• Äldre 29 Jun 20:16
    409678 visningar
    1291 svar
    1291
    409678

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Nu har även jag fått problem med extraslag. Från att ha haft något var/vart annat år så länge jag kan minnas kom det helt plötsligt i tät följd i våras. Som från ingenstans började det med en intensitet varierande från flera i minuten till något i timmen. I en vecka höll det i sig, sedan försvann det igen. 

    Jag blev ju givetvis sjukt orolig och fick tid hos min vårdcentral. Där fick jag genomgå ett EKG, läkaren lyssnade på hjärtat och tog några blodprover. Allt var enligt läkaren bra(inga dubbelslag noterades på EKG).

    Enligt läkaren var det inget jag kunde göra åt mina dubbelslag, men dessa var inte heller farliga. Jag fick betablockerare utskrivna som skulle lindra/minska dubbelslagen.

    Nu kommer det i perioder om några dagar, eller en vecka och försvinner sedan några veckor innan det kommer tillbaka igen. När det är som värst tar jag betablockerare som jag tycker fungerar bra.

    Men det sliter på psyket, dubbelslagen är obehagliga och leder lätt till ångest. I mitt fall är det framförallt stress/ångest som startar en period med dubbelslag, men det kan komma utan också. Om jag har förstått er andra här så blir det lättare med tiden, man lär sig leva med dom.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12