• Äldre 11 Feb 22:13
    413499 visningar
    1291 svar
    1291
    413499

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Hjärtfröken: Det är på kardiologen i Lund, arytmi experterna där (vet tyvärr ej vad deras team heter). Jag har haft en läkare där innan som heter Eva Herterwig som redan för över ett år sen var inne på att jag skulle ta en låg dos ssri - men jag har som sagt inte vågat......

    Jag e dock så rädd att jag tillåtit detta hålla på för länge - började ju för 3 år sen och innan des hade jag haft det stressigt LÄNGE och dessutom förmodligen ngn form av förlossningsdepression i slutet av 2004.... Rädd att det är för sent och redan hunnit bli mer kroniskt Men så funkar kanske inte kroppen?!

  • Äldre 11 Feb 22:14
    #96

    Hjärtfröken: Tack föresten för dina goda råd - de är verkligen kanon!

  • Äldre 12 Feb 17:33

    Hjärtfröken: Sover du föresten bättre sen du började med din "typtofan-diet"?

  • Äldre 12 Feb 20:57

    Hjärtfröken: Fantastiskt att du mår så mkt bättre efter bara ngr veckor med ändrad kost! Har du inga besvär av extraslagen längre, elelr?

    Ja, i alla fall ngr läkare som är experter på just arytmi - bl a då Ewa Herterwig som redan för ett bra tag sen föreslog SSRI (just då var hon inne på ngt som förbättrar sömnen) - då hon misstänkte att mina besvär förvärrades av att jag sover så dåligt.

    Hade en jätte bra allmänläkare en kort period som oxå var inen på en mkt låg dos SSRI. Men tyvärr slutade hon innan jag hann börja - vågade sen ej ge mig på det - med henen som stöd hade jag nog däremot vågat - för visste att hon hade varit lyhörd för hur jag reagerade.

  • Äldre 12 Feb 21:58

    Usch nojjar just nu över att det ska vara "för sent" att rätta till mina besvär Det kanske har blivit kroniskt bara föra tt jag inte har tagit tag i det här och hittat ett sätt elelr tagit mediciner.... För e det inte risken att det blir kroniskt och stananr kvar även om man lyckas fixa balansen i kroppen?!

  • Äldre 13 Feb 22:44

    Moonbride - Än en gg Välkommen hit

    Jo, visst kan kaffe påverka - särskilt om man dricker stroa mängder. Annars skriver jag under på det Snartvår skriver. Skönt att du ska bli utredd och som sagt det mest troliga är att de kommer fram till att du INTE har ngn underliggande sjukdom - precis som de gjort med alla oss andra i den här tråden (har jag för mig?!).

  • Äldre 14 Feb 21:20

    hjärtfröken: Om man behåller sinusrytm, d v s om inte en anna del av hjärtat tar över slagen så är tydligen ablation inte lika säkert att lyckas - och då bedömemr många läkare det som en onödig risk att ta....  För att kolla exakt vad som händer vid estraslag och rusningr måste de manipulera hjärtat för att det ska gå i gång och vid vissa extraslag/hjärtrus besvär kan det vara svårt att framkalla och där med även svårt att abladera - har de oxå sagt. Särskilt om man är sådan där det lugnar sig vid fysisk ansträngning - då kan det vara svårt att framkalla på komando......... Så har jag fått det förklarat i alla fall. Så ablation är jätte bra OM man är rätt kandidat.

    Ablation är enkelt sagt att man bränner de nervbanor/celler som gör att du får extrasalg/rusning.

    snartvår: Det är så härligt att det gick så bra med din ablation Du var en bra kandidat och har en bra läkare

  • Äldre 16 Feb 10:57

    Hjärtfröken: Du som läst på och är duktig på samband mellan mat och extraslag - vad har du kommit fram till gällande magnesium. Stöter på det rätt ofta - att magnesium skulle kunna vara en hjälp på vägen.

    Vet du elelr ngn annan här?

  • Äldre 16 Feb 11:00

    ...och en kombination med magnesium och b-vitam in ska vara extra bra?! Ngn som testat?

  • Äldre 16 Feb 13:00

    hjärtfrökrn - komemr ej ihåg om du sagt det - men jobbar du elelr är du sjukskriven helt/deltid?

    Funderar på att prata emd chefen om omplacering i kombination med kanske 25 % sjukskrivning.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12