• Äldre 3 Feb 16:06
  357472 visningar
  1286 svar
  1286
  357472

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Hejsan.. 

  Började läsa i denna tråden för många år sen och har sen läst lite till och från under årens lopp, jag har precis som så otroligt många andra problem med extra slag och detta försämrar verkligen livskvalitén på många sätt och jag får mycket ångest av det, jag har haft problem nu sen 2011 och nu är vi i början på 2017 så det blir ju 6år snart, jag har gjort långtids EKG och Ultraljud på hjärtat och tagit blodprov osv som inte visade nått speciellt. Läkaren sa att jag är fullt frisk och behöver lära mig leva med detta och så fick jag en remiss till psyket för att få hjälp med ångesten som uppstår i samband med extraslagen.

  Dessutom fick jag betablockerare som heter Atenolol Actavis som jag tagit i lite mer än två år nu, dessa kan jag inte klara mig utan för det lindrar avsevärt mot tidigare men endå är till tillräckligt mycket nu för att jag ska må mycket dåligt rent psykiskt. Jag upplever det som att senaste månaderna kommer dessa när jag ställer mig upp från sittande eller liggande, och oftast inte direkt, oftast hinner jag gå några steg innan dom kommer, känns som hjärtat hoppar i baktakt och håller i sig 10-15 sekunder som självklart känns som 2 timmar eller så. Jag får direkt dödsångest i samband med detta och inser att livet håller på försvinna ifrån mig. Jag fyller 40 på Söndag den 5 Feb 2017 så man har ju inte hela livet kvar direkt.

  Jag går hos psykolog men det hjälper inte direkt, jag har svårt att inse att jag måste lära mig leva med detta och jag är i övrigt frisk. Innan dessa extraslagen kom 2011 så var jag pigg och glad och skämtsam och alltid uppåt och på G eller hur man ska säga, idag är jag helt tvärt om, tillbakadragen, observant, oskämtsam, opigg och sällan speciellt glad. Vissa dagar känner jag inte av dessa extraslag alls, men jag tänker på det nästan hela tiden och bara väntar på att det ska komma, om det är lugnt i några dagar så måste hjärtat vara så pass inteligent att det vet att man måste ta igen det på nått sätt och därför blir dom dagar jag har extra slag förjävliga med mycket besvär. Ibland när jag står upp och böjer ner huvudet o tittar i golvet så kan det komma extraslag också.

  Det är jätte konstigt tycker jag, såg nån annan skrev om liknande symptom för nått år sen här i tråden. Nu har jag fått ett hett tips om att testa Magnesium, jag har köpt Super Magnesium 375mg nu idag för det ska motverka hjärtarythmi och extraslag bland annat då det är muskelavslappnande och hjärtat är ju i allra högsta grad en muskel. Jag har förhoppningar om att detta ska hjälpa mig då jag tror många har brist på just Magnesium. Det går inte överdosera Magnesium och skulle man få i sig för mycket så blir det endast en laxerande effekt och för att nå den måste man få i sig otroligt mycket. Jag vet folk som äter 750-900mg per dag utan problem och en del av dom har blivit av med sina extraslag och hjärtrusningar. 

  Usch vad detta elände har förstört mycket av mitt liv dom senaste åren, vad begränsad jag blivit, och extraslagen i sig gör ju att man blir rädd och får dödsångest vilket i sin tur bidrar till mer extraslag eftersom det även kan komma av inre stress och ångest. En ond cirkel minst sagt. För min del ang Magnesium så tänkte jag börja med en tablett per dag och se, det är 375Mg, hjälper inte det så tar jag två, en på morgonen och en på kvällen.

  Mitt allmänna tillstånd har blivit så dåligt att jag sen 3år tillbaka är sjukskriven, det mesta enbart på grund av extraslagen som kom från klarblå himmel 2011 från att jag aldrig nånsin känt av hjärtat det minsta lilla. Världen rasade samman och jag trodde då jag skulle dö, ja det tror jag ju än idag ibland. Betablockerare hjälper mig en aning för det lindrar faktiskt bra, men det är långt ifrån tillräckligt. Ni som läser detta och funderar på betablockerare, jag säger ta det direkt om läkaren vill skriva ut för bara för det inte hjälper mig till 100% så betyder ju inte det att det skulle bli lika för dig, du kanske blir helt hjälpt av det och vips så har du fått livet tillbaka.

  Återkommer ang Magnesiumet när jag vet hur det funkar på mig... köpte mitt på Life butiken, Super Magnesium heter det, 375Mg tillverkat av Great Earth Vitamins. 100 tabletter i en burk och kostar 139:-... 

  // Daniel

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem