Inlägg från: the lovelylady |Visa alla inlägg
  • the lovelylady

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Hej!


     


    jag är ny här men har läst igenom massor av era gamla trådar. har också problem med dubbelslag, samtidigt som jag är yr och "ostadig" på benen. Fick utskrivet Metoprolol igår av min läkare och undrar om det är någon som har erfarenhet av den? Man blir ju livrädd av att ta dem tabletterna när man läser föreskrifterna!
    har självklart massor av frågor som jag kommit på i efterhand jag hade velat fråga, men tänkte det är lättare att få svar här än att försöka få tag på läkaren.. ;)

    Hoppas ni mår bra!

  • the lovelylady

    Hej igen!


     


    Tack för de snabba svaren!


    Jag har fått Metoprolol 50mg till att börja med 1 tabl om dagen.


    Jag har haft det här sen min graviditet (2 år sedan), iaf är det så långt jag kommer ihåg det och besvärats av det. I mars i år kom det ett "anfall" med massor av extra slag samtidigt som det svartnade för ögonen och blev väldigt väldigt yr. Då åkte jag in till akuten eftersom jag självklart trodde jag skulle få en hjärtinfarkt! Då tog de EKG och det såg bra ut. Fick remiss till hjärtultraljud och 24-timmars EKG. De gjorde jag i Maj och allt såg såklart bra ut. Jag är nog en av dem som också har den lindriga varianten för det kommer inte varje dag, ibland mycket och ibland lite, men tillräckligt för att verkligen besväras av det! Iallafall så var den dagen jag hade 24timmars EKG:t en "bra" dag. Så båda undersökningarna såg bra ut.

    Men sen har det kommit problem med yrsel, ostadighet i benen, även domningar i ansiktet armar och ben, men vet inte om det går att koppla ihop med hjärtklappningen.
    Den här veckan var jag nere hos läkaren som tog massa blodprov och allt såg bra ut så han skrev ut den här medicinen åt mig som jag skulle testa så där är jag nu...

    Hur är det att träna med medicinen då? Märks det någon skillnad? Och hur är det med att dricka alkohol? Kan man göra det?`

    Jag har så många frågor, haha =)

  • the lovelylady

    Åh tack för era svar! Jag blir så lättad av att läsa om er och era svar att bara det gör att jag redan mår bättre! Skrattande

    Hjärtfröken: Jag har också börjat fundera över menscykeln och e.s om de har något samband. För min mamma sa till mig att hon hade e.s en period i livet och då kunde hon koppla ihop det med att hon hade ägglossning. Det kanske vore en ide' att börja föra dagbok? Vad man gör, träning, kost, hur mycket extra slag? Det tror jag att jag får prova! Glad

    Jag frågade på apoteket om träning tillsammans med medicinen men hon sa att det inte skulle vara någon fara om inte läkaren sagt något om det. Och han vet ju att jag tränar eftersom vi pratat om att e.s kommer i samband med träning också.
    Sen angående alkoholen har jag inte märkt att det triggar mig, men å andra sidan dricker jag inte så ofta så jag har inte tänkt på det vid de tillfällena. Men nu när semestern börjar vill man ju gärna ta en öl ibland så jag ska försöka tänka på allt sånt. Speciellt nu i samband med medicinen!

    Jag skulle kunna sitta och skriva hela kvällen men nu väntar sängen på mig!

    Godnatt och sov gott!Hjärta

  • the lovelylady

    Hej alla!

    Skrev här för ett tag sedan och fick massor av respons och lugnande svar av er. Tack!
    Har inte varit inne på ett´tag pga semester och att hjärtat faktiskt har lugnat sig med hjälp av metoprolol. Någon som har erfarenhet av den?
    Men igår började det igen. Massor av e.s hela tiden, ännu värre än det var innan. Yrsel, stickningar och allmänt dålig. Idag blev det ett besök på akuten, de tog massa prover som vanligt. Märkte att jag hade alldeles för låg puls så de sänkte dosen plus att jag fått remiss till tum-ekg. Någon som har testat det?
    Hur som helst så mår jag skit av det här! Jag kan inte tänka mig att leva hela livet med dessa e.s för de tar knäcken på mig.
    När jag gjorde ultraljudet så nämnde sjuksköterskan något om ett ingrepp man kunde göra genom ljumsken? Har nån erfarenhet av det? Finns det chans att göra en sån?

    Ska försöka somna och hoppas på att vakna till en bättre dag imorgon.
    Kram på er alla!

  • the lovelylady

    snartvår: vad härligt att du mår bra! Jag ska verkligen försöka få göra en sån ablation. Jag ska passa på och fråga om det när jag kommer göra tum-ekg:et. Hur gick du tillväga för att göra det? Genom vårdecentralen?
    Massa kramar

  • the lovelylady

    Linda71: Jag åt också 100mg metoprolol fram tills igår då läkaren sänkte min dos med en halv tablett. Eftersom e.s har kommit tillbaka föröstår jag ju att det inte kommer att bli bättre med sänkt dos men pulsen kommer väl öka något förhoppningsvis.
    Har du ätit tabletterna länge? Tränar du med  något? Jag tränar handboll tre ggr i veckan vilket är väldigt fysiskt anstränande med mycket intervallträning och man är helt slutkörd efteråt, vet inte om det är träningarna som ahr gjort att e.s kommit tillbaka. Är det någon som vet nåt om det?

    Jag kommer nog aldrig lära mig att leva med e.s, men idag är dagen än så länge en bra dag iaf =)

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12