Inlägg från: alice mamma |Visa alla inlägg
  • alice mamma

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Så skönt att se att andra har samma problem som jag. Trodde att jag var ensam i världen med dessa problem eftersom läkarna inte verkar veta vad det beror på. Jag har haft så mycket extraslag sedan augusti förra året. Ibland har det enda rätta varit att ligga helt still för att få ro i kroppen . All form av rörelse gör att de triggas igång och jag blir så trött och ledsen av detta. Känner att det absolut inte är livskvalitet att ha det så här. Äter 100 mg seloken men detta gör bara att pulsen blir lägre, inget åt extraslagen.

  • alice mamma

    Jo då. Jag har blivit ordentligt utredd och det känns bra. Går hos en duktig arytmiläkare som tror att det är en hjärtmuskelinflammation. I februari blev det bättre några veckor och då trodde läkaren att nu håller inflammationen på att läka ut men sedan några dagar tillbaka är det som sagt kaos i hjärtat igen. Man blir så ledsen och förtvivlad.
    Jag har gjort 3 arbetsprov och som du säger så när man maxar så blir de färre. Det är förstås svårt att leva på max hela dagarna{#lang_emotions_tongue_out}

  • alice mamma

    Hej hjärtfröken. Precis som du beskriver det känner jag också, efter att ha varit bra några veckor faller allt tillbaka och blir kaos. Så skönt att höra att andra har det så här också.
    Jag går på stockholm heart center hos en läkare som bara jobbar där kvällstid. Annars jobbar han på arytmicenter på sös.
    Han säger att jag antagligen haft en tyst hjärtmuskelinflammation, alltså inte så mycket fler symtom än dessa extraslag jag nu dras med medan hjärtat läker. Jag har inga restrektioner. Jag har läst om hjärtmuskelinflammationer och inte sett någon som har dessa symtom jag har det är därför jag börjar tvivla och blev så glad när jag hittade denna tråd och att det finns så många som har samma problem !!
    Har du inte fått någon förklaring alls till dina besvär? Vad äter du för medicin?
    Jo, solen lyser här med. Något att glädja sig åt och en anledning att få sitta still och bara vila.....

  • alice mamma

    Ja, man blir verkligen panikslagen när det sätter igång igen efter att det varit bra några dagar. Just nu är jag inne i en dålig period då e.s kommer så fort jag vänder mig i sängen och när jag väl står upp är det kaos.

  • alice mamma

    Är det bara jag som har extraslag som kommer vid ansträngning. Vissa dagar räcker det med att jag rör mig det minsta lilla tex vänder mig i sängen, borstar tänderna, reser mig upp. Jag känner mig så fruktansvärd passiv när jag vissa dagar inte kan göra något alls utan att hjärtat har kaos i kroppen.

  • alice mamma

    Nej, blodpropp får du inte av extraslag. Min läkare har också sagt att det inte har något samband. Min livslängd kan heller ej förkortas av att hjärtat beter sig så här. Dock är det så svårt att verkligen tro på dessa ord.... Man mår så dåligt när hjärtat hoppar....tror att man ibland ska dö inför barnen. Jag vågar längre inte gå någonstans utan att ha mobilen med mig.

  • alice mamma

    Nej, friskförklarad är jag inte. Har en tid i augusti igen när jag ska göra ett nytt ultraljud på hjärtat. Då har det hållt på i ett år.  Ja, långpromenader skulle vara underbart men när det är som värst kan jag som sagt inte ens vända mig i sängen utan att det startar. Att då bara gå till brevlådan är som ett maratonlopp. Jag får ont i halsgropen, måste ta djupa andetag..Men så fort jag sedan sätter mig ner så försvinner de. Man blir ju lite hemmablind med tiden- det var faktiskt mycket värre för några månader sedan men varje bakslag är så jobbigt.

  • alice mamma

    Hjärtfröken: Du använder spikmatta såg jag. Blir du lugnare av detta? Jag har läst att i värsta fall kan man få högt blodtryck av den. När alla mina extraslag började hade jag 140/90 vilket är för mycket mot vad jag brukar ha. Med seloken är det nu 120/70 och det känns skönt. Det är därför jag fortfarande medicinerar- mot extraslagen hjälper de ju inte. Tänkte prova spikmatta men vet inte om jag törs, vill ju inte att blodtrycket ska stiga igen....
    Strssgard ska jag absolut kolla upp tack snälla för tipset!!

  • alice mamma
    LiBä007 skrev 2010-05-28 17:04:07 följande:
    Hej på er !Hjärtfröken:Vilket klokt och sundt tänkande du delar med dig.. du har kommit så långt. Måste ändå vara en seger att kunna ha en riktigt dålig dag och ändå inte låta sig bli totalt nedbruten.Min sambo använder sig av spikmatta nästan varje kväll, själv har jag inte vågat... Tänkte faktisk också att jag skulle prova stressgard, äter nu Mitt val kvinna från apoteket.Alice Mamma:Mår du så dåligt som du beskriver varje dag ? Hur stor dos Seloken äter du ?Har läkarna sagt åt dig att inte motionera eller är det bara att du själv inte vågar ?Jag kan känna ibland om jag inte tränat på länge att det blir värre men efter ett par gånger känns det genast bättre.Förstår om det är fruktansvärt obehagligt men tror ändå det är bra att försöka röra på sig och få upp pulsen lite varja dag.Du har väl inte yrsel och svimmningskänslor när du anstränger dig ?Själv mår jag faktiskt ganska bra, har haft väldigt få känningar denna vecka, vet att det brukar bli värre på helgen men jag hoppas få en fin helg ändå.Kram på er !
    Nej jag mår inte så hela tiden. När det kommer mår jag riktigt dåligt 1-2 veckor och sedan kan det vara bättre i ca tre veckor( men inte helt bra), sedan är det dags igen.. Jag äter 100 mg seloken. De hjälper tyvärr inte mot extraslagen men jag blir lugnare själv och mitt blodtryck blir lägre därför vill jag ännu ej sluta med dem. Min läkare har sagt att jag kan anstränga mig, tränade innan detta började 4 ggr i veckan. Grejjen är bara det att när det är som värst har jag extraslagen bara jag gör det minsta tex. borstar tänderna, reser mig och hur kul är det då att ens försöka ta en låååångsam promenad med ett hjärta som har kaos i kroppen. När det är som bäst kan jag gå på raksträcka utan extraslag men i backar, trappor och om jag försöker gå lite snabbare är det kört.Nej jag har inte yrsel och svimmningskänslor.
    Ja, så här har mitt liv sett ut sedan augusti förra året!
  • alice mamma
    LiBä007 skrev 2010-06-01 14:24:54 följande:
    Alice Mamma:
    Hur mår du denna veckan ?
    Hoppas det är bra.

    Kram
    Hej, tack för att du frågar. Inte bra. Har försökt att dra ner på seloken och är nu nere på 50 mg mot 100 mg för 2 veckor sedan. Min läkare sa att jag skulle få mer extraslag när jag trappar ner. Har ni också fått det ?
    Eftersom jag inte tycker att medicinen hjälper mig så vill jag gärna sluta med den. Har ätit sedan september-09. Man blir så andfådd av medicinen då pulsen inte kan gå upp. Jag hoppas att kroppen snart ska vänja sig vid den nya dosen så det blir lite bättre.
    Jag har tagit till mig vad ni säger och idag har jag verkligen försökt att strunta i extraslagen när de kommer vid ansträngning. Försökt att tänka på roliga saker istället. Jag har ju trots allt en tid hos doktorn i augusti så än har de inte släppt mig och det känns skönt.
    Jag tror att mina extraslag har kommit pga mycket inre stress och oro under större delen av mitt liv. Kroppen orkar väl inte hur länge som helst och nu har den sagt ifrån.
    Det är skönt att få skriva av sig till människor som förstår vad det handlar om.
    Tack för att ni finns! Kram
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12