Inlägg från: Linda71 |Visa alla inlägg
  • Linda71

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    hej hej igen!

    Måste fråga om det är någon som känner av mer ES när ni lägger er ner??

    Jag har upplevt det senaste månaderna, ex när jag lägger mig och läser för barnen i sängen, eller när jag själv lägger mig ner.

    Jag tror inte det beror på att jag lägger mig och vilar, utan det känns som om det är för att magen trycker uppåt. Kan det vara så? Är det någon som känner igen detta?

    Inget större problem men det stör mig när jag vill ha en skön stund med ex barnen...

    Kram på er, ni finns i mina tankar. 

  • Linda71

    Hej igen. Jo tack libä,jag mår bra. Jag har ju oerhört lite es Mot tidigare men vissa dagar fler och andra dagar inga. Vissa tillfällen bli jag mer rädd och andra mindre rädd. Jag har tydligen mest ves. Ikväll blev jag lite rädd, när jag la mig. Då studsade det till som Ping Ping bollar i bröstet par 5 es i följd. Det gillar jag ej och det känns mest när jag lägger mig. Nu sitter jag upp och gör något då blir det bättre. Dessa situationer är fortfarande jobbiga. Jag är ju trots allt fortfarande rädd att det ska bli rundgång med es Varannan slag igen. jag har svårt att ta mig ur de tankarna när jag får längre perioder av es. Trots att läkarna säger att det är ofarligt. Hur mår du libä? Blir du rädd? Titt, hur har dina 10år av es varit? Hur mkt och i vilka siuationer Kommer dina es? Vad säger läkarna? God natt och sköt om er

  • Linda71

    Hej

    Ok, eftersom jag mest har VES så tror jag mig veta vilka de är och de kan också göra ont ibland.  När hade de veckorna med rundgång vartannat vart 3:e slag es, så hade jag blandat Sves och Ves, mest Ves. Jag har ju också es som springer ibland och det är väl Sves då..
    Man lär sig hela tiden.

    Just nu har jag en period med ganska mkt es. Jag funderar att höja min dos igen, till 75mg, gått ned från 100mg till 50mg men läkarna säger att det är bara att höja om jag vill. (100mg är min rek dos)
    Jag får se hur länge jag står ut.

    Jour65, är inte helt uppdaterad på vilka utredningar du har gjort. Men har du gjort magnetröntgen? Kan de inte se där ifall du har ärr?

    Ha en glad midsommar allihop!
    Kram
     

  • Linda71

    Hej söta ni. Jag ser er mer än vad ni ser mig. Jag är här inne ibland men har inte skrivit på ett tag. Söta Sara, jag känner också igen mig med allt du skriver. Mina e.s är lugnare just ni än fö 1 år sen, men just nu de senaste 2v har jag flera tusen om dagen. Jag är så jävla trött på dem!en jag ska nog ta fram spikmattan som hjärtefröken sa Hjärtfröken du skriver att du läst jätte mkt om extra slag. Jag har sökt på Google men har du nåt bra tips där man kan gå in o läsa? Mitt problem just nu är sömnbrist kombi med lite inre stress Gott att ni finns.kram linda

  • Linda71

    Tack underbara hjärtefröken för ditt långa svar. Jag är helt övertygad om att du är till stor hjälp för många här inne. Fantastiskt att du delar med dig så mkt. Jag surfar en del, mer när jag är sämre och mindre när jag är bättre. Jag skulle jättegärna gå till en stress mottagning eller liknande. Mina problem är dock ej akuta idag men det gnager mkt och tar mkt energi av mig att det regelbundet kommer tillbaka vid någon form av stress situation, mest inre,rädsla, oro mm. Kommer det vara så här resten av livet? Bra1månad, kass några veckor , bra, kass, bra, kass.....varje gång tänker jag neeej inte igen. Samtidigt är jag inte lika rädd längre, men jag blir ändå introvert och funderar på varför. Även på nätterna är jag vaken pga es, därav en ond cirkel med sömn brist. Problemet är att jag inte har så mkt tid till vila... Min man jobbar skift, 2 barn 6 o 5 år gamla, ledig stund försöker jag motionera lite, men jag får inte mkt tid över till spikmatta, yoga mm. Jag väger lite för mkt och behöver därför röra på mig mer än yoga....även om jag vill yoga med. .. Får inte ihop det helt enkelt. Måste man ha remiss till stress mottagning? Det känns som man borde träffa någon som förstår sig på kroppens beteende. Tack igen för stöd o tips. Glöm inte att vi också finns här för dig när du behöver stöd. Kram o god natt

  • Linda71

    Jag håller med dig precis Alice mamma. Hur blev det så här? Det bästa är dock att vi bet att det är ofarligt, så går vi göra det bästa för att försöka acceptera att de tyvärr är en del av våra liv. Jag äter 100 mg metroprolol, som också är betablockerare men de hjälper inte mo es utan sänker dock hjärt frekvensen och stress påslaget om jag fattat det hela rätt. Jag har es ändå och just nu ca 2000 per dygn för 3v sen hade jag 20 per dygn så allt kan slå om snabbt. Men jag vågar inte sluta med dem däremot kanske dra med något på dosen. Min läkare sa också att jag kan ha denna dos hur länge jag vill o t om upp till 200 mg utan problem. Jag tror mkt på att det kan ha med olika spänningar och låsningar i ryggen och bröstet som kan påverka hjärtat också. Jag var hos en osteopat som berättade det. Det kan också vara en ond cirkel precis som sömnen. Så därför ska jag prova spikmatta nu. Andningen är säkert också ett bekymmer. Är man stressad så spänner man sig med hela kroppen och cirkultionen blir dålig. H na: det som du känner är ju typiskt för es. Så som du har det hade jag för några år sen. Nu har jag mer regelbundet. Jag tycker du ska be att få 24h EKG, eller har de kollat det? Hrtfröken: du säger att dina es försvinner av motion. Det gör inte mina....är jag inne i en period med mkt es för mig, så är de lika frekventa när jag tränar. Tyvärr!! Jag gjorde arb EKG för ca 6mån sen och då var det en lugn perio...endast 5 es på 10min stenhård cykling just nu har jag flera i minuten. Så orättvist. Skönt att få prata lite Stor kram påver alla

  • Linda71

    Hjälp, helt plötsligt e jag rädd. Fattar inte vad det är men funderar alldeles för mkt på varför jag har så mkt es just nu. Just för tillfället har jag flera per minut. Jobbigt att bli rädd. Då kommer det fler. Är inte stressad just nu. Ändå avtar de inte. Hällt i sig i 3v nu och värst på kvällar o nätter. Känner mig ensam,skulle vara skönt att ha någon att prata med.god natt

  • Linda71

    Hej

    Kan inte skriva så mkt, kl är mkt och jag måste lägga mig. Men jag måste ändå fråga Hjärtfröken:
    Hur kom det sig att du fick lägre blodtryck vid tuffa es perioder?
    Jag har normalt blodtryck normalt.., 110/70  men nu när jag äter 100mg betablockerare så har jag ca 95/70 och läkaren tycker eg att det är för lågt och att jag ska höja dosen.  Just denna gång känns det som jag har ännu lägre blodtryck, har ont i huvudet och otroligt trött. Vet du om det finns ett samband mellan mkt es och lägre tryck?

    kram på dig och er alla. Vi hörs snart igen.

     

  • Linda71

    Hjärtefröken: förlåt, jag skrev fel, jag menar självklart att läkaren vill sänka min dos, eftersom blodtrycket sänks så mkt från ett normalt blodtryck
    Tack för infon gällande lägre blodtryck under es-period. Intressant! Vilka läkare har du fått så här mkt info från?? Hjärtläkare eller på Stressmottagningen? (är det hjärtläkare eller vilka typer av läkare jobbar där?)

    SötaSarah: Es är oroligt hur lite man än har. Det spelar ingen roll. Det är ångestladdat att känna att ens hjärta inte slår normalt. Hade du fått vanligt 24h ekg? Försök annars att få ett sådant också får då kan de se hur dina es ser ut. (om de är från kammaren, förmaken eller om de är ofarliga extra slag)
    Får du besked att det är ofarliga es, då kan man ju börja släppa oron och rädslan.
    Men det är inte lätt ändå, man faller lätt in i oro, och jag får i alla fall jobba jättemkt med mig själv för att hålla rädslan borta. Denna tråd räddar mig jätte jätte mycket och jag är evigt tacksam för den.

    Kram på er och hoppas vi hörs snart igen

  • Linda71

    Oron och Rädslan är nog värst. Jag har ju fått alla möjliga utredningar och alla är positiva dvs inget medicinskt fel på hjärtat. Jag har jobbat jättemkt med mig själv att inte vara rädd det senaste året. Jag VET att es försvinner när man inte oroar sig och känner sig lugn och harmonisk. Jag har haft flera veckor utan es under det senaste året, vilket har varit helt fantastiskt.
    Men ändå, som nu tex, när min jobbiga period av es hållt i sig snart en månad, då börjar jag helt plöstligt tvivla på att det är ofarligt. Och detta tvivel är förödande!! Nu får jag inte bort oron. Självklart försöker jag, men har kommit in i en neg spiral. Detta är den jobbigaste motgång som jag haft sedan april 2010.

    Problemet är att jag inte har någon att vända mig till. Självklart kan jag gå till vårdcentralen, men han tyckte inte att jag behövde hjälp (typ samtal) sist. Jag orkar inte tjata mig till hjälp. Hjärtläkaren i Varberg sa dock att jag kunde ringa och boka tid när jag ville, så jag funderar på att försöka med det.  Hon var bra och har sett mina värsta stunder med hjärtat.
    Jag tror att jag behöver bekräftelse igen på att allt är ok, för att kunna släppa det igen.

    PS när jag gjorde arb-ekg, hade jag endast 5 es på 15 min.  Och förra veckan när jag försökte träna (cyklade på gymet) så hade jag 1 es/minut.... väldigt störande och det gör ju också att man oroar sig för att läkarna missat något.

    God natt kära ni. Ha en skön helg!
     

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12