Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Sön 29 jun 2014 20:16
  266070 visningar
  1284 svar
  Inlägg från bengtsten Visa alla inlägg
  1284
  266070

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Nu har även jag fått problem med extraslag. Från att ha haft något var/vart annat år så länge jag kan minnas kom det helt plötsligt i tät följd i våras. Som från ingenstans började det med en intensitet varierande från flera i minuten till något i timmen. I en vecka höll det i sig, sedan försvann det igen. 

  Jag blev ju givetvis sjukt orolig och fick tid hos min vårdcentral. Där fick jag genomgå ett EKG, läkaren lyssnade på hjärtat och tog några blodprover. Allt var enligt läkaren bra(inga dubbelslag noterades på EKG).

  Enligt läkaren var det inget jag kunde göra åt mina dubbelslag, men dessa var inte heller farliga. Jag fick betablockerare utskrivna som skulle lindra/minska dubbelslagen.

  Nu kommer det i perioder om några dagar, eller en vecka och försvinner sedan några veckor innan det kommer tillbaka igen. När det är som värst tar jag betablockerare som jag tycker fungerar bra.

  Men det sliter på psyket, dubbelslagen är obehagliga och leder lätt till ångest. I mitt fall är det framförallt stress/ångest som startar en period med dubbelslag, men det kan komma utan också. Om jag har förstått er andra här så blir det lättare med tiden, man lär sig leva med dom.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...