Forum Internet - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Har ditt barn, som är under 13 år, Facebook?

  Tis 19 jan 2010 23:06 Läst 16256 gånger Totalt 23 svar
  Visar endast inlägg av Pochahontas - Visa alla inlägg
 • Tis 19 jan 2010 23:06 #8

  Hmm... Ja. Jag skäms lite grann för det, så jag vill förklara mej...

  Min son blir 12 år i år. Hade han frågat mej så hade det blivit blankt nej. Men så fick jag reda på att han skaffat det själv - angett 94 som födelsedeår för att kunna registrera sej...
  Att jag fick reda på det berodde på att han helt enkelt kryssat i att skicka vänförfrågan till sina hotmailkontakter, och där var ju min adress med. Han hade inte mycket aning om vad FB var, men hade gjort det tillsammans med sin farbror - två år äldre än honom - när han var hos sin pappa.

  Jag tog mej en lång funderare och kom fram till följande slutsats: Med tanke på att han redan gjort ett konto där så är risken stor att han är/blir ganska nyfiken på FB. Att i detta läge förbjuda totalt hade mycket väl kunnat göra att han kanske gör det i smyg. Så jag bestämde mej för att ta ett snack med honom istället, och han vill ha kvar det om jag hade hans lösen så jag kunde ha koll på allt. Det accepterade han direkt.
  Jag sa också, att jag kommer att plocka bort såna som jag inte anser att han ska vara vänner med, och att han bara får lägga till kompisar som han känner irl. Han fick inte heller lägga ut några foton.

  Han har haft det i ett halvår eller nåt, och det enda han gör är att spela småspel och ibland skriva till mej. Så beslutet känns så här i efterhand ok, även om jag tvekade en hel del, och mitt svar hade som sagt blivit nej om han hade frågat före.


  Använd Google, för sjutton!!! www.google.se
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll