et o ett halvt år så jag har inga pengar undanstoppade längre.... Tigerrr: det tog inte så lång tid :) Får väl hoppas att jag skickar in alla papper som jag ska :)
    10 veckor + 2 är ju 3 månader. Det är väl lång tid att klara sig utan pengar om man inga har undan stoppade?
  • Äldre 20 Jan 15:27
    #11
    Snäckan84 skrev 2010-01-20 15:22:04 följande:
    Jo men pratade med en kompis här om dagen och det tog fem månader för honom så jag blev först lite rädd så tre är ju självfallet bättre... Men det bästa hade ju varit om allt gick så mycket snabbare... Får man pengar för de månader som man få vänta? Alltså nu när jag sökte i januari men kanske inte få pengarna förrän i april för jag pegar då för januari, februari, mars och april el hur funkar de?
    Man måste ju få en klump summa på alla månader som du väntar. Jag kan ju inte tänka mig annat. Det finns ju många som lånar ihop pengar medans man väntar och dom måste ju betalas tillbaks den dagen när pengarna kommer in på kontot.
Svar på tråden Hur lång tid tar det från det att man ansöker om a.kassa tills man får pengarna?