Inlägg från: Labellanotte |Visa alla inlägg
  • Labellanotte

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Hej!

    Jag har läst den här tråden länge men läste nu en story som gör att jag ville berätta min story. Jag har aldrig skrivit något innan, men jag har följt er under en tid. Tack för att ni delar med er. Det känns bättre att veta att man delar med någon annan.

    Mina extraslag började för mer än 10 år sen när jag pluggade, idag är jag 32. Kanske har jag haft dem innan men inte märkt det.

    Det började i en stressig period under studierna med att jag hade alla möjliga stressymtom, jag fattade ju inte då vad det var såklart. Men jag hade panik ångest med all dess symtom & lite andra stressymtom. Jag åkte in akut för att jag inte kunde andas. Trodde väl att jag skulle få komma hem igen att det inte var något. Men de tog mitt EKG & sen la de in mig. de hade hittat något som de ville undersöka. De la mig på vak, jag fick ta prover, de trodde det kanske var en propp, eller hjärtsäcksinflammation. De gjorde skiktröntgen. Jag var ensam & skiträdd såklart. 21 år gammal & det kändes som att jag skulle dö (panikångest). De skrev ut mig nästa dag. De hittade inget fel.

    Det gick något år & när jag tog examen och började jobba så kändes det som att mitt hjärta stannade. Det var första gången jag kände mina extra slag. Fast jag trodde att mitt hjärta hoppade över ett slag! Jag åkte till VC & frågade, han var ganska då lugn & det där ned extraslag är vanligt. Att hjärtat tar ett extra slag & sedan pausar för att sen slå ett hårdare slag eftersom hjärtat då är fyllt av blod. Det är pausen som är värst, känns som att hjärtat stannat då.

    Men sen tog han mitt EKG, de visade extraslag. Det tog hus i helvete. Det visade negativa t-vågor. Ni vet när det på monitorn går upp så går mina ner. Det kunde tydligen tyda på massa saker eller vara normalt men måste utredas. Så jag gjorde allt, 24 timmars EKG, arbets EKG, magnetröntgen, blodprov & ultraljud! Under 6 månader...,

    Den perioden var den värsta i mitt liv, fick massa stress... var ju så orolig. Men jag var frisk, född med denna rytm. De skickade efter mitt EKG sen 2 år tidigare och det visade samma. Därför de hade flippat & lagt in mig.

    En tid efter det (något år) åt jag serotoninhöjande. Egentligen mot ångest typ. Vet inte om det hjälpte - men kanske.

    Jag får extraslag vid stress. Oftare när jag är hungrig & mätt. Ibland när jag tränar tung tyngdlyftning så kommer det i pausen mellan, jag tror jag håller andan.

    Tror det som hjälper mig är att hitta balans & varva ner. Men se till att få i er tillräckligt ned magnesium det påverkar direkt! Dra ner på kaffe det ger mig extraslag & driver ut magnesium vilket även stress gör.

    Och när ni tror att det är fel på er och att ni ska dö - jag hamnar oxå där. Men jag vet att det är ångest & man får hantera det med logiska argument. Ångest verktyg.

    Lycka till därute!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12