Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Tor 3 feb 2011 19:14
  265579 visningar
  1284 svar
  Inlägg från pågmamman Visa alla inlägg
  1284
  265579

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Chasingdream: Grattis grattis Själv e jag i v 31 nu & var oxå JÄTTE orolig i början för hjä'rtat & hur det påverkade mig & barnet. Men doktorn har lovat att det inte e ngn fara. & hitintills verkar det ju ha gått bra. Barnet har växt som det ska & hjärtslagen (barnets) e som de ska etc. Sedan har jag järnbrist & högt socker Men har inget med hjärtat att göra enl doktorn.

 • Mån 21 feb 2011 09:59

  Usch - din stackare LiBä! Hopaps det snart blir bättre.. Här e jag inne på sluttampen på graviditeten. Har ofta hög puls & vaknar i gryningen med det - isch! I övrigt , peppar peppar - väldigt få rusnings & extraslags attacker under graviditeten Har däremot fått grav.diabetes Men doktorerna bara klappar mig mest huvudet - vilket jag hatar! Ska försöka kraäva åtminstone EKG inann förlossning....

 • Mån 28 feb 2011 12:05

  LiBää: du e inte ensam Usch feber & hjärt-strul inget kul. Jag har ju haft så mkt andra skavanker att tampas med under graviditeten så hjärtat har liskom inte fått så mkt fokus - förmodligen det goda av det onda.... Men visst hackar det ibland!


  Ja, den där sliskiga geggan fick jag dricka & dessutom vid 2 (!) tillfällen! Aldrig mer - särskilt inte som gravid säger jag bara!

 • Tor 17 mar 2011 09:36


  Jag har lagt om kosten p g av graviditetsdiabetes & peppar peppar hjärtat håller sig VÄLDIGT lugnt! Men vågar ej dra några slutsatser förrän efter graviditet & då allt lagt sig - ibland kommer det ju just när "lugnet lägger sig".... Dessutom lär jag inte vara så där jätte motiverad att hålla dieten då jag ej längre bär på en baby som riskerar att må dåligt... Det här med graviditetsdiabetesen har naturligtvis dock dragit igång oron för att mycket av mina besvär trots allt skulle tyda på ngn sjukdom som de ännu8 ej upptäckt... Well well - hinner nog faktiskt vara lättad mellan varven för att hjärtat håller sig lugnt - var så orolig att det skulle flippa ut totalt under graviditeten. Nu är jag i v 36+ - så nästan "framme" Dock förstås orolig att det ska ge sig tillkänna under förlossningen - men min doktor vet om det & den dagen den sorgen..... Kosten jag håller mig till e framför allt INGA snabba kolhydrater & inget med mycket socker i... Bröd av alla de slag, även de grövre, är det som triggar mitt socker mest - sorgligt - för äldkar förståss mackor! Men nu blir det istället keso & bär, omeletter etc till mellanmål. Mycket  mycket mer grönsaker än vanligt & så har jag minskat kolhydrat portionen på tallriken +att de kolhydrater jag äter är långsamma - så som bulgur & så lägger jag till lite mer protein för att mätta. Har gärna en hel del grädde i maten - det mättar ju oxå. Naturligtvis är allt godis, kakor etc slopat. Dricker aldrig juice elelr läsk etc - i princip bara vatten med lime, citron eller grape i. Äter oxå mycket nötter & har kanel på maten. Vinäger på sallad sänker oxå blodsockret. Det sänkta blodsockret hjälper nog hela kroppen att komma ibalans. Lägger in en liten bild på mig & min mage - så ni får se hur jag frodats
 • Tis 12 apr 2011 14:15

  Hej alla. Då e vår lille kille född. Allt gick så bra, fin fin upplevelse med planerat snitt. Hjärtat höll sig lugnt. Nu e vi hemma & tränar amning inte helt enkelt. Men bättre funkar det än med storebror som inte ville vare sig amma el ta flaskan!

 • Lör 16 apr 2011 18:31

  jour65: Usch låter jobbigt! Har du fått ngn diagnos - elelr det är det de försöker få fram? Har du ngn kärlkrampsaktigt med - i tanke på din orkeslöshet etc?

  Jag ropade hej lite för tidigt tror jag - mitt hjärta tickar i och för sig på men långsamare än jag e van vid & så har helt plötsligt mitt blodtryck som legat jätte bra hela grav stuckit i väg! Det e hel läskigt. Men spec MVC tyckte vi kunde avvakta & kolla igen vid efterkontrollen 11/5! Tänkte nog ändå kontakta min VC - för de vet hur nojjig jag e med hjärtat & min hälsa överlag... Undrar om kroppen kan reagera så på kombination läklning, nyförlöst & allla hormonomställningar?! Hoppas det e övergående! Vill ju vara i min babylycke-bubbla & inte behöva oroa mig för min egen hälsa mitt i allt. Allt e ju så bra så bra med den lille - så vore ju bara så typisikt om jag blir dålig istället Trycket har i alla fall legat på allt mellan 150-170/90-105 - vilket ju e stor skillnad från grav då jag legat konstant ca 120-125/65-75!

 • Ons 20 apr 2011 10:43

  jour65: Kommer jag ihåg rätt att det var du som haft ngn form av hjärtmuskelinflamation tidigare i livet? Isch ja - graviditet & förlossning tar på kroppen - & man e ju inte direkt pur ung - själv fyllde jag 40 i mars! Men jag hade faktiskt hoppas hinmna med ett litet syskon till... Men vi får väl se.... Hålelr alla tummar för att de hittar ngn bra väg att hjälpa dig... Låter fint att "pnsionärsgympan" helar lite! Kanske bra att det blir varmare nu oxå - för e det ngn form av kärlspasm (vilket väl är en "ofarlig" variant av kärlkramp - där kärlen krampar utifrån - svårt att mäta tydligen - så e ju varmt klimat bättre än kallt.. Märker du skillnad?

 • Tor 28 apr 2011 21:01

  Tack jour65 för att du bedyrar min ungdom Men vi får väl se - jag e ju snittad 2 ggr nu + att denna graviditet ju inte var helt komplikationsfri - får höra vad doktorn säger på efterkontrollen först kanske..... Det blir inte än på ngr år i alla fall... & så ska ju mannen vilja oxå - tror han e mer tveksam & i e inte säker på att han orkar ha mig gravid igen...

 • Sön 1 maj 2011 17:38

  libä  härligt att du verkar ha en bra period det  bra m både mig o min lille kille. han e drygt 3 veckor nu & växer av bara attan - känns då jag kånkar runt på honom - vilket typ e alltid - han älskar att vara i famnen men går tack o lv bra m pappa med. dock piiper han om han hmnar i ngn annans famn numera - känslig o klok liten kille.... han sover fortfarande mkt men e mer med då han e vaken ..-) så mysigt e det i vart fall - e nog fortf salig över att han finns. tänk att det faktiskt gick vägen en gg till .-)

 • Tis 16 aug 2011 21:52

  LiBää: Japp tittar här ibland - hinner dock sällan skriva med en liten 4 månaders & fortfarande relativt grön på att vara 2 barns mama. Gud vad skönt att höra att det e mkt bättre för dig Skrattande Här rulalr det på - har börjat få lite känningar av hjärtat igern på sistonr - men har slarvat jätte mkt med kosten - så nu ska det skäras ner på kolhydrater igen så ska jag nog få bukt på det... Hade varit kul att höra hur det går för fler. Kram på alla som läser i alla fall Hjärta

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...