• Hjarte­sjalen
  Äldre 22 jan 04:50
  310074 visningar
  1284 svar
  1284
  310074

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


  Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
  Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
  Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
  Har e gammla traden del 11.

  www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
 • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Hjarte­sjalen
  Äldre 13 feb 22:52

  Hej alla Hjartevanner!{#lang_emotions_heart}

  Jag vill instamma med att somnen ar otroligt viktig! jag marker ju det, att varje gang jag sover daligt eller inte alls som ar ofta sa fungerar inte jag som manniska langre, inte overhuvud taget..
  Mitt hjarta lever sitt eget liv, jag glommer o e snurrig, o orkar ingenting, far paniattacker osv, o mar skit rent ut sagt!
  Jag ar mycket inne pa dethar med att heala sig sjalv, att "ge kropp o sjal vad den behover nar den behover det o lara sig att kanna efter vad man sjalv behover o inte slarva med det"..
  men visst kan det vara lattare sagt an gjort manga ggr o annat kommer emellan. Jag marker ocksa att bade possitiv stress kan paverka mitt hjarta negativt lika mycket som negativ stress, aven om possitiv stress gor att man allmant kanner sig battre till mods osv..
  Jag har tex lart mig att andas pa ett battre satt o koncentrera mig pa det nar jag ar upprord exempelvis, jag har lart mig o lyssna pa min kropp o inte ga emot mig sjalv o mina egna behov o vad jag faktiskt vill..
  Akktid en borjan..


 • Hjärtt­jejen
  Äldre 13 feb 23:09

  Hej Moonbride och VÄLKOMMEN{#lang_emotions_heart}

  Jag tror inte heller att du har ngn underliggande sjukdom, efter mycket läsande och forskande har jag förstått att det är mycket vanligt med extraslag, men det är alltid bra att göra alla undersökningar som går, olika typer av EKG och ultraljud. Se även till att de tar blodprover så att de kan utesluta sköldkörteln, mineralbrist etc.
  Som du beskriver känner jag igen mig mycket....mina extraslag började oxå för många år sedan...men jag har aldrig haft så mycket som sista tiden. Det var ungefär som om kroppen varnade under ett antal år....."-om du inte stressar ner nu så kommer jag att se till att hjärtat säger ifrån ordentligt en vacker dag..." Och mycket riktigt...{#lang_emotions_undecided}

  Lite sömn, eller dålig kvalite på sömnen påverkar definitivt på mig.....dålig sömn mer extraslag, bättre sömn mindre extraslag. Sen kommer ju dessvärre extraslagen mer på kvällen (vid trötthet) och vid vila, det är vanligt. Det i sig gör ju automatiskt att sömnen påverkas negativt. Själv har jag svårt att komma till ro ordentligt när hjärtat bökar runt en massa, jag har även svårt att sova på vänster sida och på magen{#lang_emotions_frown} det blir mer tryck mot hjärtat och det känns mer.

  Du behöver inte oroa dig ett dugg för att det på ngt sätt belastar ditt hjärta....oj vad jag har kollat upp det, var livrädd själv i början för det{#lang_emotions_surprised} men med all information jag kommit över och alla läkare jag har pratat med så är jag nu övertygad om att det absolut inte belastar hjärtat på något vis, å det känns skönt. När jag har som värst liggger jag upp mot 40 extraslag/minut, å inte ens då påverkar det negativt{#lang_emotions_laughing}

  Att dem inte vill att du ska träna beror säkerligen på att de vill köra på det säkra före det osäkra, med tanke på att du fortfarande inte är helt utredd. Det tycker jag heller inte att du ska göra....däremot fick jag ta promenader, ring och kolla.

  När det gäller vår livsstil så är jag helt övertygad om att vi själva kan påverka vår situation genom att leva ett sundare liv. Även genom att ändra ev. kostvanor tror jag kan göra susen.

  Våra kroppar består av en massa hormoner och mineraler, har det blivit obalans så kan man absolut försöka påverka det själv.

  Man kan ha brist på eller ligga på för höga värden av vissa mineraler. Magnesium t.ex har stor betydelse för muskelfunktionen och har man brist på den så kan det yttra sig i arytmi. Även andra mineraler spelar stor roll i vår muskel och nervfunktion.
  Sen har vi våra hormoner som ibland (gärna av stress) hamnar i obalans vilket påverkar hjärtat negativt{#lang_emotions_frown}

  Just nu håller jag på att testa att öka mitt serotonin för att sänka stresshormonet kortisol, som i sig kan ge arytmi, sömnbesvär etc.
  För mig har det fungerat hittills{#lang_emotions_laughing} Men jag vågar inte ropa hej ännu....
  Hjärtat är lugnare, sömnen är bättre och jag blir lugnare...det har blivit en positiv uppåtgående spiral ist för tvärtom{#lang_emotions_laughing} Jag ska verkligen forska vidare inom endokronologin (läran om hormoner). Oerhört spännande område{#lang_emotions_laughing}

  Ytterligare en sak som jag tror på är våran andning....när vi lever ett jäktigt liv så är det lätt att andas för högt, dvs med lungorna mer än med magen. När vi andas på det sättet ökar kortisolet som i sin tur sänker serotoninet.....osv osv allt har ett samband.
  Själv har jag börjat på medicinsk yoga sen 3 v tillbaka, helt underbart positivt. Man får bl.a lära sig att ge sitt hjärta massage och att andas på ett mer hälsosamt sätt{#lang_emotions_surprised} 
  IMY (Yoga) har t.o.m en kurs som är helt inriktad på olika hjärtproblem, kallas hjärtyoga. Sök på IMY.se om du vill läsa mer. Danderyds sjukhus har oxå börjat att använda sig av den här typen av yoga för sina hjärtpatienter som råkat ut för en infarkt, syftet är att sänka kortisolet.

  Det blev ett långt inlägg, hoppas du orkade läsa{#lang_emotions_laughing}

  Det var iaf lite av vad JAG tror på, men man känner sig själv bäst och får pröva sig fram....

  Ta hand om dig och ditt hjärta Moonbride och än en gång välkommen {#lang_emotions_heart}

 • Hjarte­sjalen
  Äldre 13 feb 23:10

  Akktid en borjan.. haha, ALLTID en borjan ska det vara saklart!


 • Hjärtt­jejen
  Äldre 13 feb 23:25

  Hjärtesjälen.....bra uttryck det där om att "vi bör ge vår kropp och själ vad den behöver" i det tror jag vi kan hitta mycket av sanningen{#lang_emotions_heart}

  kram och sov gott alla hjärtevänner{#lang_emotions_baby}

 • Hjarte­sjalen
  Äldre 14 feb 00:00

  Moon bride, "Hjartligt Valkommen hit"{#lang_emotions_heart}


 • Hjarte­sjalen
  Äldre 14 feb 00:06
  Moonbride skrev 2010-02-13 13:24:16 följande:
  Hej! Vilken kanonbra tråd! Jag har inte ännu läst alla inlägg med ska försöka få tid till det också. Jag har under fyra års tid haft extraslag men aldrig kollat upp dem. Senaste månaderna, efter att jag fött min andra dotter så har extraslagen ökat markant. Speciellt på kvällen, vid vila och om jag ligger ner. Var på VC igår och de konstaterade ves, hade ca 5-10 extraslag i minuten. De kom varannan gång, gjorde uppehåll en halv minut och började likadant igen. Läkaren ringde till hjärtspecialisterna på sjukhuset och de bestämde att jag skulle få en remiss till arbets ekg samt belastnings ekg. Det skulle inte vara något akut, endast om jag skulle känna mig yr eller svimma i samband med extraslagen. Mina funderingar är, om någon vet? Kan man genom en sundare livsstil minska extraslagen? (Dvs om man har ves)Belastats hjärtat av dessa extraslag? Dvs kan det på lång sikt påverka hjärtats kvalitet? Jag menar om det är större risk att få infarkter eller andra hjärtsjukdomar om man har ves? Jag fick träningsförbud under tiden de utreder. Men har precis anmält mig till sats för att börja träna. Kan ni som har ves träna?Trevlig helg till er alla!
  Jag tror att det e jattevanligt att man far traningsforbud, just for att lakarna vill att det ska utredas forst for o sakert kunna ge dig en diagnos. Det e ju just for sakerhets skull dom sager det.
  Jag tor ocksa att man absolut kan minska extraslagen genom att leva ett "sundare" liv, sasom, somn, mat, motion, o framfor allt gladje o att man kan hantera sin stress, nagot som e jattesvart, men man kan lara sig med sma framsteg lite nytt da o da. Tanka i vardagen vad man kan gora osv.

  Det ar ju kanon att du ska fa detta utrett nu med bade arbets o belastnings EKG, da kan dom narmare o klarare se vad som pagar.
 • Moonbr­ide
  Äldre 14 feb 10:11

  Vilket välkomnande:) Stort TACK till att ni tar er tid att besvara mina inlägg! Redan nu känns det mycket lugnare & hoppfullt!

  Hjärtfröken> Vad skönt att höra att det inte "belastar" eller " försämras av extraslgen! Det har varit min största oro. Då beöver jag inte vara rädd för slagen. I går vågade jag knappt gå och lägga mig för att jag visste att det skulle öka och komma mer frekvent. Vad spännande det är som du läser! Det låter väldigt sunt med hjärtyoga och andra metoder för att sänka kortisolet. Jag kan ju erkänna att jag har slarvat mycket med vad jag stoppar i mig senaste tiden. Men nu blir det ändring på det! Jag ska ber de kolla sköldkörteln också. Jag har struma, men ingen över elle runderfunktion. Däremot höga antikroppar så det finns en ökad risk att utveckla underfunktion. Jag vet att en graviditet kan påverka det så jag borde kolla den också i och med att min yngsta bara är 4 månader. Jag kan inte heller ligga på vänster sida eller magen, du kommer det nästan vart annat slag oavbrutet. Det är skönt att höra att det faktiskt gå leva ett normalt liv med extraslagen.

  Hjartesjalen> Håller med, jag tror också mycket att man måste se till ett helhetssperspektiv för att må bra. Motion, mat, sömn, glädje och minska stress. Jag känner mig inte stressad... eller i och förs sig sover jag väldigt dåligt och det kan ju vara en typ av stress som påverkar hjärtat negativt. Men jag har ännu inte reflekterat över om det blir värre vid stressigare situationer.. för mig är det är ju som värst i stillasittande situationer....varför är det så? Någon som vet?

  Vad skönt att höra att ni som är i tråden (vad ni vet) inte haft någon bakomliggande hjärtsjukdom, det ger mig hopp!

  Är det någon som opererats mot extraslag? Läkaren sa att man kan klippa av nervbanan så att hjärtat inte kan framkalla dessa slag.

  Återigen TACK för ni tar er tid och är så vänliga! ♥


  ღ ¸.?°´¯) ♥ Alicia 22 sep 2007 ♥ Leia 8 okt 2009 ♥ ღ ¸.?°´¯)
 • Hjärtt­jejen
  Äldre 14 feb 18:26

  Moonbride; det svar som jag har fått kring mina extraslag är att man oftast inte väljer att operera. Tror dock att man kan det, men att extraslagen kan komma tillbaka....??? Tror att de flesta läkare försöker få sina patienter att acceptera  och leva med sina extraslag....men det handlar säkerligen om hur länge, vilka mängder och hur det upplevs av varje enskild individ.

  För de som har mycket hjärtrusningar tror jag att man brukar gå in och "bränna av" retledningsbanor (?) Ni som har varit med om det får rätta mig om jag har fel {#lang_emotions_laughing}

  Din fråga om varför det är fler extraslag i viloläge har jag fått förklarat ungefär såhär; när man sitter still eller ligger ner för att sova/vila, så blir det lätt mer fokus på hjärtat än om man aktiverar sig med något, därav att man kan uppleva fler slag...
  Varför hjärtat ofta slår renare vid fysisk aktivitet är för att hjärtat då är i sånt behov av att pumpa ut mycket mer blod, och skulle då extraslagen, med efterföljande pauser, komma väldigt tätt så blir det svårare för hjärtat att tillfredsställa det behovet.....typ{#lang_emotions_laughing} Finns säkert fler förklaringar. Men till mig sa min arytmispecialist att det var ett gott tecken att hjärtat höll sig lugnt vid just fysisk aktivitet.

  När jag började få massiva extraslag i augusti så fick jag nästan panik när jag la mig ner och därav stora sömnproblem. Sömnproblemen i sig gjorde att hela min kropp sattes i ett extremt stresstillsånd som i sig gav ännu mer extraslag{#lang_emotions_frown}. Kroppen återhämtar/bygger upp nervsystem/immunförsvar etc under sömnen. 
  Vid några tillfällen kunde jag t.o.m gå upp mitt i natten för att sätta mig på motionscykel bara för att få hjärtat att slå normalt en liten stund, men så fort hjärtat gick ner i varv så började extraslagen igen....man kände sig helt psyko{#lang_emotions_cry}

  Den här tråden har varit oerhört avgörande för mig oxå.... för att börja acceptera och förstå mina extraslag. Känns verkligen skönt att få "bolla" med likasinnande. Läkarna man har träffat har ju själva aldrig känt hur j...a frustrerande det är med ett hjärta som trummar helt galet fel. Så det är tur att vi har varandra{#lang_emotions_laughing}

  kram alla {#lang_emotions_heart}- vänner...idag är ju verkligen VÅR dag, eller hur?
  Så extrakram på alla {#lang_emotions_heart}-hjärtans dag

 • snartv­år
  Äldre 14 feb 19:52

  Hej!
  jag har blivit av med mina exttra slag genom ablation{#lang_emotions_sealed} hade också endel rusningar men mest besvär av mina hackiga extraslag. Jag hade bara besvär i ett år innan jag behandlades för detta. Jag tror man undiker för kostnaden !!!  Men det är vad jag tror. För min del kände jag mig begränsad av dessa jäkliga extraslag{#lang_emotions_cry} Jag kunnde bara inte tänka mig att gilla läget och leva med det. Kan ju vara lite olika i olika landsting oxå vad man prioriterar??

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 14 feb 21:06

  Snartvår; vad är det exakt man gör när man gör en ablation. Startar man liksom om hjärtat för att få det i rytm igen?

  Vet du vilken typ av extraslag du hade, ves, sves?? Hur mycket och hur ofta hade du extraslagen under det året du hade problemen?
  När jag frågade min arytmiläkare så sa han att det inte var aktuellt för mig???

  Det verkar, precis som du säger, vara väldigt olika i olika landsting.

  Jag har oxå svårt för att gilla läget när det gäller mina extraslag, att leva med de massiva mängder jag kan emellanåt kan ta knäcken på mig.....
  Men just nu har det varit mycket lugnt i ngr veckor trots att jag håller på att trappa ner på seloken{#lang_emotions_laughing}, tjoho!

  kram{#lang_emotions_heart}

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem