Inlägg från: LiBä007 |Visa alla inlägg
  • LiBä007

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    jour65 skrev 2011-05-21 21:55:21 följande:
    Hej alla och hoppas att hjärtat slår jämnt och fint i största möjliga mån hos er. LiBä: Jag tar också magnesium brus då och då och äter en banan om dagen för kaliumet. Vid en provtagning i januari hade jag dåligt kaliumvärde, men det räckte tydligen med bananerna för att få upp det för nu ligger det som det ska igen.
    I fredags gjorde jag magnetröntgen hjärta med kontrast. Det gick bra, fick en lugnande spruta innan. Så nu väntar jag på resultatet. Är less på det här nu, hjärtat har krånglat så himla mycket mer sen i oktober jämfört med hur det har sett ut åren innan (då det också varit en hel del arytmier, men inte som nu..). Det är i alla fall skönt att kardiologerna går igenom det grundligt, även om det skulle visa sig att det inte är någon fara.
    Om allt går som väntat ska jag börja med Tambocor efter nästa läkarbesök i juni. Lite läskigt eftersom man i sällsynta fall kan få hjärtstopp av det. Men jag tror att det bara gäller kranskärlssjuka och min läkare är övertygad om att det inte är något fel på kärlen, trots att jag hade ekg-förändringar som tydde på motsatsen.. hmmm...
    Funkar inte Tambocor är blir det nog ett ablationsförsök, men försöker att inte tänka på det nu, det är tydligen svårt att bränna i kamrarna där mina värsta problem sitter.
    Man får ta en dag i taget och försöka röra på sig lite grann, även om det tar emot med rusningar, yrsel och extraslag. Jag njuter av försommaren min goa sexåring så det är rätt okej just nu.
    kram till alla!
    Hej Jour!

    Hur har det gått, har du fått svar på röntgen?
    Låter läskigt med medicinen, men hoppas den i så fall får dig att må mycket bättre.

    Kram!
  • LiBä007
    Linda71 skrev 2011-06-07 21:01:45 följande:
    hej hej igen!

    Måste fråga om det är någon som känner av mer ES när ni lägger er ner??

    Jag har upplevt det senaste månaderna, ex när jag lägger mig och läser för barnen i sängen, eller när jag själv lägger mig ner.

    Jag tror inte det beror på att jag lägger mig och vilar, utan det känns som om det är för att magen trycker uppåt. Kan det vara så? Är det någon som känner igen detta?

    Inget större problem men det stör mig när jag vill ha en skön stund med ex barnen...

    Kram på er, ni finns i mina tankar. 
    Hej Linda71!

    Skönt att höra ifrån dig.
    Själv får jag faktiskt inte mer extraslag när jag lägger mig ner utan mina är mer i det vardagliga livet.
    Annars är det ju ett gott tecken att de kommer i vila o visst kan det säkert vara som du skriver med magen.
    Hur mår du annars?

    Jag har just pluggar färdigt och är nu utbildad ekonomiassistent, dock tyvärr en arbetslös sådan!
    Har gått på timmar under studierna men får nu inte vara kvar. Lika bra det kanske, men dock stressande att vara arbetslös..
    Mina extraslag försvinner inte, lite upp och ned men oftast känner jag något varje dag. Kanske en sådär 1-5 per dag. Är dock rädd att det ska öka nu när jag ska gå hemma, är trots allt en arbetsmyra.
    Käkar nu Johannesört, Neurokan heter den, tar också magnesium till kvällen. Vet inte vad jag ska säga, känner ingen större skillnad mot stressgarden, ock dessutom fick jag så fina naglar och hud utav stressgarden så jag tror jag ska gå tillbaks till den efter denna förpackningen.

    Oj vad jag babblar, HUR mår ni ?
    Skriv gärna, jag saknar att läsa om er!

    Kram!
  • LiBä007

    Jour65: Skönt med positivt besked och att du inte behöver ta den otrevliga medicinen. Hoppas du mår bätter.

    Linda71: Jag blir fortfarande rädd när jag får extraslag, har dock väldigt lite. 0-5 per dag kanske, väldigt sällan flera efter varann. Men som sagt jag kan inte vänja mig eller få dem till att bli en del av mig. Igår när jag hade vart ute och sprungit och kom hem fick jag 2 st när jag varvade ned och det är obehagligare när de är kopplade till någon form av fysisk ansträngning. Har dock tack vare Hjärfröken lärt mig att lyssan på min kropp och ibland har jag perioder då jag inte kan träna för kroppen tar det som ett stresspåslag och hjärtat bråkar direkt. Då får jag vila mig i form och rätt som det är så är det borta.

    Är nu arbetslös och trodde det skulle bli jobbigt, är en arbetsmyra, avskyr att gå hemma och tycker det är ångestfullt och jag känner mig värdelös. Hjärtat har dock inte gått igång ännu som tur är. Hoppa det blir kortvarigt och att jag snart är ute på jobb igen!

    Hoppas ni mår bra alla!

    Kram!

  • LiBä007

    Hej Söta Sarah och välkommen hit!

    Vi är många här som lider av samma problem som dig. Själv började mitt under min första graviditet 2002 och sedan dess har det hållt på till och från mer eller mindre.
    Finns tyvärr inte mycket att göra åt situationen, har själv prövat det mesta men dock utan resultat. Det enda som lindrar lite är att äta magnesium, inte slarva med mat, dryck och sömn samt att motionera regelbundet. Detta gör jag men mina extraslag försvinner inte ändå.
    En ordentlig utredning är också viktig, de flesta av oss här har gjort flera EKG men också 24-timmar, arbets EKG, ultraljud, blodprover mm SÅ var inte rädd för att KRÄVA en ordentlig utredning, innan dess kommer du inte komma vidare.

    Lycka till och fråga oss gärna, vi är många experter på omrädet här!

    Kram!

    (o stort grattis till bebisen, är det första?)

  • LiBä007

    SötaSarah:
    Skönt att du känner dig tryggare, det gör mycket att få prata med en läkare som kan ge lugnande besked.
    Hoppas du inte behöver vänta för länge på 24 timmars, det är en bra undersökning.

    Hjärtfröken:
    Kul att höra ifrån dig, hur mår du?

    Jour65:
    Skönt att det verkar vända för dig och att hittar en väg ut eländet, lycka till med träningen!

    Själv känner jag mig ganska lugn, har just fått tillbaks mitt jobb och det känns bra att ha något att göra igen. Visst spelar hjärtat spratt titt som tätt, men det är ju som vanligt.

    Go sommar på er!

  • LiBä007

    Hej!
    Vill bara säga att mitt hjärta har hållt sig riktigt lungt ett bra tag nu, så skönt. Fortfarande inte helt utan men mycket bättre.

    Hur mår ni, någon av er måste väl finnas kvar?

    Kram!

  • LiBä007

    Känner igen mig i allt du skriver, framförallt paniken och rädslan för att något hemska ska hända. Vet att det inte är lätt men du måste försöka vila. Kombinationen av allt du beskriver är som gjort för extraslag. Om jag stressar det minsta eller sover dåligt (kan räcka med 2 nätter) eller grubblar mycket eller slarvar med mat och träning så kommer det som ett brev på posten direkt.  Det är kroppen som talar om att LUGNA NER DIG!!!!

    Äter du kosttillskott?
    Vi skrev mycket om Stressgard här förr, kanon tycker jag och fler med mig. DOCK har den slutat att tillverkas. Jag äter magnesium, b-vitaminer av olika slag samt c-vitaminer. Kanon för mig. Besäk gärna en hälsokostbutik o berätta om dina besvär, de är hjälpsamma.
    Jag har haft mina besvär i snart 10 år, ibland bättre o ibland för jävligt. Jag lever trots allt och börjar så smått acceptera att jag kommer få leva med dem av och till.

    Sååå, hoppas du kan vila lite och koppla av.
    Lycka till, det kommer med all säkerhet gå jättebra.
    Kram!

  • LiBä007

    Mina ändrar också karaktär till och från, eller känns på olika sätt. Ibland gör det ont, ibland bubblar det o ibland känns det mer som fjärilar.
    Ibland bara ett o ibland flera på rad. Mina kan komma när som hellst, i vila, vid motion, när jag äter, duschar, går på stan eller åker bil...

    Kram!

  • LiBä007

    Hej,
    Härligt att tråden lever vidare. Känns fantastiskt skönt o gå in här o läsa, man blir liksom lite lungnare när man ser att ni är kvar och att man inte är ensam. Många av oss har ju gjort en lång resa tillsammans, och den har varit lättare många gånger av allas stöd o medkänsla.

    Själv så är jag kanske på väg ned i ett hål igen, började nytt jobb på heltid första september, har kvar delar av mitt gamla jobb, är kassör i en ganska stor slalom klubb, sitter med i samhällsföreningen + att mina barn tränar slalom o konståkning..... Ja listan kan bli hur lång som hellst.. Hur som hellst så har jag mått fantastisk bra, extremt lite extraslag, kännt mig pigg o glad o jag kanon trivs på jobbet .. Dock är det som att allt kommit ikapp mig lite de sista dagarna, extraslagen har ökat på lite o jag känner mig stressad. Drar i bromsen direkt o har bokat av ett styrelsemöte o en annan tillställning nästa vecka o ska bara vila.. Usch, vad jag blir illa till mods när de kommer..

    Har käkat magnesium en längre period och det funkar för mig, sprang direkt till apoteket o köpte rosenrot när HJÄRTFRÖKEN skrev om det. Hon har alltid bra ideer värda att prova, Stressgarden har ju slutat säljas i sverge. Tyvärr!!
    Hjärtföken, vilket märke av rosenrot köper du?

    Kämpa på alla vänner, dags o se vad det blev av peppekakshuset när jag lämnade det i barnens händer för garnering!!!
    KRAM!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12