• Kanya
    Äldre 25 Feb 02:27
    409676 visningar
    1291 svar
    1291
    409676

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Den här tråden har hjälpt mig att orka härda ut det helvetet det är att faktiskt leva med mycket extraslag. Har haft det i snart 7 år, och det har successivt bara blivit värre med åren. Är 24 år idag. Är inne i en period av extremt hårda och många extraslag. Det är så psykist nedbrytande. Kan inte bo hemma/vara ensam av rädsla för att hjärtat ska stanna och att jag således blir utan hjälp. Är under utredning. Har konstaterade extraslag samt en läckande aortaklaff. Extraslagen ska vara ofarliga, men i stunder som dessa tvivlar man ju. Äter betablock men de hjälper föga. Kan knappt ligga ner, då känns det som en hästhov sparkar än inifrån bröstet, sedan tar hjärtat en paus. Och slår sedan normalt igen. Har förmodligen 30-40 extraslag på en timma. Är så himla rädd :( jag orkar egentligen inte vara rädd lägre, men det har pågått i så många år nu, jag börjar tröttna.

  • Kanya
    Äldre 26 Feb 02:44

    Marcus1977: Tack för ditt svar. Har verkligen tagit det till mig. Har en läkartid om cirka två veckor. Vände mig till vårdcentralen istället för hjärtmottagningen, hjärtmottagningen har två läkare varav den ena är pensionerad och den andra har röven full. Dvs att där har ingen hjälp att få såvida du inte har direkt livshotande hjärtåkommor. Jag vägrar att ge mig. Jag ska ha hjälp. Kan inte ha det såhär. Ångesten kring det här äter mig levande...Det borde ju i alla fall gå att byta medicin liksom? Dock verkar riskerna med de lite tyngre arytmimedicinerna vara ganska stora...moment 22.
    Måste ge dig en eloge, du är modig som tänker så rationellt kring dina extraslag. Tråkigt att höra att du faktiskt varit riktigt illa däran. Utövar du någon form av fysisk aktivitet?

  • Kanya
    Äldre 26 Feb 02:45

    Såg att det blev lite knasiga meningsuppbyggnader, skriver från telefonen, sorry.

  • Kanya
    Äldre 26 Feb 03:45

    Läste tidigare i tråden att man har lägre blodtryck vid mycket extraslag. Jag har redan har lågt blodtryck sedan innan, plus att jag äter seloken som också det sänker blodtrycket, kan det vara värt att investera i en blodtrycksmätare för hemmabruk? Är väldigt trött och orkeslös och har varit det så länge jag kan minnas.

  • Kanya
    Äldre 27 Feb 01:49

    Mina extraslag har också olika karaktär. En del känns knappt. Andra är otroligt hårda. De hårda kan man till och med se utanpå bröstet. Stod i badummet och noppade ögonbrynen förut, fick då ett hårt extraslag som faktiskt också kunde ses med blotta ögat på halsvenen. I övrig upplever dem som värre när jag sitter eller ligger ned.Vill gärna stå upp när det är som värst. Någon som känner igen det? Ibland får jag liksom "hosta " hjärtat rätt igen.

  • Kanya
    Äldre 28 Feb 01:48

    Har det sjukt jobbigt med hjärtat nu. Känns fan tröstlöst. Förlåt för negativ energi men jag tappar fattningen. Får inte sova om nätterna på grund av att hjärtat slår massor av extraslag. Är trött vill sova, men det är fysiskt omöjligt.

  • Kanya
    Äldre 28 Feb 16:26

    Marcus: tack för din pepp! Det jag vill är att de undersöker vartifrån extraslagen kommer och varför. Jag vet att man kan göra ett ingrepp där man "triggar" igång hjärtat att börja arytmia. Så att läkarna kan se vad det är som händer. Och därefter bestämma vad man ska göra. Har även hört att extraslag ch rusningar går att bränna bort. För på de flesta problem finns faktiskt en lösning, det enda problemet här är att läkarna har dålig kunskap kring just extraslag och hur de ska behandlas. Även om det är ofarligt så är det livskvalité-störande, vilket jag tror de flesta här kan skriva under på. Jag vägrar att ge mig innan allt annat är prövat. Inte förrens då, tänker jag försöka lära mig att leva med det.

  • Kanya
    Äldre 12 Mar 03:59

    Har en helvetes natt med massor av extraslag. Började med bröstont under dagen, och har fortsatt så plus massor av ojämnheter i pulsen. Denna ångest det medför önskar jag inte ens min värsta fiende, eller jo, det gör jag.

  • Kanya
    Äldre 14 Mar 02:37

    Marcus1977: Har försökt att hitta den röda tråden i 7 år. Problemet är att jag inte hittar någon :( Just nu vaknar jag om nätterna av alla ojämna slag. Skitjobbigt. Är aldrig utsövd. Åh jag blir så less. Tur att ni finns.

  • Kanya
    Äldre 18 Mar 04:28

    Har också väldigt svårt att acceptera att jag ska behöva "leva med det här". Fast hela den meningen känns lustigt formulerad, för jag går ju faktiskt runt och tror att det kommer att döda mig.
    Råkade läsa en artikel i aftonbladet som inte gjorde min ångest kring hjärtat, bättre precis. Vill inte gå in djupare på vad den handlade om då det kanske spär på er ångest också. (handlade inte om extraslag)

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12