Inlägg från: Dandelionchild |Visa alla inlägg
  • Dandelionchild

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Hej!

    Inte för att jag önskar någon extraslagshelvetet, men fan så skönt att se att det är fler som lider av dreten. Och att det är mer än jag son faktiskt börjar bli riktigt förbannad på denna förlamande skiten!

    Jag har precis gjort ett 24h-EKG. Jag har haft extraslag/rusningar/oregelbunden rytm/galopperande slag/tuggande puls mm mm i 11 år snart. Har gjort säkert 100 EKG. Det är alltid normalt och mina blodprov är bra. Men varför jag gjort ett 24h nu är för att jag har börjat få mycket extraslag när jag tränar. VAD I FAN tänkte jag när det började, ska jag inte ens få ha träningen ifred??? Självklart när jag hade denna dosan på mig så hade jag väl typ 2 extraslag enbart, har aldrig varit sp lugn i hjärtat som då. *morr*

    Är det ngn mer som får vi ansträngning? Någon mer som känner igen sig när jag säger "tuggande puls"? Typ som att den kärvat fast och försöker komma igång igen? Jävligt obehagligt är det iaf och jag är så trött på att va rädd så jag kunde tamefan spy rätt ut ibland!????

  • Dandelionchild
    Claudiah skrev 2016-04-27 00:38:49 följande:

    Hej! Hittade denna tråd efter en till natt av rädsla för mina extra-slag (och därav desperata googlingar). Iallafall, här kommer min story och jag hoppas någon där ute som läser detta kan hjälpa mig.

    Redan när jag var 13 år så kände jag ett dubbelslag för första gången. Det var efter vilken dag som helst, men jag låg i min säng och läste en bok för att varva ner inför en god natts sömn. Jag hade nog legat och läst ganska länge, skulle gissa på att jag hade en vilopuls på cirka 55-60 slag, när det plötsligt kändes som hjärtat stannade till. det kändes som luften sögs ur mig och sedan kom det ett ordentlig slag följt av många snabba slag i rad. Detta gjorde mig så klart livrädd och hysteriskt som slutade i ett besök på akuten där EKG gjordes, och som visade på ett fullt normalt resultat. Där fick jag första gången höra förklaringen om extraslag, att det var fullt normalt och litade därför på vårdpersonalens ord och begav mig hem igen. Tyvärr var det bara början på vad som kom att visa sig växa till en otrolig rädsla och känsla av misstrodd.

    Ända sedan den dagen har jag känt av extraslag. I vissa perioder kan jag känna av flera per dag, i flera veckor, ibland inga alls på flera veckor. I början kom det mest när jag vilade, och framför allt när jag skulle lägga mig helt raklång på ett plant underlag. I sådana situationer när jag lade mig raklång kändes det som hjärtat rusade, vilket ofta gjorde att jag direkt satte mig upp eller hostade, då det kändes som det hjälpte.

    Sedan märkte jag också att det kunde komma när jag idrottade. Då kom det när jag hade jobbat väldigt hårt under en period, och sedan snabbt satte mig ner och vilade. Vid dessa tillfällen kändes det som att det blev ett för stort "hopp" mellan att hjärtat fick jobba jättehårt till att direkt vila, och hjärtat försökte kompensera detta genom att utföra massor av konstiga extraslag däremellan.

    Sedan började jag också känna av det i vardagen. Grejen är det att de säkert har förekommit innan, men att jag nog började känna av dessa extraslag först efter alla dessa extraslag gjort mig så otrolig rädd. Så minsta lilla rubbning har till slut gjort att jag reagerar på minsta lilla fel, och blir medveten om det. Ibland har det känts som om det blivit värre, och därför har jag gjort flera EKG som alla visar på ett normalt hjärta.

    Detta har gjort mig så otroligt frustrerad. För ibland så känns det verkligen som om hjärtat stannar till och sedan kommer ett jätte-slag. Ibland känns det som om hjärtat helt byter takt, och ibland känns det som om det slänger in några extraslag för att hoppa mellan en högre hjärtfrekvens till en lägre.

    Jag vet att detta kan tyckas vara typiska symptom för extraslag, det är vad ett flertal läkare har sagt, men jag kan inte undgå att fortfande vara lika rädd. ibland känns det också som om det har blivit värre. T.ex för någon vecka sedan när jag hastigt fick rusa 100 meter för att hinna med en buss. När jag väl kom på bussen och satte mig mer kändes det som mitt hjärta fick fnatt. Det pumpade på, men mellan varannan/var tredje slag kändes det som ett extraslag kom in, som en liten läckning mellan slagen. Annars brukar det bara komma Max 3-4 extraslag innan det känns okej igen, men nu tog det några minuter innan det kändes okej, vilket gjorde mig jätterädd.

    Hur många gånger jag än får höra att extraslag är normalt, att

    Mina EKG är normala så kan jag inte kväva min rädsla. För tänkt om jag verkligen har någon fel, och jag lägger mig och sover någon kväll och aldrig vaknar upp igen? Den känslan är det värsta av allt, och det är det ända jag kan tänka på när jag får mina extraslag.

    Så snälla, är det någon som vet vad jag kan göra, tvinga mig till ett test eller liknande, som kan hjälpa mot min rädsla? Jag tycker det är jättejobbigt att vara 20 år och vara rädd för att dö. Jag tror jag måste få något riktigt kvitto på att det verkligen inte är något fel på mig, för som det känns nu, så det känns varje gång (vilket nästan är dagligen) jag får mina hjärtrubbningar så känns det verkligen som jag har något fel men att ingen vill ta mig seriöst, och att det förr eller senare kan bli mitt öde :/


    Hej!

    Åh jag känner igen mig så mycket i det du skriver! Just det där med att man ändrar position, att det kan utlösa es. Så himla jobbigt!

    Mitt började när jag var 18, är 30 nu.

    Jag har gjort hundratals ekg och dom visar normalt allihop, men ändå kan jag inte sluta vara rädd, det är förlamande. Man blir så uppslukad i es så man känner av alla hela tiden. Det går inte en dag nu, är inne i en sådan dålig period. Dom gör ont, känns som det liksom nyper till i bröstet varje gång jag får ett, inte alls den här vanliga "volten" som brukar va. Så jag har just nu massa olika sorters es. Därav en läkartid idag kl 11.???? Fet börjar stör amin vardag igen. Men ändå innerst inne så vet jag att det inte ör farligt.

    Mitt råd är att du söker vård, begär ett 24h ekg, arbeta-ekg och ett ultraljud, för att utesluta att ngt är fel. Då kanske du känner dig lite lugnare sen, för oftast är det psykiskt.

    Lycka till nu, och du, du kommer inte att dö!??
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12