Inlägg från: Michael 310 |Visa alla inlägg
  • Michael 310

    Hur lång tid tar det från det att man ansöker om a.kassa tills man får pengarna?

    A-kassan är en underbar instans. Fick själv vänta i närmare 8 månader när jag sist behövde använda mig av den för ca 5 år sedan.

    Skickade in allt man normalt sett ska, ringde efter ca 5 veckor och dubbelkollade att de hade fått in allt de behövde. Väntade ytterligare 5-6 veckor fick ett brev hem att ett papper saknades, ringde och var irriterad eftersom jag frågat om de hade allt tidigare, men skickade snällt in pappret som saknades. Väntade ytterligare 5-6 veckor då kommer det ett nytt papper. Där det står att de saknar en blankett från Norge, eftersom jag jobbat lite där. Ringer och är mycket irriterad och undrar varför dom inte upplyste mig om det tidigare. Kontaktar NAV i Norge för att få den saknade blanketten, får reda på att de har ca 2-3 mån handläggningstid där med. 
    Får min blankett efter ca 2 mån skickar in den till min A-kassa och så tar det ytterligare 5-6 Veckor innan jag får min utbetalning.

    Då har de dessutom betalat ut allt i en klumpsumma och dragit mycket högre skatt på eftersom jag vart höginkomsttagare den månaden.  Så jag verkligen älskar A-kassan... 

Svar på tråden Hur lång tid tar det från det att man ansöker om a.kassa tills man får pengarna?