• Äldre 26 Feb 18:55
    412938 visningar
    1291 svar
    1291
    412938

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Jour65,den sk megarusningen du fick,var det säkert att det var en VT? Eller var det sinusrytm och kanske tom en panikattack? Isf är det ju helt ofarligt. :) Jag har förövvrigt också hört att om det är korta VT,är det inte säkert att man behöver göra ngn åtgärd och/eller oroa sig. Gränsen jag har hört är 30 sek. Längre än så anses det vara en mer allvarlig typ av VT. En annan fråga jag tänkte bolla. Era extraslag,känns de alltid på samma sätt? Ibland känns mina extraslag knappt alls,och ibland gör de riktigt ont! Tom så att det värker efteråt... Har ni upplevt det också?

  • Äldre 27 Feb 13:26

    Jo,det känner jag igen. Det känns nästan som att det blir för trångt för hjärtat när man ligger ned. Ställer man sig upp så får hjärtat lite mer utrymme. Nåt sånt. :) Förstår ni vad jag menar,eller låter jag helt knäpp? Ha ha :)

  • Äldre 28 Feb 08:49

    Kanya:jag förstår dig verkligen. Jag har också haft nätter då jag legat kallsvettig med dödsångest. Det jag kan säga är att det finns hjälp att få! Om alla undersökningar visar att du är frisk , måste du arbeta ifrån det. Kan du ändå inte släppa det,sök hjälp hos psykolog,för att lära dig sätt att kunna hantera det. Jag har haft sådana planer också,för ingen ska behöva ha det så här. Försök tänka att du är frisk ! Styrkekramar!!! // Marcus

  • Äldre 28 Feb 18:30

    Absolut,man ska göra vad man kan för att kunna lämna det bakom sig. Vill inte heller lägga sordin på ngt,men ablation (bränna bort) görs i princip uteslutande om man har extrema mängder extraslag,eller farliga rusningar typ ventikeltakykardi. Det pga det inte är en helt riskfri behandling,och beroende varifrån extraslagen kommer,inte alltid effektivt heller. Det ses nog som en allra sista utväg. Be om arbetsprov,långtids-ekg och ultraljud,om du inte har gjort det. Är dom utan anmärkning,så kan man anse sig frisk. Att försöka se det på det sättet,har hjälpt mig komma långt i strävan att leva ett obehagsfritt liv,trots extraslagen. En av mina nackdelar är att jag har läst medicin,och har följaktligen för mkt kunskap för mitt eget bästa. :),men det går framåt. Kämpa på!! // Marcus

  • Äldre 29 Feb 17:08

    Jag har också den typen av perioder,där man knappt känner ett enda VES,och är hur pigg som helst. Sen kan det ändra sig på någon vecka och hux flux har jag 1000 eller fler per dygn. Helskumt. Jag har försökt tolkat det som att man är frisk,och extraslagen beror på ngt annat än att hjärtat är sjukt. Jag menar,i annat fall borde man ju ha såna här symtom mer konstant,är min tanke. Men inte vet jag. Det är bara att försöka kämpa på.

  • Äldre 7 Mar 14:24

    Hej allihopa! Det var ett tag sen! Hur går det för er alla?
    Själv har jag haft det väldigt lugnt och skönt med hjärtat. Har räknat till kanske fem extraslag på två veckor.
    Ända tills igår morse... :) Nu har jag väl haft sisådär 5000 slag sedan dess.
    Man blir ju aldrig klok på det där förbaskade hjärtat. :)
    Undrar om man kan reklamera skrothöge. ;)
    Ha det bra! // Marcus

    Jour65: Jag såg nu att du hade frågat hur jag skaffat mig kunskap?
    Jag har läst bla Anatomi,och Fysiologi och är utbildad sjukvårdare inom en frivilligorganisation.
    Jobbar mkt med sjukvård och olycksfallsberedskap på tex festivaler och dyl arrangemang,vid sidan av mitt ordinarie arbete.

  • Äldre 9 Mar 07:59

    Usch,ville bara skriva av mig lite... Nu har jag haft ett par förskräckliga dagar med tusentals extraslag. Just nu är det riktigt illa med ca 15/min. Att man aldrig blir av med den här skiten,eller iaf lär sig koppla bort det ordentligt. Jag får försöka tänka på annat , imorgon kanske jag har färre. Hoppas det går bra för er andra!

  • Äldre 10 Mar 09:19

    Hjärttjejen: Tack för peppen! Ja,vi får hjälpas åt och tipsa varandra!
    Önskar lite att jag skulle kunna se någon röd tråd vad gäller mina extraslag. Dom kan verkligen komma precis när som,utan något mönster alls. I total vila,vid hård ansträgning,vid lätt ansträgning osv osv. Lite smått frustrerande just att de bara kommer och går. Jag menar,visste man varför skulle man ju isf bara kunna undvika kaffe,eller vad det nu skulle kunna vara.
    Ett exempel: Igår hade jag som sagt ca 15/ min. Helt handikappad,kunde knappt stå upp kändes det som.
    Idag,peppar peppar,har jag inte haft ett enda hittills(!),och jag har druckit kaffe osv os,och känner mig pigg.
    Är det någon som har några funderingar kring varför det kan vara så? Jag försöker tolka det som att mina extraslag är ofarliga. Jag menar,hade jag haft någon bakom liggande sjukdom,borde man väl ha problem jämt,inte med som ibland uppehåll utan extraslag på 3-4 mån. Vad tror ni?
    Eller är det tom ett dåligt tecken,att de inte följer några mönster alls? Att det ist tyder på något fel i retledningssystemet?
    Sköt om er! Kram Marcus

  • Äldre 12 Mar 17:23

    Kanya: Jag kan bara säga att jag förstår dig... Kan du se ngt samband gällande dina extraslag? Någon röd tråd,typ om du har sovit dåligt eller ngt annat? Jag inbillar mig att det kan lätta lite om man kan hitta någon röd tråd,och utgå ifrån det. 

  • Äldre 13 Mar 20:39

    Nej,men jag vet att det är nästan lika vanligt med överhoppade slag som med extraslag.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12