• Hjartesjalen

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


    Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
    Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
    Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
    Har e gammla traden del 11.

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
  • Terese81

    Hej alla,

    Här är ännu en med extraslag och hjärtrusningar. 
    Har haft konstanta besvär sedan 2012; jag trodde jag hade lärt mig leva med dem men förra veckan vände det totalt igen.

    Jag har länge varit rädd för att träna men eftersom läkare inråder till träning har jag sprungit och styrketränat i några månader nu. Hade haft ett uppehåll med löpningen och tog ett löppass på första gången på fem veckor. Gick hur bra som helst 4 km men sedan började hjärtat hoppa på ett annorlunda sätt än vanligt. Efter några minuter med knasiga hjärthopp började jag promenera i stället. Hade hög puls och fortsatta hopp. Efter att ha gått tjugo minuter hade pulsen bara blivit högre och när jag kom hem dunkade hjärtat jättehårt och det gjorde ont i hjärttrakten vid revbenen/bröstbenet. Jag har på sistone även besvärats av korta hugg och ilningar runt revbenen och på olika ställen mest på vänster sida av bröstet men även på höger ibland. Har oroat mig för det också men jag misstänker att det kan vara "låsningar i bröstkorgen" eftersom jag har ett kontorsarbete och borde mjuka upp mig mer helt enkelt. Nu var pulsen maxpuls och det gjorde ont och hoppade; jag trodde jag höll på och bli galen och att jag skulle dö. Ringde 112 i min rädsla; bor ensam med min hund i en relativt ny stad där jag inte har jättemånga vänner än.
    De bad mig ta en taxi till akuten och jag åkte in. Låg under ekg i fem timmar, det togs en massa prover; pulsen ville inte gå ner (men det var totalt omöjligt för mig att slappna av för min ekg-apparat pep konstant på grund av min höga puls. På grund av min andfåddhet togs prov för propp i lungan och för hjärtsvikt men när jag äntligen fick provsvaren visade de att alla värden var ok. Det var en sån lättnad att få åka hem, halv två på natten. Det kommer göras långtidsekg ännu (har gjort det för ca ett år sedan och det visade inget, förutom att jag har högre puls än normalt samt mycket extraslag) och jag hoppas att det inte visar något speciellt så att jag kan få bort lite oro. Oron och rädslan tär verkligen på en! :(
    Jag har haft jobbig puls och extraslag extra mycket den senaste veckan efter att detta hände, men det är sååå svårt komma ur den onda cirkeln.

    Jag har även på sistone känt som att jag har en klump i halsen, eller luft i halsen. Min läkare har sagt att det också antagligen beror på extraslag och oregelbunden rytm men är det någon annan som känt så?

    Är det någon som har bra avslappningstips? Hur ska man få ner pulsen som skenar och lugna sig? Jag har gjort en spotifylista med regnljud och vågskvalp och fågelkvitter.. och funderar på att börja med yoga för att bli mer mjuk och avslappnad i kroppen. 

    Styrkekramar till alla här!! <3

  • oroliganka

    Har samma problem som dig. Har inte vågat anstränga mig på 3 år. Känner igen mig i texterna

  • oroliganka

    Magnesium tillskott ska alla med extraslag prova. Läs på google

  • Lena74

    Åh vad skönt att hitta fler med Extraslag. Har ju haft ett par då o då. Inte ofta alls. Sen förra vecka hade jag många på onsdag o torsdag för att på fredagen höll det i sig från halv två på dagen med ett par min mellanrum.

    Sen på kvällen åkte jag in till akuten för då blev det ännu värre o jag blev jätterädd. Men dom kollade ekg o prover o allt såg bra ur. Fick medicin vid behov. Är gravid i v 23.

  • Yogamama

    Mina extraslag är tillbaka med råge... Har tagit Inderal 2 ggr/dygn i flera veckor nu och det värsta är att de knappt hjälper längre... Hade ett uppehåll med extraslagen i nästan ett år. Får mig att vara konstant spänd, rädd och trött :(

  • oroliganka

    Hur känner ni av det? Normal puls men att det slår extra hårt och hoppar över ett slag?

    Fick något konstigt i natt vaknade upp hjärtat pendlade mellan maximal slagvolym som om man sprungit 1 mil. Och slagvolym vid vilopuls. Även hastigheten skiftade 2 normala slagit sen 2-3 slagit jätte snabbt och jätte hårda. Höll på 15 sekunder någon som haft samma?

  • embia

    Oroliganka. Så hade jag för nått år sedan. Vaknade igen gång i månaden av att hjärtat slog precis så! Skit läskigt ! Var längesen jag gick de. Men nu har jag istället en gång i månaden att jag får flera extraslag på raken..

    Nån som ha märkt av att det blir värre vid mens ?

    Jag tycker det blir mer veckan innan mens..

    Börja bli smått less de hära nu! När f*n ska det ge sig ? Vad ska man göra för att det ska försvinna!? Är inne på mitt 3 år!

  • oroliganka

    Det var det sjukaste. Har ju några dubbelslag per dygn men då slår pulsen rytmiskt och oftast låg puls sen ett hårt slag sen normalt igen. Men aldrig som detta. Det var nog inte ens hjärtklappning. Kanske hade tur som klarade mig

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12