Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Tis 16 feb 2010 13:38
  259159 visningar
  1284 svar
  Inlägg från pågmamman Visa alla inlägg

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Var sjukskriven hösten/vintern 2008/2009 och var på godväg då - men då sjukkassereglerna ändrades och jag blev uppsgd i den vevan - så var det mer stressande att vara sjukskriven och fortsätta med den "steg för steg" rehab jag börjat - så såg till att "friskskriva" mig - så att jag inte var sjukskriven då jag blev uppsagd och där med kunde söka jobb som "frisk" - varpå jag snabbt fick ett nytt jobb - så jobbar sedan mars 2009 heltid och tyvärr då just nu med väldigt taskig arbetsmiljö - inte bra! Då 2008/2009 hade igentligen min läkare velat att jag skulle kommit längre innan jag gick tillbaks till jobb och framför allt att jag skulle trappa upp långsamt - men hon insåg oxå att det var val mellan pest och kolera.... Men med facit i hand - jag var inte redo - hade inte hunnit lära mig att jobba "sunt" tror jag.... Dessutom var det tufft med nytt jobb - man vill visa sig extra duktig etc och faller lätt in i sin "duktighets roll".

  Vill i vilket fall inte vara heltidssjukskriven - vill vara på jobbet - men det måste bli bättre omständigheter och att jag får mer andrum hemma så som sagt 25 % hade gett mig en chans i alla fall tror jag.

 • Tis 16 feb 2010 13:39

  Får jag fråga vilken typ av jobb du hade?

 • Tis 16 feb 2010 13:43

  En sak till - din läkare verkar VÄLDIGT klok - tillhör han (hon?) en privat mottagning eller vanlig VC?

 • Tis 16 feb 2010 17:10

  snartvår: Ja, multivitamin är nog det bästa. Tänkte börja med att testa magnesium - för att se om det ger ngn effekt - för annars brukar jag köra typ allt på en gång och blir jag bättre så står jag där villrådig och vet ej vad det var som "gjorde det" När jag gjort det en månad och kan utvärdera - så ska jag nog oxå övergå till ngn form av multivitamin. Vad jobbar du med föresten? Kanske har du skrivit det innan - men du vet minnet e inte så långt...

  hjärtfröken: Tycker det känns bra att din braiga läkare finns på VC - det visar att - än finns det hopp

  Den nya läkaren jag ska träffa, oxå VC, är enligt kuratorn - som jag har mailkontakt med då och då - lika sund och bra som hon som sjukskrev mig under hösten 2008 - så hoppas att det blir bra och att hon i så fall stannar (!) - har haft otur med ständiga läkarbyten och opedagogiska/orutinerade läkare.

 • Ons 17 feb 2010 10:25

  Hej Scratchy, tror inte ngn här gjort mer än 1 ablation och bara en av oss som ens gjort en. Tråkigt att höra att dina besvär är på väg tillbaks. Hopaps det är tillfälligt.

  Jag mår jätte dåligt nu - har inte kunant sova i natt då hjärtat spökat med mig - kan knappt ens beskriva vad som händer. Men får känsla av att ha behov av att rapa och killar i halsen och känns som maten tillfälligt är uppe i halsen. Har oxå tufft med andningen och obehag långt ner i lungorna och lite rosslande och pipande som är jätte svårt att hosta upp. Känns som en blandning av lungor och mage. & så då ett hjärtat som mer "vispar" än slår och killar i bröstet samtidigt som känsla av att det slår konstigt. Kan inte koppla bort det. Efter åt blir jag frusen och kissinödig! & sen lägger jag mig och så börjar det om igen! Blir galen. Vet ju inte om det händer elelr mina muskler och mage spelar mig spratt - då läkaren sa från mitt senaste 24 h.s att jag ibland skrev att jag hade besvär utan att det syntes ngt på EKGet - men sedan hade jag ju små rusningar och extraslag oxå. Åhhhhhhh! Hade känts bättre och veta - för lättare att hantera då!

 • Ons 17 feb 2010 12:57

  Tack "hjärtfröken" - och så himla glad för dig att det verkar vända och gå åt rätt håll - du kämpar verkligen på bra! & SÅ kul att nedtrappningen av selokenen oxå verkar funka. Har du inga "aytmi-känningar" alls nu?

  ja, det e nog en nedgående spiral för mig nu. Det började nog i slutet av sommaren då hackandet på nätterna kom tillbaks efter att ha hållt sig borta länge och efter att jag mått så mkt bättre och varit mycket piggare ett bra tag - sedan har det eskalerat med den nya jobbsituationen fr o m december.

  Ska träffa läkaren i morgon, har förberett genom att ha bett kuratorn på VC - som jag träffade regelbundet under min sjukskrivningsperiod - prata lite med henne om min bakgrund. Känns lättare att gå dit då. Har tid med chefen 22a och får se utifrån vad jag kommer fram till med läkaren hur jag ska tackla jobbet. Tyvärr är jag och mina kollegor rörande överens om att chefen är den sämst lämpade msk till att vara chef som vi ngn.sin träffat!!!!

  Har varit hemma i går och i dag - men tänkte försöka gå till jobbet i morgon - får ju ångest av att vara hemma oxå och vetskapen om att ingen gör mitt jobb då jag är borta. Sen så är jobbet delvis bra för att hålla undan grubblerier och tankar - så skulle inte vilja gå hemma helt igen.

  Usch, har oxå fått massa psoreasis i ansiktet - oxå länge sen sist och får mig att känna mig ofräsch + att det brukar vara ett tecken på att saker och ting har fått gå alldeles för långt.

  Föresten berättade jag att jag oxå ska börja "hälso-yoga" - börjar dock först i mitten av mars. & så håller jag på att utredas av min nya sjukgymnast - hon undersöker mig under tre gg på olika sett för att sedan göra en sammanfattning och behandlingsplan - spännande. Funderar oxå på att ta upp aukupunktur igen. Men allt detta förutsätter nog något sänkt arbetstid annars komemr det inte ge önskad effekt!

 • Ons 17 feb 2010 21:35

  Tack snälla snartvår! Det är min allmänläkare jag ska träffa i morgon - så ska titta på helheten för att se om den ska hjälpa - hjärtspecialisten har jag återbesök till först om 2 månader. Får hoppas att det är för mig som för hjärtfröken att ändring av livsstil etc och kanske i mitt fall ssri kan hjälpa mig

  Tror jag får släppa ablations-tanken för nu i alal fall - då jag nu fått bekräftat från så många läkare och hjärtspecialistera att mina extraslag och hjärtbesvär - vad de nu än kallas - inte går att lösa lätt med ablation. Har ju trots altl gjort hur många 24 timmars som helst + legat inlagd två ggr på kardiologen med ständig hjärtmonitor bevakning. De har dessutom bedyrat att det inte har med kostnaden att göra.  Men ska i alla fall fråga hjärtläkaren vid återbesöket där om WPW och EAT.

 • Tor 18 feb 2010 21:25

  Hej alla goa hjärtevänner

  Hjärtesjälen: Hoppas hoppas att sömnmedicinernea hjälper - försök ta regelbundet under ngr veckor - så du får en chans att vänja dig!

  hjärtfröken: Men får man inte världens socker-pigghets-kick av honung? & du se till att håll dina rutiner - attan vilken skilnad det kan göra på sömn - är själv jätte dålig på det - så mkt man vill hinan med på kvällen....

  Åh - äntligen en läkare med helhetskoll och empati! Känns som jag fått tillbaks min "gamla"! Hon bokade in en ny tid till mig redan nästa vecka för att verkligen täcka allt och för "om du kommer på massa saker när du gått här i från" och för att hon tyckte det var viktigt att jag kände mig trygg med henne! Vet igentligen inte riktigt vad jag sa - kändes inte som det brukar med en ny läkare, d v s som om jag fick börja om från början, utan hon var påläst på min historik och checkade av vad som var gjort och inte - hon tyckte det var viktigt att samla allt - föra att ha helheten på ett och samma ställe - så jag skulle t o m se till så hon fick journaler från hudkliniken - där jag gick för många år sen för min psoreasis. & hon lovade att hon inte var på väg någon annanstans men berättade att jhon forskade på deltid - så att hon vissa veckor inte var på VC varje dag - fare enough! Kanske bra att hon forskar - så hon inte blir utbränd på att träffa sådana som jag dagarna i ända

  Ang SSRI - så försökte hon inte pressa mig men verkade tycka att det var en väldigt bra idee att testa........... Men poängterade att hon ville att vi skulle träffas i alla fall en gg till innan vi diskuterade det hela....

  Vi pratade en del oxå om att dolda depressioner kan ligga bakom - i mitt fall misstänker jag ju själv att jag hade en förlossningsdepression då min son föddes för 5 år sen och igentligen har ju läget inte varit helt på topp ngn längre period efter det... Så "why not"?!

  Är nöjd! & i kväll har jag och min man haft barnvakt och varit ute och ätit gott! Nu ska jag försöka må gott in i sömnen med....

  kram kram

 • Sön 21 feb 2010 21:41

  Håller med hjärtfröken - väldigt tyst här. Hur är läget emd er alla?

  Isch, tråkigt med medicinen   Vad e det för problem du fått?

  Men du har väl ändå en ganska låg dos - så ett annat alternativ är att hålla där ett tag och sedan om ngn månad på det igen?! Tänk på vad din kloka läkare sa om att det tar tid................

  Själv ska jag ha utv.samtal med chefwn i morgon - isch!

 • Sön 21 feb 2010 21:46

  Har säkert frågat innan - men måste fråga igen... Hur är det med era blodtryck? Mitt är så "svajigt". Har en mätare hemma och min man ligger i princip konstant vid vila medans mitt kan variera mycket och snabbt så även puls och många gg irrationellt.... Ischa och så finsn det en "arytmi-varnare" på den och ngr gg har den varnat på mig fast jag inte känt ngt...

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...