• Orolig­2
    Äldre 15 Nov 20:12
    409933 visningar
    1291 svar
    1291
    409933

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Hej!
    Jag har oxå problem med extraslag. Detta har kommit sen jag fick vårt andra barn nu i september.  Jag vaknade en natt o hjärtat rusade. Gick över efter ngn minut men jag fick världens dödsångest. Vid det tillfället var det lite sömn o mkt ny stress med 2 barn. Efter det har jag blivit helt besatt av tanken att jag har fel på mitt hjärta. Jag satt i soffan en kväll och fick en massa extraslag. Mådde dåligt av detta hela natten så jag åkte in till akuten. Vilo-ekg o blodprov bra.
    Sen har jag haft känningar av extraslag lite då o då. Jag fick höra att det är dåligt om man får dem vid ansträngning. Idag lekte jag med sonen o jagade honom. Har dålig kondis o är inte van vid att springa. Så fort jag stannade så slog hjärtat en massa extraslag o konstigt. Har ni upplevt ngt liknande eller är detta farligt???
    Ska till VC på torsdag så jag ska så klart berätta allt där men oron håller på att äta upp mig!
    Tacksam för svar!

  • Orolig­2
    Äldre 18 Nov 11:35
    Tack för svaret! Var hos läkaren idag o han trodde inte jag behövde oroa mig. Det var däremot inte bra, tyckte han, att jag haft det efter ansträngning så som häromdagen. Jag ska få göra ett 24 h-ekg snart så får vi se där. Jag känner ju mig jättefrisk mellan dessa känningarna och känner ingenting annat än hjärtat när det händer heller. Mycket märkligt!! Ska försöka o inte oroa mig men det är lätt att fastna på det han sa att det kan vara något pga ansträngningen!
  • Äldre 13 Dec 10:24

    Hej igen!


    Nu har jag bara några dagar kvar tills det är långtids-ekg, ska bli skönt. Ska försöka träna med det på för att se vad som händer. Blir bara rädd att jag ska trilla ihop o dö om jag tränar :(


    Hade en obehaglig upplevelse inatt. Jag har kännt några nätter nu en känsla av hjärtklappning. Ibland blir jag rädd o ibland inte. Inatt tyckte jag pulsen ökade o sen lugnade den sig, sen ökade den igen en stund. Jag hade inte ont någonstans men tyckte det kändes svårt att andas o darrade i hela kroppen. Efter att ha väckt maken o gråtit i hans famn en stund så gick det över. Någon som haft liknande? Tror ni det är hjärtfel eller en ångestattack??

  • Äldre 30 Oct 07:45

    Hej!
    Jag har haft problem med extraslag sen september förra året då mitt andra barn föddes. Under dessa 13 månaderna har jag även på natten haft hjärtrusningar som håller på några minuter. Fick en nu i morse. Tog en inderal för första gången men den hann nog inte börja verka innan det bankade till i bröstet o sen var det lugnt. Jag har gjort flera EKG o blodprov samt 24-h. Jag cyklade hemma rejält med 24-h o ingenting har visats.

    Är det fler som kan få såna hjärtrusningar? Behöver jag oroa mig??

    Mvh

  • Äldre 29 Jun 08:27

    Hej Kanya! Jag har skrivit nån enstaka gång här men läser ofta.

    Precis den typen av rusningar du beskriver har jag också haft. Extraslag har jag från o till men det har jag lärt mig leva med. Sista rusningen hade jag i oktober förra året. Jag har haft 3 st sedan sept-10 då jag fick min dotter. Varje gång jag har fått en rusning har det varit i sängen och när jag har oroat mig extra mkt för något. Min läkare har bara viftat bort det med att alla undersökningar är bra och det är vanligt med hjärtklappning.

    Som tur är har jag en vän som är hjärtsköterska med mkt vidareutb och erfarenhet och vi har pratat i timmar om detta. Hon tycker att det skulle kommit oftare om det var allvarligt och det skulle förvärras. Hon säger också att detta kan förekomma med olika impulser i hjärtat och att det är ofarligt. Tack vare henne har jag bit för bit kunnat släppa detta mer o mer. Nu håller jag inte tummarna för en rusningsfri natt varje natt längre.

    Vet inte om detta kan hjälpa dig alls men du är inte ensam iaf

  • Äldre 1 Jul 01:03

    För mig har det varit jämn rytm fast sanslöst fort. Sista gången jag hade det blev jag ganska andfådd också. Den gången slutade det med ett jättehårt slag och sen var det lugnt igen. Mycket märkligt men för min egen hälsas skull måste jag tro på läkarna och koppla bort så gott det går. Tyvärr bökar hjärtat en hel del just nu när jag ska sova och jag blir rädd att det ska börja rusa . Håller tummarna att det lugnar sig igen.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12