• Hjärtt­jejen
  Äldre 1 jun 20:49
  286261 visningar
  1284 svar
  Inlägg från Hjärttjejen Visa alla inlägg
  1284
  286261

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Hej alice mamma!

  Jag har själv ätit exakt samma dos som dig av seloken (100mg). Jag åt det mellan november-09 och mars nu i år. Extraslagen BLIR värre när du trappar ner, riktigt jobbigt hade jag det. Mellan 100 och 50 trappade jag ner ganska fort, typ som dig, under 2 veckor.
  Därefter fortsatte jag i ngt lugnare tempo för att hjärtat skulle få tid att vänja sig. Ungefär var 4-5 dag trappade jag ner 12.5 mg. Jag kan ärligt säga att jag vacklade flera gånger, var på väg att gå upp i full dos vid flera tillfällen.....Men jag hade en klok väninna som stöttade mig dagligen och påminde om att det faktiskt  kan bli bättre, vilket hon hade rätt i. Direkt när jag var fri från mina seloken så började jag att äta Stressgard, ngt som jag varmt rekommenderar.
  Kroppen läcker en massa viktiga mineraler(bl.a viktiga för hjärtats rytm) och vitaminer när stresshormoner far runt i kroppen, vilket Stressgard balanserar upp. Dessutom innehåller den Griffonia, en afrikansk ört som hjälper kroppen att bilda serotoninet (glädjehormon) Ett hormon som är outstanding både genom att den trycker undan stresshormonerna och gör att vi känner oss gladare{#lang_emotions_sealed}

  Min överlevnad under nedtrappningstiden var att gå, gå och gå.....allt för att hjärtat för korta stunder skulle få slå normalt. Även de dagar som jag låg på ca 30 000 extraslag (vilket jag gjort ofta) så stålsatte jag mig och gick. Jag kände att värre än det livet jag hade kunde det inte bli, därför var jag tvungen att ge det en ärlig chans{#lang_emotions_wink} Jag tittade mig  spegeln dagligen och berömde mig själv....ofta med tårar i ögonen{#lang_emotions_cry} för det var jobbigt......MEN jag skulle vinna, vilket det känns som om jag gjort nu.....Jag har säkerligen långt kvar, men helt klart är jag på väg uppåt och jag känner att nu är det jag som bestämmer, INTE hjärtat!!!

  Dessutom kände jag mig så fri och ren när medicinen var borta, jag kände typ att NU ska jag faanemig ta över kommandot. Det var efter det som jag började jogga och motionera mera, eftersom det nu var fritt fram att höja pulsen till över 140 slag/minut. Om det är min vilja, joggandet eller Stressgarden som gjort att jag nu mår så mycket bättre vet jag inte....men det spelar ingen roll. Jag tullar inte på något, törs helt enkelt inte{#lang_emotions_laughing} Mitt liv får se ut såhär ett tag, kroppen behöver förmodligen lång tid på sig att återhämta sig, vilket jag ska ge den{#lang_emotions_smile}

  Jag tror oxå att din egen analys om den inre oron och stressen är det som retat ditt hjärta mest.Sen har vi nog en hel del trigger på sidan om som ihop med stresshormonerna kan sätta fart på eländet. 
  Är säker på att det är lika för mig. Oron är förödande, blä! Men man får lära sig här också att ta befälet över sina tankar och försöka tänka mer positivt.

  Jag tycker iaf att du är jättemodig och duktig som försöker att avsluta din medicinering, det kan inte bli sämre.....
  Selokenet är ju en betablockerare som hindrar stresshormoner från att nå hjärtat. Men det du nu får försöka göra är att DU själv ser till att hålla stresshormonerna i schack{#lang_emotions_laughing}

  Har du funderat på att gå och prata med någon, typ KBT? Imorgon börjar min KBT-kurs på stresskliniken, ska bli jättespännande. I måndags hade jag första träffen i basal kroppskännedom, det var lärande,  superskönt och oerhört stress-sänkande. Påminde en del om min medicinska yoga,med koncentration på andning och hållning.
  Generellt så tror jag att vi människor som är stressbenägna slarvar både med andning och hållning, vilket i sig ger låsningar både muskulärt och andningsmässigt. Vi vittnar ju många härinne om att det känns som låsningar i brösttrakten både fram och bak vid arytmin....så ngt ligger det säkert i det.

  Nä nu ska jag sätta mig på motionscykeln!

  Ta hand om dig och försök att vara stark, jag lovar att du orkar mer än du tror.....tänk oxå långsiktigt, kroppen läker inte på en dag....för mig blev det lättare när jag släppte min önskan att det skulle gå fort..

  Jag hejar på dig och fortsätt att skriva så vi får höra hur det går för dig. Vi finns här för att stötta!!!

  Kram kram{#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 1 jun 23:09

  tack allasväl, då har jag lärt mig att det är b2 som ger den gula färgen{#lang_emotions_smile}

  jag kände ett otroligt skönt lugn i kroppen redan en timme efter första tabletten. men helhetsmässigt så tog det nog 4 veckor då jag verkligen förstod att arytmin kom mer sällan och när det väl kom/kommer så kan jag hantera det mycket bättre. att mitt mentala jag blivit starkare beror säkerligen på griffonia(serotoninhöjande) och att kroppen känns lugnare beror garanterat på vitamin och mineraltillskotten. tron kan ju göra mycket som sagt{#lang_emotions_wink}

  en annan märklig(?) kanske inte så märklig egentligen, bara positiv sak{#lang_emotions_smile} är att den här våren har jag knappt känt av min pollenallergi, något som jag haft varje år (sånär som när jag var gravid) sedan minst 20 år tillbaka i tiden. funderar om det kan vara stressgarden som hjälper till även där??verkar ju som om den balanserar upp ganska mycket i min lilla kropp{#lang_emotions_undecided}

  LiBää007, du måste verkligen återkomma och berätta om du känner av ngn effekt av stressgard....ha oxå koll på om dina naglar växer och blir starkare....men iofs så kanske du redan har fina naglar?? själv har jag haft naglar som delat sig hela livet typ{#lang_emotions_frown}

  nej det var inte stresskliniken som rekommenderade stressgard, däremot berättade jag om tillskottet, vilket dem tyckte verkade bra och därmed rekommenderade full dos{#lang_emotions_laughing}

  hur tycker du att ditt tillskott fungerar allasväl? finns det kalcium i ditt tillskott? det är ju också en viktig mineral att få i sig vid stress iom att det sköter muskel och nervfunktionerna.
  hur mår du annars allasväl, har du börjat bearbeta allt du gått igenom? hur är det på jobbet?

  nä nu är det dags att sova. imorgon blir det att börja med medicinska yogan, därefter till stresskliniken och efter det på ett jättespännande jobb/projektmöte.

  sov gott och kramis till er{#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 2 jun 22:33

  allasväl; enligt de jag har pratat med så kan jag fortsätta att äta ännu ett tag, är nu inne på andra burken......men känns det fortfarande bra när den är slut så kanske jag pausar en tid.

  hua ja...det där att vara kontrollfreak är inte alltid bra:( något vi absolut får jobba på!

  själv är man skitskraj för minsta lilla tablett, vare sig det är hälsokost eller syntetiskt, man googlar, ringer, frågar, söker info här och söker info där.....så har jag en väninna,  som i fredags fick syn på att mina naglar helt plötsligt har börjat växa.....vad tror ni tjejen gör, jo springer direkt och köper en egen burk....ingen oro här inteFörvånad ja ja, tur är väl att vi alla är olikaGlad

  trött idag efter 2 dagar på stresskliniken, får berätta mer om det senare, kram kramHjärta

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 3 jun 18:28

  En fråga till er alla här inne?

  Känner ni att ni behöver springa oftare på toaletten? Sen mina problem började så behöver jag springa mycket oftareRynkar på näsan Har säkerligen med stressen i sig att göra.....men det är jätteirriterandeObestämd

  kram kram

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 4 jun 15:44

  LillaPinglan, jag skulle vilja prova healing, har hört så mycket positivt kring det.
  Vad kostar ett besök på ett ungefär?

  Kan du inte berätta lite mer om hur en behandling gick till? Jag tror ju själv jättemycket på att många av de fysiska problem man har i kroppen är relaterade till hjärnan....

  Vad härligt för dig att det gav så positiv effekt, då är det bara att köra vidare på detSkrattande

  Ha en skön helg i sommarvädret, kram kram

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 6 jun 20:45

  låter jättespännande med healing:)

  min yogalärare går hos en kvinna som hon är jättenöjd med, kanske ska fråga henne :)

  sen håller jag med dig, man får tycka vad man vill om olika alternativa behandlngsformer.....det viktigaste är att det ger en själv något....sen är det ju så att det man själv tror på kan ge fantastiska resultat :)

  tankens kraft är starkare än något annat, tror jag!!!

  kramis och berätta gärna mer nästa gång du träffat henne Hjärta

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 8 jun 10:09

  LillaPinglan, vad ledsen jag blir för din skull.....jag hoppas att allt ordnar sig på bästa sätt för digHjärta

  Får en känsla av att många här inne på tråden drabbas extra hårt utav livets "hårda skola".....

  Ta hand om dig och krama din familj extra mycket så att du får styrka.

  Varmaste kramen till dig från migHjärta

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 9 jun 14:55

  Hej sommartroll!

  Vad duktig du var som lämnade jobbet, tror att det är precis sådana beslut vi måste ta emmellanåt, alltså att dra i handbromsen just här och nu....när det blir för mycket. Alldeles för ofta så nonchalerar man sina känslor, både psykiska och fysiska. Din kropp talade nog om ganska tydligt för dig idag att nu räcker det!!! Du behöver kanske vila och få tillfälle att fundera på hur du vill ha ditt liv i fortsättningen.
  Att bestämma sig för att sluta bry sig lika mycket om allt och alla tror jag är en nödvändighet när man har hamnat där många av oss verkar vara. Att bara fokusera på dig själv, och självklart på din familj, det är nog det mest viktiga för dig i nuläget.

  Vad bra att du också fått en tid så snabbt hos din kuratorGlad

  Om du trots din inre advokat fortfarande oroar dig över hjärtat så skulle jag kontakta vårdcentralen och gå upp dit för ett EKG. Normalt brukar man inte behöva beställa tid utan det är bara att gå dit.
  Förmodligen kommer dem inte att se något.....men ett sätt för dig att släppa ångesten OCH därefter jobba vidare på dina nya beslut!

  Kämpa på sommartroll och ta hand om dig!

  Själv har jag precis kommit hem från sressrehab, det är underbart! Jag kallar det själv för personlig utveckling i hög gradSkrattande
  Lovar att dela med mig av allt jag får lära mig inom kort......men nu måste jag hjälpa 16-åringen med att lägga upp byxor,han ska på skolbal imorgon.

  Kram till er allaHjärta

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 10 jun 20:56

  Hej igen sommartroll!

  Vad skönt att du har gjort så pass många EKG, känns som en bra analys att du litar på dem, det ska du göra (säkra apparater det där.... plus att ett EKG:t i sig säger väldigt mycket om det finns konstigheter på hjärtat)Skrattande Garanterat kan du vara lugnSkrattande

  Minns inte vart du bodde? Om du bor i Stockholmstrakten så tycker jag absolut att du ska söka dig till Danderyd, där jag går. Om inte så ska du kräva att få hjälp med att hitta rätta behandlingsformer....

  Psykologhjälp är jättebra att få....men jag tror tyvärr inte att det är tillräckligt......min bestämda uppfattning är att annan hjälp kan behövas för oss som har "hälsoångest", överdriven oro, "triggat autonomt nervsystem" , "nära kontakt med vårt inre" . Det finns te.x basal kroppskännedom, avslappningshjälp, mindfulness, KBT, medicinsk yoga, akupunktur etc.
  Och även att man får hjälp med att få en individuellt anpassad behandlingsform, för alla är vi olika och behöver jobba med olika saker.

  Jag som nu har börjat min 10-veckors behandling på Danderyd tror ibland att jag har hamnat i himmelriketFlört Känner mig för första gången i mitt liv ordentligt tagen på allvar och så härligt omhändertagen. Jag lär mig nya saker om mig själv hela tidenTyst Det känns som en påbörjad resa i personlig utveckling.

  Basal kroppskännedom är helt fantastiskt....i måndags var jag nära att börja gråta när jag helt plötsligt märkte att ngt saknades i min kropp....helt plötsligt  kände jag inte mitt hjärta i liggande läge.....det är 10 månader sedan jag hade det totala lugnet inombords. Även om jag inte har arytmi för jämnan nuförtiden så känner jag ALLTID min egen puls när jag ligger ner. Den känslan var så fantstiskt skön.....å jag kände att livet är nog på väg att bli ljusareSolig

  En annan sak som är helande är att man är tillsammans med människor som är i precis samma situation som en själv, läkarna, psykologerna, sjukgymnasterna, ja alla pratar samma språk som en själv......man känner sig så förstådd helt plötsligt.....vilket jag inte tidigare känt så värst mycket utav på min "hjärtresa".

  Vi har under 2 veckor nu börjat lära oss väldigt mycket om vår andning, som oftast är den som ställer till fysiska problem i kroppen, såsom hjärtklappning och extraslag. I hela mitt liv har jag nu upptäckt att jag har andas på tok bakvänt när jag utfört en muskulär handling, vilket i sig ställer till med en massa knasigheter i kroppen och som ger obalans i våra chakran och vårt hormonella system.
  Ett enkelt tips, där ni kan prova hur ni gör om ni andas rätt i samband med musklekraft;
  Lägg er ner på golvet, tänka att ni ska göra en knipövning (kroppens muskulära centrum), hur andas du? Andas du ut eller in när du görsjälva muskelspänningen?

  Rätt är iaf; slappna av och ta ett djupt andetag (magen fylls), blås ut luften aktivt (magen trycks in) och gör knipövningen. Dvs. du spänner musklerna vid utandningen. Fortsätt så ngr gånger tills du har fått ett flyt i andning och knip.
  Jag har styrketränat i säkert 15 års tid och har alltså gjort helt galet fel vid varje styrkeövning, med undantag för magövningar (går inte att ha fylld mage när man trycker ihop).

  Enligt sjukgymnasten ställer den här felandningen till en massa obalans i kroppen.....det handlar alltså inte bara om styrketräning, utan om hur vi utför kraftövningar allmänt i vår vardag.

  Sen har vi KBT i grupp, känns ungefär som "vårat forum"  fast man ser varandra och lär känna varandra på ett närmare plan. Vi delar erfarenheter, ger varandra tips och får vägledning av vår psykolog. Sen får vi också en massa läxorFörvånad Just nu har vi i läxa att varje dag undsätta minst 5 minuter för dig själv då du måste göra ngt som ger dig lugn, BARA DIN EGNA ENSAMMA STUND!

  Vi ska också under en hel vecka skriva upp vad vi gör VARJE vaken timme och betygsätta aktiviteten från 1-10. Syftet är att vi själva ska börja analysera hur vårt liv ser ut och hur nöjd man är över sin vardag och det man tar för sig. Vad är det jag sätter högst betyg på och vad är det som känns minst roligt. Utifrån det antar jag att vi i framtiden långsamt ska börja förändra och plocka bort alla energitjuvar..........energitjuvar=stresshöjande=extraslag/hjärtrusningar

  Oj, märker att jag kan skriva hur mycket som helst....Förvånad får nog sluta nu och berätta mer framöver.

  Ta hand om er och var snälla mot er själva....titta er i spegeln varje morgon och säg...JAG ÄR BRA, JAG ÄR EN FIN MEDMÄNNISKA, JAG ÄR DUKTIG,JAG ÄR FRISK,JAG SKA INTE DÖHjärta

  Kramis från HjärtefrökenHjärta

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 10 jun 22:51

  Hej Allasväl!
  Sorry, har glömt....men jag LOVAR att fråga på måndag :) Påminn mig gärna igen....minnet har ju blivit som ett gammalt russin nuförtidenFlört

  Har du fått tid till nya VC? Verkar ju suveränt att sjukgymnasten håller på med både mindfulness och BK. Å du, stå på dig kring sjukskrivningen!!! Jag blir sååå ARG när jag hör om inkompetenta och DUMMA läkare som inte kan ta oss på allvarKräks Varför ska man behöva kämpa hela tiden.....men försök att vara stark, du kommer att vinna i längden, det är jag övertygad om Skrattande
  Rättvisa kommer att skipas i framtiden....bra och goda medmänniskor (du verkar vare en Hjärta) vinner i längden!!!

  Libää007; vad skönt för dig att du fått provsvaren och att det var godartade, måste kännas underbart! Lagom till sommaren kan du koppla av och försöka njuta av livetGlad Jag tror oxå att Stressgard är en bidragande orsak till att du kände dig lugnare vid trafiksituationen.....jag är definitivt lugnare samtidigt som jag känner mig piggare, sen jag började med sressgard.

  Lillpinglan; hur mår du? tänker på digHjärta

  Imorgon flyttar jag ut till landet för att bo där till skolstart, där brukar jag kunna fylla på energidepåerna.....lovar att inte glömma bort erFlört tar lilla datorn med mig{#emotions_dlg.flower}

  Kramar till er/hjärtefröken

  ps. allasväl; det ÄR ok att vara egocentrisk ibland....eller rent av nödvändigt Skrattande Det är ett av de största budskapen jag lär mig på Danderyd!!!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem