• Hjarte­sjalen
    Äldre 26 Jan 10:10
    409985 visningar
    1291 svar
    1291
    409985

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    finskaflikkan skrev 2010-01-25 10:56:21 följande:
    Hej tjejer!  Hoppas allt e bra med er!  Här e de lugna gatan med hjärtat ÄN så länge!  Men e orolig inför flytten på fredag...   För så fort jag gör nåt tungt eller tränar så börjar hjärtat slå konstigt och i otakt..  Funderar på om jag vågar ta en bisoprolol för förebyggande syfte för den dagen!?!  Hmm... Svårt.. Hur skulle ni göra?
    Om det ar ok att ta en tablett da o da i forebyggande syfte o om du kannt tidigare att det har hjalpt sa tycker jag att du ska gora det, men jag vet inte hur det ar att ta en bara sadar, har du pratat med din lakare om det sa du vet med sakerhet att det e ok?
    Vart ska ni flytta, e det hus el lagenhet?
  • Hjarte­sjalen
    Äldre 26 Jan 11:45
    #24
    finskaflikkan skrev 2010-01-26 11:36:08 följande:
    Han sa att jag kunde ta vid behov bara men absolut inte varje dag...  Jag ska flytta till lägenhet med min son..  Jag och sambon separerar.. Bott i hus nu i 4år.. Inte kuL! 
    Ohhhh vad trakigt o jobbigt!! Forstar verkligen att du mar extra jobbigt nu da..Aldrig roligt med separationer...Kram pa dig!!
    ja, men da tycker jag du kan ta tablett nu infor flyttdagen sa du kanske kan lungna ditt hjarta lite under en sadan pressad dag.
  • Hjarte­sjalen
    Äldre 4 Feb 11:45
    #66

    Ohhh Lilla Pinglan, finner inte ord o saga, jag tanker pa dig /er o sander massor med kramar!!!{#lang_emotions_heart}


  • Hjarte­sjalen
    Äldre 10 Feb 18:24
    #79
    Scratchy skrev 2010-02-10 18:14:21 följande:
    Halloj!Vad gör ni här? Är det något speciellt för gravida eller nåt, eller kan man haka på om man har lite flimmer i största allmänhet?
    Klart du kan hanga pa har, vi som e har inne har extraslag o knepiga kannslor osv i brostet, en del av oss har gatt igenom massa olika lakarbesok o utredningar ang hjartat, o gor fortf, en del ater medecin, sa vi pratar om allt mojligt runt detta.

    Valkommen hit!!
  • Hjarte­sjalen
    Äldre 10 Feb 18:28
    #80

    Allasval, jag tror ju absolut att dom hade kallat in  dig om dom misstankt att detta var farligt. O jag tror ocksa att nar det galler hur manga extraslag sa beror det ju pa vad fran borjan felet sitter i hjartat.
    Jag hade nog 30 extraslag harom kvallen, faaaaan va otackt det va o jag trodde min sista stund va kommen, men det gick over efter en stund...radd blir man, men min lakare ska jag till den 8de Mars, o da ska jag prata vidare om detta, efterom han redan sagt att vad jag har inte e farligt....


  • Hjarte­sjalen
    Äldre 11 Feb 02:22
    #87

    snartvar, tack for underbar lasning! Sa skont med detta stodet fran er alla.
    Mitt hjarta har levt ett eget liv nu en tid, min morfar har varit sa sjuk att vi trodde han skulle do, o da hander en massa innuti mitt brost sa jag tror att jag ska falla av pinnen sjalv mitt i allt.

  • Hjarte­sjalen
    Äldre 12 Feb 00:04
    #98
    Hjärttjejen skrev 2010-02-11 08:46:25 följande:
    Hej hjärtesjälen; ville bara skicka iväg en varm kram förstår att hjärtat har bökat extra mycket nu när din morfar är sjuk.....hjärtat har ju tyvärr en förmåga att reagera negativt när vi utsöndrar stress hoppas att din morfar kryar på sig inom kort.Ta hand om digkram kramps. gick in på din blogg och såg alla dina fantastiska smycken OCH dina urfina semlorär det dyrt att beställa smyckena från sverige, kan tänka mig att tull och porto drar iväg?
    Hej o Stort tack for den goa kramen!!{#lang_emotions_heart} kanner varmen!{#lang_emotions_smile}

    javisst e det sa, nar vi e stressade sa lever hjartat ett eget liltet liv darinne o det bli jobbigare an vad det redan e...
    Min Alskade morfar mar battre nu, han har suttit uppe i en fatolj o fikat o atit idag, jag blev sa lycklig for detta! Han fyller snart 85 o e den goaste manniska pa jorden{#lang_emotions_flower}

    Vad roligt att du kikade in pa min blogg o att du gillar bade smycken o semlor, dom var goa dom haha!{#lang_emotions_wink}

    Nar det galler portot till Sverige sa ligger det pa 40 svenska kr, blir det flera smycken sa kan det rora sig om 1 till 2 dollar mer vilket blir ca, 8-16 kr mer, sa det e inte sa farligt, det e inte sa dyrt o skicka fran USA men daremot fran Sverige till USA e dyrare..sa det e bra for dom i Svea som handlar harifran vill saga..{#lang_emotions_smile}
  • Hjarte­sjalen
    Äldre 12 Feb 00:07
    #99

    Oj, jag sag inte alla inlagg, ska lasa dom noga imorron nar jag har mer tid o inte e saaaa trott.. KRAMAR TILL ER ALLA!!!!{#lang_emotions_heart}


  • Hjarte­sjalen
    Äldre 13 Feb 22:52

    Hej alla Hjartevanner!{#lang_emotions_heart}

    Jag vill instamma med att somnen ar otroligt viktig! jag marker ju det, att varje gang jag sover daligt eller inte alls som ar ofta sa fungerar inte jag som manniska langre, inte overhuvud taget..
    Mitt hjarta lever sitt eget liv, jag glommer o e snurrig, o orkar ingenting, far paniattacker osv, o mar skit rent ut sagt!
    Jag ar mycket inne pa dethar med att heala sig sjalv, att "ge kropp o sjal vad den behover nar den behover det o lara sig att kanna efter vad man sjalv behover o inte slarva med det"..
    men visst kan det vara lattare sagt an gjort manga ggr o annat kommer emellan. Jag marker ocksa att bade possitiv stress kan paverka mitt hjarta negativt lika mycket som negativ stress, aven om possitiv stress gor att man allmant kanner sig battre till mods osv..
    Jag har tex lart mig att andas pa ett battre satt o koncentrera mig pa det nar jag ar upprord exempelvis, jag har lart mig o lyssna pa min kropp o inte ga emot mig sjalv o mina egna behov o vad jag faktiskt vill..
    Akktid en borjan..


  • Hjarte­sjalen
    Äldre 13 Feb 23:10

    Akktid en borjan.. haha, ALLTID en borjan ska det vara saklart!


  • Hjarte­sjalen
    Äldre 14 Feb 00:00

    Moon bride, "Hjartligt Valkommen hit"{#lang_emotions_heart}


  • Hjarte­sjalen
    Äldre 14 Feb 00:06
    Moonbride skrev 2010-02-13 13:24:16 följande:
    Hej! Vilken kanonbra tråd! Jag har inte ännu läst alla inlägg med ska försöka få tid till det också. Jag har under fyra års tid haft extraslag men aldrig kollat upp dem. Senaste månaderna, efter att jag fött min andra dotter så har extraslagen ökat markant. Speciellt på kvällen, vid vila och om jag ligger ner. Var på VC igår och de konstaterade ves, hade ca 5-10 extraslag i minuten. De kom varannan gång, gjorde uppehåll en halv minut och började likadant igen. Läkaren ringde till hjärtspecialisterna på sjukhuset och de bestämde att jag skulle få en remiss till arbets ekg samt belastnings ekg. Det skulle inte vara något akut, endast om jag skulle känna mig yr eller svimma i samband med extraslagen. Mina funderingar är, om någon vet? Kan man genom en sundare livsstil minska extraslagen? (Dvs om man har ves)Belastats hjärtat av dessa extraslag? Dvs kan det på lång sikt påverka hjärtats kvalitet? Jag menar om det är större risk att få infarkter eller andra hjärtsjukdomar om man har ves? Jag fick träningsförbud under tiden de utreder. Men har precis anmält mig till sats för att börja träna. Kan ni som har ves träna?Trevlig helg till er alla!
    Jag tror att det e jattevanligt att man far traningsforbud, just for att lakarna vill att det ska utredas forst for o sakert kunna ge dig en diagnos. Det e ju just for sakerhets skull dom sager det.
    Jag tor ocksa att man absolut kan minska extraslagen genom att leva ett "sundare" liv, sasom, somn, mat, motion, o framfor allt gladje o att man kan hantera sin stress, nagot som e jattesvart, men man kan lara sig med sma framsteg lite nytt da o da. Tanka i vardagen vad man kan gora osv.

    Det ar ju kanon att du ska fa detta utrett nu med bade arbets o belastnings EKG, da kan dom narmare o klarare se vad som pagar.
  • Hjarte­sjalen
    Äldre 15 Feb 01:33

    Jag kommer in sahar pa Alla Hjartans Dag kvallen o ni sover i svea nu allihopa!
    Jag bakade bakelser till maken min o han blidde sa glad.

    Har fatt en konstig kannsla i benen sarskillt det vanstra dar det blir hett o varmt innuti o kanns som det rusar uppifran o ner liksom, kommer ca 10 ggr per dygn, inte alls skont...

  • Hjarte­sjalen
    Äldre 18 Feb 04:37

    Hej alla o kramar till er!!!{#lang_emotions_heart} Hjartfroken, sander extra kramar o hoppas din jobbsituation andrar sig snart sa du kan ma battre dar.

    Jag vill tillagga lite om vitaminer, min lakare pratade om brist pa Potassium, har man brist pa det sa kan man fa extraslag, sa dom tog prover pa mig. Det var normalt sa dom kunde utesluta det.

    Jag ater varje dag:

    Multivitamin
    Fiskolja
    Folic  Acid
    Vitamin-C
    B-12
    Magnesium
    Calcium+D
    Vitlok
    Acidophilus

    Jag tar ibland Valeriana till natten (vet inte annu om det funkar)
    har testat Melatonin ibland ocksa..till natten men vet inte om det funkar annu, slarvar med dessa 2.

    Lakaren har fragat mig om jag kanner "battring" med hjartat nar jag tar fiskolja, men jag tror inte jag har markt nagot, daremot marker jag ju, att jag blir totallt sjuk inombords = hjartat lever sitt liv, jag sover inte, iingen djupsomn, jag glommer, far branningar i benen, blir lessen o nedstamd, o detta blir bara varre nar jag ar i en stressig sits.

  • Hjarte­sjalen
    Äldre 24 Feb 10:38
    {#lang_emotions_heart}Hej mina kara Hjartvanner!{#lang_emotions_heart} Ja, da e det mitt i natten da ja...igen...o vad gor jag tror ni?? Jo jag e UPPE!!!!{#lang_emotions_sealed}sover alltsa inet! Sa irriterande e det, men jag e sa stessad, trott o gud vet allt nu...

    Mitt inlagg ang potassium har ni redan listat ut ser jag, sa det beh jag inte svara pa {#lang_emotions_wink}

    Herregud vad tiden gar fort, jag fyllde ar igar o vipps nu e jag 1 ar aldre...men tur e val det, att man far lov o bli aldre menar jag haha!{#lang_emotions_dreamer}

    Jag har inte hunnit vara inne pa FL nu nagra dagar, fullt upp med min sjuka morfar i Svea, nu ligger mormor pa intensiven med samma symptom som morfar, skit ocksa sager jag! Men jag har ringt dom bada i dag o pratat, stackars mormor sa dalig. jobbigt o vara har borta da, o sa enormt stressad blir jag, o jag lyssnar inte pa kroppen nar den e trott utan jag e uppe pa nat konstigt vanster anda med alla mina forbaskade tankar som snurrar i skallen..
    Massa kramar till er ALLIHOPA!!!!
  • Hjarte­sjalen
    Äldre 10 Sep 13:46

    Hej alla i traden! Det e jattelangesedan jag var har inne. Hur mar ni allihopa? Mitt hjarta haller pa som det brukar....hoppar, skuttar o har sig, otrevligt e det som attans, tror jag ska svimma varje gang o vete sjutton....Men sa e det.

    Kramar till er alla!!

  • Hjarte­sjalen
    Äldre 10 Sep 14:13
    pågmamman skrev 2010-09-10 14:10:31 följande:
    Hjärtesjälen vad härligt att få ett tecken från dig - tråkigt dock att hjärtat härjar med dig Hur går det ananrs med allt? kram

    Hej!!! Ja det e sa roligt o se er igen!! Ja....det e sa mycket har hela tiden, vi har flyttat i sommar o jag har varit i Svea i 2 veckor i Juli. O sa mar jag inte sadar jattetoppen. Jag stressar en hel del, allt omkring oss hela tiden, men det far ga, jag haller modet uppe o ar glad for sma saker i vardagen.

    Hur mar du??

  • Hjarte­sjalen
    Äldre 10 Sep 14:15
    pågmamman skrev 2010-09-10 09:38:17 följande:
    Jag är också här.

    Jag har fått tillbaks mitt "hackande" på nätterna - vaknar mitt i de mest intensiva drömmar och med hjärtat på fullt drag... Jätte jobbigt... Antar dock att det kan ha att göra med att jag är gravid (igen!) och alla hormoner som rusar runt. Har mått illa konstant dygnet runt i över en månad nu - så tror det kan vara bidragande till att jag blir väckt oxå. Samt att illamåendet gjort att jag kommit av mig lite i träningen - vilken jag tror varit en bidragande orsak till att jag mått bättre med hjärtat en period innan. Vågar ju inte helelr pressa i  ig massa extra vitaminer och anant naturläkemedel som nog oxå hjälpt en del...

    Är i vecka 10 nu - så nervös att det ska bli missfall igen. Men var på vul i v 9 och då såg det bra ut.... Fostret mättes t o m till att vara 3 dagar äldre än beräknig enl sista mens  Så ska jag gå på de måtten så är jag snart i v 11! De gånger jag fått missfall innan har jag inte kommit så här långt... Hoppas hoppas....... Men känner mig inte trygg förrän jag passerat de magiska 12 veckorna - fortfarande mycket som kan hända....
    Nejmen, nu ser jag ju! Ser ju att du e gravid!!!! OHHHHHHHHHHHHHHHHH vad underbart!!! BabySoligGRATTIS i massor!! Sander kramar o lyckonskningar till dig/er! Snart har 12 veckor passerat o du kan pusta ut, jag vet att det kommer ga sa bra! hall ut bara..SkrattandeFlört
  • Hjarte­sjalen
    Äldre 12 Sep 00:55
    LiBä007 skrev 2010-09-10 18:14:59 följande:

    Hjärtesjälen:


    Härligt att höra ifrån dig igen, har tänkt på dig så mycket... du bara försvann... Berätta mer, hur mår du ?


     


     


    Hej!!! Ja, jag har tankt jattemycket pa dig/er ocksa! Det har varit sa mycket som hant, vi sokte hus dag som natt i manader tills vi for ca 8 veckor hittade ett, antligen, trivs kanon nu! har bara bott har i en manad ca. jag har varit hemma i Svea i 2 veckor ocksa, hade en massa saker jag beh fixa med dar o sa traffade jag familjen vilket var underbart, badade i havet som jag saknat sa o at massa Svens underbar mat. :)

    Mitt hjarta e som det e.....knackar hoppar o har sig, kanns sa jakla otrevligt, men lakaren sa ju att det inte e farligt o jag litar pa det men nar det hander e det jobbigt som sjutton...

    Hur mar du??
    Sander massa kramar till er allihopa!!!Hjärta
  • Hjarte­sjalen
    Äldre 12 Sep 10:16
    LiBä007 skrev 2010-09-12 09:37:01 följande:
    Hjärtesjälen:
    Ja det är viktigt att ta till sig det läkarna säger och inte spekulera för mycket själv.
    Skönt att du är tillbaks här hos oss andra.
    För mig är läget ganska oförändrat, har fortfarande bra och dåliga perioder.
    Hade ett riktigt bryt i våras men det kom säkert efter all stress och oro då jag och barnen fastnade i Egypten pga vulkanutbrottet.
    Mycket bättre nu men jag kan inte säga att jag är fri från mina extraslag.
    Jag slutade på mitt jobb i somras och pluggar nu på heltid till ekonomiassisten, jätte roligt men lite stressande då jag satsar mycket och är rädd för att inte klara mig... men än sålänge går det bra..

    Kram !
    Ja precis, jag forsoker att tanka sa, att jag maste lyssna pa vad lakaren sager, han e verkligen jatteduktig o bryr sig om mig mycket kanner jag. Det e skont.

    Men gud!! Fastanade ni i Egypten!? Fy vad laskigt! Vilken tur att ni e hemma valbehallna, men vilken otack upplevelse!

    Jatteroligt att du pluggar, o jag forstar vad du menar med stressen, ibland stressar man bara for mycket, men jag har lart mig nu att "stanna upp" en stund, andas lungt o tanka pa vad stressen gor med mig.....far se om det hjalper nagpt. jag mar sa mycket battre av motion i alla fall, langa promenader.Solig

    Massa varma kramar!Hjärta
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12