• Äldre 23 jan 20:40
  342452 visningar
  1285 svar
  1285
  342452

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Hej hej nu har jag oxå hittat hit Har varit på Gran Canaria en vecka - så precis kommit hem - skriver mer sen - nu är jag TRÖTT!!! Kram

 • Äldre 26 jan 17:12
  #25

  Har gjort arbets EKG i dag - SÅ stolt Hade en puls på typ 130 då jag började cykla! Det enda de såg var sinusrytm inga hackningar och blodtryck som tedde sig som det skulle!! Men ändå kändes det som hjärtat fladdrade lite - så kanske e det trots allt spääningar och nacke! Dock sa denna läkare som tidigare att min sinusknuta lever lite sitt eget liv som kan slå 140 utan att jag rör mig bara av att jag är lite stressad! Hon poängterade att det inte var ngt farligt men ack så jobbigt.  Väntar nu på besked från senaste 24 tim EKGn!

 • Äldre 26 jan 17:15
  #26

  Oj upptäckte precis att detta inlägg som jag skrev i går råkade jag lägga i gamla tråden, se nedan, skrivet i går vid 18-tiden:


  Finskaflikkan - min "arytmi-expert" har oxå varit inne på extrakänslig sinusknuta i mitt fall. Men e inte säker på att hon är på rätt spår... Har föresten 24 tim ekg på mig nu - isch - gillar inte och har naturligtvis lite halvhög puls av nervositet - vilket e dumt - för då brukar inte hackningar och rusningar komma.

  Fick mätaren i morse - synd att jag ej hade den i natt - för som vanligt då jag är extremt trött och sover tungt så höll hjärtat på med mig då jag vaknade upp ur min "dvala". Vaknar då efter ca 4 timmars sömn efter intesiv dröm (inte alltid mardröm ofta bara att jag hållt i gång intensivt liksom). Hjärtat känns som det flaxar och kör ofta i gång magen på mig och gör mig kissignödig (!) - inte alltid jätte hög puls -  inga tunga slag och slag som inte går att påverka med andningen - känns som det e på gränsen till att sticka i väg snabbt hela tiden och när det gör det föranleds det av hackningar. Detta händer om jag t ex far upp snabbt i detta läge - men går jag upp långsamt så kan jag ofta få det att kännas lugnare och mer "normalt" efter en stund. Känner mig stel (eller blir?!) och lite yrslig och ont i huvudet.... Dagen efter e jag alltid jätte trött! Antar att jag sover djupt för att återhämta mig och att puls och blodtryck går lågt och hjärtat kompenserar med att sticka i väg?! Första gg det hände var nämligen då jag fick seloken..... Men detta har aldrig fångats och när jag försöker beskriva det för läkare - säger det att det nog är psykiskt... Kanske det kan vara?! Men ack så obehagligt! Hoppas det hände i natt igen! Men tyvärr sällan så intensivt två nätter i följd.
 • Äldre 26 jan 20:40
  #30

  Hjärtfröken: Välkommen! Kloka ord PBM - låter intressant - såg att det finns i Malmö - nära mig & att man kan få remiss från primärvården! Låter vettigt. Berätta hur det går. Vi har konstaterat tidigare att rätt många av oss här inne är mellan 30 - 40 år - får man fråga hur gammal du är? Känns som det är en klassisk ålder för dessa probelm... många av oss vittnar oxå om att ha haft mycket kring oss och om att vara "duktiga" flickor - känns det igen?

  Finskaflikkan: Nej, tyvärr fick jag inte mycket mer info - annat än att hon trodde att sinusknutan kunde vara påverkad av min whiplashskada.... & hon verkade bombsäker på att där inte visade sig ngr extrabanor elelr celler - men fattade ej riktigt hur hon kunde veta det!

 • Äldre 26 jan 22:44
  #34

  Hjärtfröken: Så intressant att du är samma "skrot och korn" som de flesta av oss här Absolut = dålig sömn - leder till ond cirkel för hjärttrubbel är i sin tur = dålig sömn... Hmmm - jobbig ekvation!!!!!!! Mådde mycket bättre en period då jag tog en låg dos lergigan inför varje natt - sov HELA nätter vilket jag aldrig gör annars!

 • Äldre 26 jan 22:45
  #35

  Föresten spänningar är oxå en trigger för mig - vilket ju man oxå får av dålig sömn och spänningar i sin tur ger dålig sömn - kroppen e liksom en hel het... Ska in & kolla yoga sidan nu & sen God natt kram till alla

 • Äldre 27 jan 17:53
  #39

  Jag går på kardiologen i Lund.

 • Äldre 27 jan 20:52
  #41

  hjärtfröken: Teorin din läkare har låter lik den teori en kanon bra allmän läkare jag hade (tyvärr bara en kort period) om grunden till mina problem. Hon tyckte jag skulle testa en låg dos ssri för att få balans på serotonin nivån. Jag vågade aldrig speciellt då hon slutade i den vevan. Har du testat ssri elelr har din läkare föreslagit? Om du testat vad har resultatet varit? Har de föresten testat dina kortisol värden elelr utgår de bara från att de är höga?

 • Äldre 28 jan 18:32
  #44

  hjärtfröken: Lycko dig som lyckats ha samma läkare länge - håll hårt i den - verkar sund! Vad är det för aminotillskott du äter? - låter bra Har du fortfarande väldigt många extrslag - elelr?

  snartvår: Härligt att du kommit igång och slipper seloken Är du fortfarande relativt fri från "hjärt-obehag"?

 • Äldre 31 jan 12:37
  #53

  LillaPinglan - Hoppas tiden går snabbt så ni kan få fler beslked - slltid värst att inte veta! Håller tummen för att det löser sig på bästa sätt! kram kram

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem