• taksi

    Foglossningsvännerna forts.tråd 15

    Foglossningsvännerna forts tråd 15


    Foglossarvännerna fortsätter tråd 15

    Här träffas vi och delar både glädje och sorg. Vi har ju blivit ett riktigt härligt gäng som stöttar och peppar varandra så enormt mycket!!

    Vi med svår foglossning har inte bara haft ont under graviditeten. Det är EFTER förlossningen, med en nyfödd bebis, som det blir riktigt tufft. Här i tråden samlar vi dock flitigt information, fakta och ALLT vad vi kommer över för att vi ska få ett så smärtfritt liv som möjligt.

    Här finns även några som inte längre har foglossning men andra problem. Men här hänger man ändå eftersom det är riktigt bra tjejer och allt detta stöd man får här är GULD värt.

    Några av de tidigare trådarna:

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48214739.html
    www.familjeliv.se/Forum-3-149/m11345900.html
    www.familjeliv.se/Forum-3-22/m13896916.html
    www.familjeliv.se/Forum-3-149/m26154575.html
    www.familjeliv.se/Forum-3-149/m28953643.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m34799686.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m43459292.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m45875464.html

    Länkar:

    www.bostream.nu/funkyb
    www.lkr.se

    Att vara stark är inte
    att aldrig falla
    att alltid veta
    att alltid kunna

    Att vara stark är inte
    att alltid orka skratta
    att hoppa högst
    att vilja mest

    Att vara stark är inte
    att lyfta tyngst
    att komma längst
    eller att alltid lyckas

    Att vara stark är
    att se livet som det är
    att acceptera dess kraft
    och ta del av den
    att falla till botten
    att slå sig hårt
    att alltid komma igen

    Att vara stark är
    att våga hoppas
    när ens tro är som svagast

    Att vara stark är
    att se ett ljus i mörkret
    och att alltid kämpa
    för att nå dit
  • Svar på tråden Foglossningsvännerna forts.tråd 15
  • Jempa L

    Först ut i tråden Tänk om man visste det för 2 år sedan att man skulle bli kvar såhär länge...

    Blev rättdragen av sjukgymnasten igår, så nu är jag rak igen. Mycket riktigt så hade jag en framåtrotation på vänster bäckenhalva. Hennes tips om det händer igen är att jag ska ligga på rygg medan "någon" drar försiktigt i vänsterbenet. Då hör/känner jag hur det hoppar tillbaka i SI-leden igen. Om man får en bakåtrotation kan man göra samma sak, men då medan man ligger på magen.


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • taksi

    Typiskt, jag vet inte om jag brukar ha bakåt- eller framåtrotation! Kanske har du några ledtrådar? Låter som ett bra tips!

  • Jempa L
    taksi skrev 2010-01-22 10:13:56 följande:
    Typiskt, jag vet inte om jag brukar ha bakåt- eller framåtrotation! Kanske har du några ledtrådar? Låter som ett bra tips!
    Jag har ju (vad jag vet) bara haft framåtrotationer, och då märks det jättetydligt genom att när jag står "rakt" på bägge benen så är vänsterbenet böjt så att jag står med böjt knä.
    Alltså så som en "frisk" person står om man vilar på ena benet, så ser det ut fast jag tror att jag belastar lika. Ofta kan jag inte heller stödja på foten, utan kan bara gå på tå på vänsterfoten. (Förutom huggen i symfusen och SI-leden som man knappt orkar notera längre.)
    Kan höra nästa gång jag kommer till sjukgymnasten hur man vet att man har bakåtroterat!
    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • CeeJay

    Anmäler mig och önskar en trevlig helg till alla

    Jag ska på en välbehövlig tjejmiddag ikväll, ska försöka att ha så roligt jag bara kan och ser även fram emot i morgon då jag ska följa med min äldsta dotter till skridskoskolan och se vad hon har lärt sig ♥

  • justine

    Hej i nya tråden

    Varit hos sjukgymnasten idag. Allt såg "bra" ut förrutom att bäckenet ej gått ihop helt än, men det visste jag. Hon bände och tryckte på mig också för att hjälpa mig med låsningarna. Fick även två övningar jag kunde göra själv hemma för att få bukt på detta så det va kanon! Hoppas att det ska hjälpa!

    Jag skulle även vara noga med att sitta korrekt. När jag har bra dagar så älskar jag att kunna dra upp benen i soffan och sitta hopkurad...Men det skulle jag inte göra! Så nu är det skärpning som gäller.

  • justine

    Kan säga att jag också övervägt att knapra antidepressiva. Känner fortfarande ibland att jag kanske borde göra det, men känner mig som ett gränsfall. just när jag tänker det så vänder det upp lite igen och livet känns lättare. Jag har haft depression förut ( långt innan foglossningens tid) och åt antideppresiva under några år. Gick även i terapi länge.

    Hade jag fortsatt mått som jag gjorde när det va som värst med foglossning och allt så hade jag fått ha hjälp för då var mörkret gigantiskt mycket större än ljuset. Idag så tycker jag att jag klarar mig. Jag mår bra ganska ofta. Det som är jobbigt tycker jag är att jag känner mig så oerhört sårbar. Jag har små marginaler och trillar lätt ner. Det är jobbigt att leva så. Ibland tänker jag; tänk om jag faktiskt får en skjuts av medicin, tänk om marginalerna blir bättre så att jag inte behöver vara så sårbar.

    Och samtidigt...snart är det vår och av vår och sommar får jag nog en skjuts på rätt håll.

  • taksi

    Idag tog jag mig i kragen och ringde min FK-handläggare inför utförsäkringen. Vi hade ju pratat om det där med om jag skulle ta föräldraledigt och E semester för att få ihop det, men varken jag eller min fk-handläggare har fått någon klarhet i om föräldrapenning under tiden som jag är utförsäkrad skulle skydda min sgi. I alla fall så lugnade hon, som vanligt ner mig rejält. Hon berättade att det där med arbetsförmedlingen går att anpassa till att jag gå ett besök där 1 gång per vecka, eftersom det är helt individuellt anpassat. Så hon ska skicka en kallelse för gemensamt besök dit.
    Dessutom har mitt datum flyttats fram 10 dagar, vilket kändes som rena lottovinsten!

    Men det bästa var att hon kunde meddela att min arbetsgivare (hela stora organisationen, inte just min egen chef) har låtit meddela att samtliga anställda kommer att beviljas tjänstledigt för att delta i AF-programmet och vara inskrivna på AF under utförsäkringstiden. Vilken lättnad!!!! Jag hade ju långa listan med telefonsamtal som skulle göras annars, t ex ringa facket och prata med min nya chef (nervöst!) om hennes inställning och så.

    NU kan jag äntligen tänka att jag kan ta tag i min psykiska och fysiska hälsa igen, när jag känner gott hopp om att fortsätta bo kvar i vårt hem och förhoppningsvis ha min försörjning klarad även i framtiden!

    justine:
    känner så igen mig i ditt sista inlägg! Jag har inte några som helst marginaler och min fundering är om medicinering skulle kunna hjälpa mig att undvika dom värsta svackorna och ge mig lite mer att ta av.

    Skönt att det gick bra hos sjukgymnasten!

  • justine

    crex; gud vad skönt! får erkänna att jag inte vet ett dyfft om det här med de nya bestämmelserna etc, vet bara att många blivit utförsäkrade och att villkoren blivit mkt tuffare. men jätteskönt för dig att du kan släppa den oron nu iallafall! viktigt!

    lycka till med att ta hand om dig själv nu

  • taksi

    Tack, JA nu ska jag verkligen ta hand om mig själv! Ska genast boka tid till den där kbt-psykolgen nu när jag vet att jag kan jobba med att acceptera mitt mående istället för att tänka på pengar, flytt och vara arg.

    Ja, det är så otroligt skönt att jag knappt kan säga hur lättad jag är!

    Trevlig helg!

  • CeeJay

    crex: Gud så skönt att du fick positiv information från Fk och ang jobbet. Det vet vi ju så väl att sånt gör att man orkar, kämpar och ser framåt lite extra mycket och med mer hopp om framtiden

Svar på tråden Foglossningsvännerna forts.tråd 15