Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Hjärtt­jejen
  Lör 2 okt 2010 16:03
  259160 visningar
  1284 svar
  Inlägg från Hjärttjejen Visa alla inlägg

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  hej linda71, jo jag kan få såna där konstigheter i rytmen. när det var som värst så kunde det flippa och konsta sig lite hur som helst. ibland kändes det som om hjärtat hakat upp sig, det var inte lika kraftfulla slag som vanligt utan lite snabbare och mindre, kanske 5-7 st i en rad....svårt att förklara......

  men när det var som absolut värst så fanns det absolut inget mönster i hur mitt hjärta knasade sig....när jag hade blivit lugn i ett mönster så kunde hjärtat en annan dag uttrycka sig på ngt annat sätt.

  tror att du kan vara lugn linda71, du är helt utredd och hade det varit ngt fysiologiskt fel på ditt hjärta så hade läkarna hittat det för länge sen.....försök att lev på den tronSkrattande 
  ja tänk att våra hjärtan kan starta såna starka mekanismer i kroppen....som min läkare sa en gång, en del har känslig mage, andra känsligt huvud eller spända muskler.....å din känslighet sitter i ditt hjärta, jo tack kära duObestämd

  hade faktiskt varit skönare att ha känslig mage eller nåt, hjärtat är förbannat ångestladdatRynkar på näsan

  försök att koppla bort ångesten och känner du dig fortfarande orolig på måndag igen så tycker jag absolut att du ska kontakta din läkare......bättre att få kontrolleras för att därefter kunna släppa oron.

  jag känner mig oxå lite låg idag, fick ett bakslag igår som fortfarande hänger i.......men jag vet så väl vad problemet är.....för lite sömn senaste 2 veckorna plus att jag kört på för hårt med allt igen, grrr....att man aldrig lär sig....
  må så gott och jättekramHjärta

 • Hjärtt­jejen
  Tis 12 okt 2010 11:40

  ansan57, varmt välkommen hit Hjärta jo det är en härlig tråd att luta sig tillbaka på när man har sina jobbiga dagar/perioder.

  jag tror inte att du ska oroa dig, du verkar ju kollad ordentligt. extra tryggt oxå att du lyckades pricka in ekg när du hade en massa extraslag. då har de garanterat kunnat identifierat dina slag och vad det är för typ.

  att det kommer i perioder är vanligt och kan bero på massa olika saker. själv tror jag att det för en del kan hänga ihop med menscykeln. jag är själv mer känslig från ägglossning och fram till början av mens.

  sen tror jag att extraslag ofta hänger samman med våra hormoner överhuvudtaget. framförallt hänger det ofta samman med överskott av stresshormoner.

  du kan inte identifiera om du har varit stressad sista tiden? både fysisk och psykisk stress kan påverka mycket. på mig är den psykiska stressen, funderingar och oro en stor bov.
  sover du bra? dålig sömn påverkar i allra högsta grad.

  försök att släppa oron och lita på dina läkare så ska du se att bara det lugnar ner hjärtat :)

  ta hand om dig, kram från hjärtfrökenHjärta

 • Hjärtt­jejen
  Tis 12 okt 2010 21:41

  Libä007, jag äter fortfarande stressgard men bara 2 tabletter om dagen. iom att jag börjar må bättre så har jag oxå börjat trappa ner på dessa och hoppas att min kropp ska klara sig själv, att jag fått tillbaka naturligt serotonin i takt med att kortisolet börjat sjunka :)

  om du känner dig tryggare så kan du kanske prova att äta kost med mycket tryptofan, det som bildar serotoninet...kan absolut hjälpa. å det kan ju inte vara ngn fara inför operation att äta extra mycket utav kalkon, kyckling, havregryn, valnötter, bananer etc ;)

  försök att tänka på molnen jag berättade om tidigare när oroliga tankar kommer, det fungerar verkligen om man tränar ngr gånger, lovar :) för mig har det verkligen hjälpt och jag kan lova att jag är den oroliga typen (har alltid varit).....

  ta hand om dig, kram

 • Hjärtt­jejen
  Sön 31 okt 2010 12:46

  jättedålig på att skriva nuförtiden, måste skärpa mig ;)

  vill bara göra ett kort inlägg....jätteglad att allt gick bra med din operation LiBä007, vad duktig du var :) Hoppas att du börjat krya på dig ordentligt och börjar återgå till det normala :)

  finskaflikkan, härligt med din graviditet, försök att njuta av att du snart har en liten till, underbart :) Försök att släppa oron kring extraslagen.....ignorera dem så brukar de bli lite bättre :)

  Allasväl; Om du visste vad jag är glad att du har fått sån fin hjälp, det är DU verkligen värd :) Å sen att allt är bra med lilla bebisen värmer oxå, njut du med :) Om du orkar kan du väl berätta mer om hjälpen du får med KBT, BK etc, är så nyfiken hur ni jobbar framåt..

  ansan 57; härligt, snart kan även du känna dig färdigutredd och börja jobba framåt på ett annat sätt....iaf släppa tanken/oron på att det är fel på ditt hjärta....lovar att det hjälper mycket :) hör av dig så att vi får veta vad 24-timmars säger :) Lova oss oxå att du försöker komma igång med motion då ;) Det kan verkligen göra underverk om man balanserar vila och motion på ett bra sätt..

  Hoppas att jag inte har glömt ngn....

  Själv har jag börjat jobba litegrann.....vilket gjort att stresshormonerna öka en del :( och som i sig ökat på mina extraslag, blä!!! jag tror alltid att jag ska stå väl rustad om de kommer.....men shit, man faller som en kägla, å det är fort!!! MEN skillnaden nu är att jag vet vilka verktyg som ska plockas fram och VAD jag ska göra, så vägen tillbaka är betydligt kortare nu än vad den var tidigare :) Vila, vila, vila....balansera med lugn träning, jobba med mina tankar, prioritera sömnen ordentligt, släppa på måsten etc etc....

  Kramar i mängder till alla fina hjärtvännerHjärta från hjärtfröken

 • Hjärtt­jejen
  Mån 1 nov 2010 22:41

  hej linda71, här har du tjejen som råkat ut för allt, ja.... när det gäller stressrelaterade grejer då ;)

  halsontet känner jag absolut igen. har haft alla konstiga känningar från halsen, bla på ett ungefär så som du beskriver, framförallt det där med struphuvet och konstiga smärtan man inte riktigt kunde sätta fingret på. min yogalärares teori är att man får låsningar i halschakrat vid stress.

  just för tillfället har jag  länge gått runt och harklat mig, får liksom inte upp det jag hostar........störande? 

  det jag precis har börjat med är att yoga halschakrat för att öka upp energiflödet igen.....låter flummigt men känns faktiskt bra. det är ju alltid värt att prova :)

  en kanonövning är att göra "kossan" stå på alla fyra och svanka ryggen, titta upp med huvet och sträck ut halsen rejält, så mycket du kan...ska strama ordentligt. får igång energiflödet igen. det är precis som vilken muskel som helst som fått låsningar, stretcha stretcha stretcha :)

  när jag hade magkatarr hade jag oxå en konstig känsla i halsen, men för din del (så som du beskriver) så tippar jag på att du har spänningar i halsmuskulaturen.....

  skönt iaf att du slipper oroa dig för konstigheter...;)

  hur är det med hjärtat för tillfället, har det klarat sig genom förkylningstiden?

  kram kram 

 • Hjärtt­jejen
  Tis 2 nov 2010 20:54

  Ja tänk att de där extraslagen kommer som ett  brev posten när man kör på för fort.....men läkarna på danderyd har försökt att få mig att tänka positivt om mitt hjärta, att jag ska se hjärtat som en snäll vän som bromsar och talar om att nu måste farten saktas ner :)

  läser just nu en bok, "lyckan, kärleken och meningen med livet" (nya filmen med julia roberts) 
  däri finns en mening som säger mycket om den typ av människor vi är......Om man ränner efter livet med andan i halsen så springer man ihjäl sig till sist"....tänkvärt!

  nä, jag har ingen massör el liknande som hjälper mig med övningar, det är min yogalärare och sjukgymnast på danderyds sjukhus. ibland gör vi renodlade chakrapass på yogan vilket är superskönt. det handlar om att öppna upp kanalerna och få igång energiflödet i kroppen. när vi spänner oss så kan musklerna dra ihop sig och därmed stänga igen flödet.....
  tycker absolut att du ska ta upp yogan igen :) eller leta upp en BK-klass (basal kroppskännedom)

  usch, idag var jag på danderyd och fick order om att SLUTA träna för en tid framöver, får endast ta promenader, och absolut inte prestera i dem heller :( detta för att verkligen tvinga ner mina stresshormoner.....jobbigt jobbigt, jag som alltid har tränat, hela livet.....men är det nödvändigt för hjärtat en tid så blir jag tvungen att lyssna....det är inte det att det är farligt för mitt hjärta att träna, utan endast en åtgärd till att försöka sänka mitt höga kortisolvärde.
  sen sa dem oxå att jag förmodligen kommer att gå ner i vikt av vilan, helt enkelt vila mig i form, hehe:)
  det kommer att ske då kortisolet börjar släppa taget och sjunka, då släpper även fettet runt midjan.....får se om de har rätt, man kan ju hoppas ;)

  nä nu ska jag vika tvätt :)

  kramisHjärta

   

 • Hjärtt­jejen
  Ons 3 nov 2010 21:46

  ta hand om dig sommartroll och försök att inte tulla på din egen hälsa, den behöver du nog extra mycket nu/
  kram till digSolig

 • Hjärtt­jejen
  Mån 13 dec 2010 19:41

  Hej Allasväl!

  Länge sen, men tittar in en snabbis :) INTE oroa dig, dina problem är garanterat (precis som mina) stressrelaterade, du vet att de lugnar ner sig när DU lugnar ner dig. Titta bara vad bra det har blivit nu när du fått relevant hjälp och möjlighet till vila iom din sjukskrivning......så INTE oroa dig, det leder bara till det negativa hjulet vilket i sig leder till fler extraslag.  Alla har vi säkert olika anledningar till våra problem, även om jag tror att det ofta har med obalans  i kroppen att göra. Lyckas man få till "hälsans balans", dvs vila/avslappning, motion och bra kost så brukar kroppen svara positivt och relativt fort Skrattande Jättekram till dig vännen och såklart till din bebbe i magen Hjärta Hoppas också att du får möjlighet till sjukskrivning hela graviditeten ut.

  Jour 65, välkommen hit....vi är många, precis som du, som känner att den här sidan är till fantastiskt stor hjälp i sin kamp mot extraslag, rusningar och andra konstigheter på hjärtat.
  Hoppas verkligen att den hjälper dig framåt till en mer positiv framtid tillsammans med ditt hjärta Hjärta Man får en massa tips och idéer från så många som faktiskt vet vad man pratar om. Hjärtläkare och allmänläkare kan ju bara föreställa sig HUR jobbigt ett bökigt hjärta kan vara, men de kan ju aldrig på riktigt förstå.

  Själv mår jag bra, lite svajigt mellan varven....men då påminner jag bara mig själv om HUR dåligt jag mådde när det var som sämst, det brukar hjälpa för att lugna ner mig Skrattande Jag lär mig mer och mer om mitt hjärta och kropp, har verkligen på riktigt lärt mig NÄR kroppen vill säga något och lyssnar verkligen in vad den vill säga till mig. Hjärtat har blivit min främsta vägvisare här i livet. Känner jag av att arytmin är på g så ser jag till att anpassa mig efter det. Har jag t.ex planerat in en lång promenad så avstår jag den och yogar eller mediterar ist.

  Minns inte om det var du som frågade Allasväl kring hjärtat och träning?
  Jag har iaf haft träningsförbud sen i oktober, endast promenader och yoga är ok, absolut ingen motionsform som ökar upp pulsen. Det har ingenting med att det är farligt för mitt hjärta, inte alls, utan handlar om att kroppen just nu endast behöver lugnare aktiviteter, såsom promenad och yoga. Pulsökande träning är en stress för kroppen i sig och har man då redan ett högt påslag av kortisol så bör man undvika att utsöndra ännu mer kortisol.
  Vissa dagar när jag har promenerat så har jag även då känt av hjärtat när jag börjat öka takten, då har jag antingen sänkt farten och om inte det fungerat så har jag gått hem och vilat ist. Det hjärtat har försökt att säga är att den faktiskt inte orkar med mer kortisol i kroppen.....då har jag strikt lyssnat Flört

  Tidigare så var ju just hård pulsökning det som jag använde som vapen mot arytmin, det gav ju en direkt positiv effekt.....men var egentligen det som fördröjde mitt tillfrisknande....

  OCH det fungerar....jag har en helt annan känsla i kroppen, absolut inte det påslaget av stress som jag tidigare känt så länge. Så den här taktiken kommer jag att köra på så länge det behövs.....även om jag saknar hård styrketräning och löpning.....
  Såsmåningom kommer den tiden igen, nu får jag klara mig på dagliga promenader och yogan.
  Dessutom börjar kroppen släppa fettet runt magen nu när kortisolet äntligen börjar sjunkat, å då tackar jag och tar emotFlört

  Till er andra hjärtevänner så skickar jag också stora kramar och extra kramar till alla små väntande bebisar, kram kramHjärta

   

 • Hjärtt­jejen
  Fre 7 jan 2011 00:45

  Hej Chasingdreams :)

  Jag tror inte att du ska oroa dig över din höga puls. Jag kan få precis som du beskriver, framförallt när jag är inne i en period av mer extraslag (dvs. hög stress i kroppen=högt kortisol). Alla läkare jag har frågat har absolut inte tyckt det har varit något att oroa sig över, utan det är förmodligen det du själv tror, stressen i sig. Dessa eländiga stresshormoner kan absolut stressa hjärtat  till extraslag och högre puls. Blir du sen dessutom orolig så sprutar binjurarna ut ännu mer stresshormoner och kroppen tror att du är i ett läge att fly (vi fungerar fortfarande som en stenåldersmänniska) och ökar därav upp takten på hjärtat för att vara beredd att syresätta kroppen snabbare.
  Om du är helt utredd så tycker jag att du ska släppa oron och inte kolla av för mycket vad hjärtat ställer till med därinne :) Ju mer du kollar, fokuserar och oroar dig....desto mer extraslag och hög puls... tyvärr den bistra sanningen. 
  Sen tycker jag absolut att du ska ringa upp den läkaren som utredde dig och ställa frågor om du fortfarande inte tycker att du har fått alla svar......går man runt med obesvarade frågor och funderingar i huvet så kan det stressa kroppen ännu mer, så funkar iaf jag. Du har verkligen rätt att få klara svar på alla dina frågor :) 
  För mig har det varit så att ju mer jag anstränger mig för att få bort extraslagen/hög puls desto värre har det blivit.....konstigt det där med hur mycket det mentala kan påverka......

  Ett tips, det enda som fungerat riktigt bra på mig är andningsövningar från kundaliniyogan (framförallt medicinsk yoga) och meditation.....kontinuerligt tränande med det har iaf lyckats sänka mina stressnivåer väldigt mycket...även om jag har en bit kvar......men långsamt långsamt börjar kroppen att läka :)
  Hoppas att mitt inlägg hjälpte något...... och glöm inte att vara snäll mot ditt hjärta, ta hand om det och tänk snälla tankar. Allt blev lättare för mig när jag började bli vän med hjärtat ist för att se det som en ovän :) Hjärtat försöker bara säga något till dig :) Typ stressa ner snälla kropp :)

  Minns inte vem det var som frågade om antal extraslag/dygn??? När jag hade som värst kunde jag ligga på konstant 30-40 tusen extraslag/dygn i veckor i streck. Vid ngt tillfälle mätte min läkare ca 40 extraslag/minut och så kunde det hålla på i månader med bara ngr enstaka lugnare dagar....helt ofarligt, men ack så sjukt jobbigt!!!!

  Hej finaste Hemlis och tack för ditt inlägg:) Förstår att du tycker att det är kul att se att tråden fortfarande lever vidare och tänk vad länge det är sen du startade den. Sen tror jag, precis som du säger själv, att kan du bli fri så kan alla bli fria från sina extraslag. Du om ngn hade verkligen en galet lång och ihållande hjärtresa, sjukt mycket extraslag. Tänk om man skulle ta och räkna ihop ALLA din extraslag som du har haft, totalt!!! Undrar om den siffran finns ;) Kram iaf till dig gamle hjärtevän Hjärta.

  Kram oxå till dig allasväl, hur mår du och hur mår magen? Är du fortsatt sjukskriven?

  Såklart kramar till er andra oxå

 • Hjärtt­jejen
  Tis 11 jan 2011 17:55

  BK (basal kroppskännedom) är super, hoppas verkligen att den hjälper dig....mig har den hjälpt en massa :) BK hjälper till att lära "känna" kroppen och sänker verkligen kroppen att få ner stresshormonerna:) Liggande avslappning och meditation är mina favoriter :)

  Lycka till Hjärta

  Min status just nu: mycket bättre sömn = mycket lugnare hjärta Skrattande

  KramisarHjärta

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...