• Äldre 7 Mar 12:47
    413260 visningar
    1291 svar
    1291
    413260

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Jag har inte läst alla inlägg,men känner igen mig själv i många. Jag har, eller hade, förmaksflimmer. Det yttrade sig som "extraslag" och ojämn rytm. Jag kände inte själva flimmret, men väl extraslagen och arytmierna som flimmret skapade. Jag hade första attacken för ca 20 år sen. Jag tävlade i längdåkning och orkade helt plötsligt bara hålla knapp styrfart på ett träningspass. Jag fattade ingenting och fick ångest som jag heller inte fattade nåt av. Hade liksom ingen anledning att drabbas av ångest. Plötsligt var det normalt igen efter några timmar. Man hittade inget på ekg. Så kom det igen efter någon månad. Så där höll det på i några år tills jag lyckades pricka en attack på ett ekg. Då kunde man ställa diagnos direkt. I början gjorde man inget i behandlingsväg eftersom det var så sällan jag drabbades och eftersom jag hade elitidrottarkondis.Jag joggade lätt en mil med flimmer. Så småningom hade jag attacker allt oftare och provade betablockerare. De hjälpte inte alls, jag fick bara lägre puls, men fortfarande flimmer. Provade Tambocor också. Inget resultat alls. I höstas hade jag konstant flimmer och orkade inte mer än jobbet. Har lagt skidorna på hyllan och har bara normal kondis nu. Fick tid för en lungvensablation. Man "bränner" av nervbanor som orsakar flimret inne i hjärtat. Man går in genom venerna i ljumsken upp i hjärtat. En ganska lång operation på över fyra timma där man är vaken. Om det går som det ska åker man hem dagen efter. det gjorde jag. Sjukskriven en vecka. Har inte känt ett enda dubbelslag efter operationen. Orkar jobba för fullt och ändå göra saker på kvällarna. Sover bara 5-6 timmar per natt nu mot 8-9 förut. KUNG. Ska aldrig nånsin klaga på skatten mer!

  • Äldre 20 May 14:01
    Sweetboxen skrev 2014-03-22 16:22:06 följande:


    Va härligt!! :)
    Har fortfarande inte haft flimmer sedan min lungvensablation i december. Visst har jag känt extraslag nån enstaka gång. Framförallt efter alkoholintag, men det är nog väldigt normalt. Har nu börjat träna så smått igen för första gången på flera år. Åker rullskidor ganska obehindrat i 45-60 min i hyggligt tempo. Kan driva upp pulsen till 170 bpm. Jag är ändå 57 år och har 10 kg övervikt. Väldigt skönt faktiskt. (inte övervikten då).

    Ni som har extraslag orsakade av förmaksflimmer, som jag hade,  tycker jag absolut ska ta chansen att göra en lungvensablation om det erbjuds.
  • Äldre 1 Dec 22:48

    Jag har haft arytmi av och till sedan en massa år. Har tävlat i skidåkning och skidskytte. Fått sk elkonvertering ett tiotal gånger. Opererad via ljumskarna två gånger. Nu är det två år sedan jag hade arytmi efter senaste operationen. Så oerhört skönt! Min arytmi, eller förmaksflimmer, kändes som extraslag och var ganska påfrestande. Under min tävlingskarriär betydde flimret inte så mycket i vardagen. Jag orkade ändå med alla vardagsbestyr och kunde springa 10 km på hygglig tid. Så småningom blev jag väldigt trött när jag hade mina flimmerperioder som kunde hålla i sig i flera dagar.

    Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fråga mig något så försöker jag svara...

  • Äldre 16 Feb 13:10
    Dandelionchild skrev 2016-02-14 16:25:03 följande:

    Hej!

    Inte för att jag önskar någon extraslagshelvetet, men fan så skönt att se att det är fler som lider av dreten. Och att det är mer än jag son faktiskt börjar bli riktigt förbannad på denna förlamande skiten!

    Jag har precis gjort ett 24h-EKG. Jag har haft extraslag/rusningar/oregelbunden rytm/galopperande slag/tuggande puls mm mm i 11 år snart. Har gjort säkert 100 EKG. Det är alltid normalt och mina blodprov är bra. Men varför jag gjort ett 24h nu är för att jag har börjat få mycket extraslag när jag tränar. VAD I FAN tänkte jag när det började, ska jag inte ens få ha träningen ifred??? Självklart när jag hade denna dosan på mig så hade jag väl typ 2 extraslag enbart, har aldrig varit sp lugn i hjärtat som då. *morr*

    Är det ngn mer som får vi ansträngning? Någon mer som känner igen sig när jag säger "tuggande puls"? Typ som att den kärvat fast och försöker komma igång igen? Jävligt obehagligt är det iaf och jag är så trött på att va rädd så jag kunde tamefan spy rätt ut ibland!????


    För mig tog det också lång tid att fånga mina arytmier på EKG. Jag tävlade i längdåkning när det började. Men jag kunde inte se ett samband med träning. Möjligen ett samband med lång och jävligt tuff stress. Kanske också alkohol.

    Till slut fick jag en "stående" remiss till thorax. Jag skulle släppa allt jag hade för händer vid första bästa hjärtkrångel och snarast bege mig till sjukhuset. När läkarna äntligen sett EKG kurvorna fick jag diagnos direkt. Efter två lungvensabladeringar är jag HELT symtomfri sedan drygt två år. Oerhört skönt. Jag är mycket tacksam för sjukvården vi har i Sverige. Ska aldrig klaga på skatten mer.
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12